Hae
My Project Is Me

Sairastuminen vaikuttaa myös mielialaan

Ei ole salaisuus, että olen ollut kipeänä mutta olen samalla tehnyt havainnon: sairastuminen vaikuttaa myös mielialaan.

Havainto ei itseasiassa ole mikään uusi, mutta koska se oli minulle itselleni aikanaan jotenkin avartava oivallus, ja sattuu olemaan nyt ajankohtainen aihe, niin ajattelin sen nostaa uudelleen esiin. En edes muista missä tilaisuudessa joku minulle entuudestaan tuntematon mainitsi että aina kun hän on flunssassa, hänelle tulee jotenkin todella ruma ja lihava olo vaikka tiesi ettei se ole oikeasti totta. Ja joka kerta kun sairastun, huomaan että myös oma olotila muuttuu jotenkin negatiiviseksi. Eikä tämä sairastuminen ole ollut mitenkään poikkeus.

sairastuminen vaikuttaa mielialaan

Toki, jos on oikein kipeä ei moiseen hölynpölyyn ole edes energiaa mutta näin puolikuntoisena tuntuu että se tyyppi mikä olin vielä ennen sairastumista, on jotenkin todella kaukainen versio tämänhetkisestä minusta. Se flunssan tuoma turpea tunne päässä, on pelkän pään lisäksi tällä hetkellä koko kehossa puhumattakaan siitä yleisestä apaattisuudesta ja jaksamattomuudentunteesta. Onneksi tiedän, että se on vain tämä sairastuminen, mikä mielialaani tällä tavalla vaikuttaa ja kunhan tästä täysin tokenen niin olen taas oma energinen ja positiivinen itseni.

Jos siis sinustakin joskus tuntuu kipeänä siltä että pelistä katsoo takaisin joku ihan muu kuin sinä itse, niin muista että näin todellakin on ja sairastuminen vaikuttaa mielialaan.

Samasta aiheesta kertoo myös vanhempi raflaavalla otsikoinnilla julkaistu teksti: Ruma ja Läski

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.