Hae
My Project Is Me

Jälkiruokaleivät uunissa

Alkavan viikonlopun kunniaksi tässä välipalaksikin kelpaava herkkuresepti aineksista, mitä ainakin meillä yleensä kaapista valmiiksi löytyy. Vastaavanlaisia lämpimpiä jälkiruokaleipiä on ainakin minulla tullut vastaan Instagramissa ja tässä nyt tosiaan yksi sellainen, lisäsokeriton, versio kokeiltavaksi.

Paitsi että nämä jälkiruokaleivät uunissa maistuvat hyvältä niin ne ovat myös proteiinipitoinen herkku. Annoksessa (3 leipää) on proteiinia vähän reilu 25g, rasvaa 8g ja hiilihydraatteja vehnäpaahtoleivällä tehtynä 33g. Mikäli hiilihydraatteja haluaa vähemmäksi, voi valita toisenlaisen leivän mutta minulla oli käytössä perinteinen valkoinen vehnäleipä (koska uunissa paahdettuna se vaan on NAM). Energiaa kahden leivän annoksessa on noin 330kcal, eli sopivasti välipalan verran. Näitä ravintoarvoja laskiessa käytin hyödyksi Finelin laskuria.

lämpimät jälkiruokaleivät

 

Jälkiruokaleivät uunissa

 

1 kananmuna

150g maitorahkaa (valmiiksi makeutettua ja maustettua tai itse makeutettua)

3kpl paahtoleipää

marjoja  maun mukaan (tässä vadelmia, aiemmin mustikoita)

 

Lämmitä uuni 180c. Sekoita kananmuna rahkan kanssa sekaisin. Painele paahtoleivän keskustaa lusikan kuperalla puolella hieman kasaan, jotta saat nosteltua päälle enemmän täytettä. Lisää päälle vielä marjat ja paista uunissa 180c noin 10 minuuttia tai kunnes pinta on saanut hieman väriä.

Nauti jälkiruokaleivät hieman jäähtyneenä. Päälle voi sirotela hieman tomusokeria tai erytritolista valmistettua vastaavaa vaihtoehtoa.

jälkiruokaleivät uunissa

Kerro meneekö testiin tai oletko ehkä jo kokeillut jotain vastaavaa?

Kurkkaa myös nämä herkulliset raejuustovohvelit jos haluat lisää helppoja ja makeita reseptejä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.