Hae
My Project Is Me

Laihduttaja, ethän tee näitä virheitä

Kirjoitin jokunen aika sitten salaisuuksia, millä pitää yllä hoikkaa vartaloa lähes huomaamatta. Joku saattaa ajatella että helppohan se on ylläpitää mutta hoikan vartalon saavuttaminen on vaikeaa tai jopa mahdotonta. Tässä muutama yleinen  laihdutusvirhe vältettäväksi.

Huomasitko että yllä oli jo se ensimmäinen virhe, mihin moni laihduttaja sortuu; Negatiivinen ajattelu. Kun jotain asiaa pitää täysin mahdottomana, antaa itselleen jo ennakkoon luvan epäonnistua. Sitä ei ehkä ajattele niin mutta jos asian kääntää toisinpäin niin tiedossa on, miten paljon positiivinen ja kannustava palaute vie eteenpäin verrattuna negatiiviseen.

Myös itse ajatus laihduttamisesta voi olla kohtalokas ja sitämyöten laihdutusvirhe.  Edelleen, laihduttamista ajatellaan kuurina tai ainakin ajanjaksona, minkä aikana laihdutaan ja sitten sen jälkeen tehdään jotain muuta. Mitä jos ensin ei laihdutettaisikaan vaan opeteltaisiin suoraan sellaisia tapoja, mitä voisi ylläpitää pidempäänkin.  Ei siis enää viikon kaalikeittokuureja tai lentoemännändieettejä vaan uusien, laihduttavien, elämäntapojen opettelua. 

laihdutusvirhe

Ajattelitko aloittaa vasta viikon päästä maanantaina koska ensi viikolla on kaikkea menoa, mikä kuitenkin romuttaisi hyvät suunnitelmat. Väitän että kellään meistä ei koskaan tule olemaan sellaista ajanjaksoa, milloin ei olisi mitään tavallisesta poikkeavaa luvassa. Ja kun laihduttamista ei enää ajattele tiettynä ajanjaksona tai kuurina, niin onko sillä oikeastaan mitään väliä jos aina ei sujukaan ihan suunnitelman mukaan?

Tai ehkä nyt ajattelit sittenkin aloittaa heti huomenna. Väitän että ei kannata sillä kun aloitusta siirtää eteenpäin, sorrun ainakin itse usein siihen että “kun vielä viimeisen kerran saa syödä”, niin sitten myös syödään sen kaiken edestä. Paras hetki on aloittaa nyt, heti seuraavasta ateriasta. Ja tämä on myös se ajatustapa, miten haluan asiaa lähestyä – ateria, ei päivä kerrallaan. 

Tässä muutama ajatus mutusteltavaksi. Jos haluat lukea aiheesta enemmän niin tsekkaa myös blogikirjoitukseni Mietitkö koskaan miksi paino ei putoa, Laihduttaja vai Laihduttelija sekä lähes identtisellä otsikolla oleva Laihduttaja, ethän tee tätä virhettä. Kerro ihmeessä myös omat oivalluksesi kommenttiboksissa.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.