Kevennetty juustokakku
Viikonloppuherkkuna on tänään vuorossa kevennetty juustokakku, mikä sisältää kokonaisuudessaan vähemmän energiaa kuin perinteisen juustokakun pelkkä pohja. Näin ainakin sain tulokseksi, kun Finelin kautta näitä kahta versiota keskenään vertailin. Alla olevassa taulukossa kahden kokonaisen kakun ravintoarvot.
Muutama epäonnistunut kokeilu sai aikaan parhaan version
Tämä juustokakkuresepti on toistaiseksi paras kokeilemani verisio ja on itseasiassa yhdistelmä muutamaakin aiemmin kokeilemaani tai näkemääni eri reseptiä. Jotta maku pysyy hyvänä, ja sehän on pääasia, ei kaikessa kannata pyrkiä ”parhaaseen”. Tällä tarkoitan sitä että vaikka koittaa keventää, ei pelkkä proteiinijauhe-rahkaseos tuota samaa maukasta lopputulosta kuin tämä versio missä on mukana muutakin.
Pohjassa käytettävät weetabixit saattavat myös jakaa mielipiteitä, mutta niiden ominainen maku peittyy tuon pienen maapähkinävoilusikallisen alle hyvin. Testasin jossain kokeiluversiossa myös Instagramissa ja Tiktokissa kehuttua versiota, missä weetabixit sekoitettiin vain maitoon ja makeutusainekseen ja lopputulos oli tosiaan juurikin sitä, mitä voi odottaa: makeaa Weetabix-mössöä. Tämä alla esitetty on nyt kuitenkin se versio, minkä haluan teillekin jakaa.
Jos haluat herkutella juustokakulla hieman kevyemmin, on tämä kevennetty juustokakku sinua varten. Päälle suosittelen vielä lisäämään (tuoreita) vadelmia tai keittämään pakasteversioista vadelmamelban. Se oikeasti kruunaa lopputuloksen.
kevennetty juustokakku
Pohja
2 weetabix –muroketta
1rkl maapähkinävoita
2tl maitoa
1rkl rahkaa
(erytritolia oman maun mukaan)
Murenna weetabix-murokkeet ja sekoita sekaan muut ainekset. Painele pienen irtopohjavuoan (minulla halkaisija 6cm) pohjalle. Valmista täyte
Täyte
250g rahkaa
200g kevyttä maustamatonta tuorejuustoa
1dl kevyttä vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (esim. Flora Vanilla)
0,5dl vaniljaheraa
5 liivatelehteä
(erytritolia oman maun mukaan)
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vaniljakastike. Vatkaa sekaan muut aineksen. Liota liivatelehdet pieneen määrään kuumaa nestettä (esim. sitruunamehu) ja valuta ohuena nauhana täytteen sekaan samalla kevyesti sekoittaen. Lusikoi täyte pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi. Tämän jälkeen koristele haluamallasi tavalla ja nauti.