Hae
My Project Is Me

Asioita, joita et välttämättä tiennyt raskaudesta

Loppua kohden raskausasiat ovat selvästi alkaneet näkyä näissä kirjoituksissakin yhä enemmän. Mitenkään tarkoituksenmukaista se ei ole ollut mutta ehkä ihan luonnollista. Ennen Kuin kirjaan ylös muutamia omia, erilaisia, huomioita raskausaikaan liittyen niin muistutan vielä kerran että jokainen, ja jokaisen, raskaus on keskenään erilainen. Olen itsekin tuonut ilmi että jokainen kokemastani kolmesta kerrasta on poikennut toisistaan ja seuraavat ovatkin omakohtaisia huomioita ja/tai ajatuksiani asioista, joita et ehkä tiennyt raskaudesta.

Raskaus aiheuttaa selluliittia.  Ikävää mutta totta. En erityisemmin ole koskaan kärsinyt selluliitista, vaikka sitä onkin joskus vähäisiä määriä ollut mutta raskausaikana reiteni eivät sileän ihon eliittikerhoon pääsisi. En sen enempää ole koskaan asiaan viitsinyt paneutua mistä tämä johtuu kuin hormonitoiminnan muutoksista. Selluliitti on kuitenkin onneksi kadonnut omia aikojaan ihan samaan tapaan kuin se on ilmaantunutkin.

Erikoisia makumieltymyksiä ei välttämättä tule. Jokainen on varmasti lukenut/kuullut tarinoita odottavista äideistä jotka ovat esimerkiksi nuolleet kaakelien välistä laastia odotusaikaan. Itse en koskaan kärsinyt mistään selittämättömästä ruoanhimosta ja ainoa asia mitä edes hieman tavanomaista enemmän teki mieli olivat ufo-karkit ensimmäisessä raskaudessani. Pidän niistä kyllä tavallisestikin.

P1160059

Takapuoli katoaa jonnekin.  Vatsan kasvaessa, peppu näyttää pienentyvän enkä ole vieläkään ihan varma että tekeekö se niin ihan oikeasti vai onko kyse vain epäsopusuhtaisen vartalomallin illuusiosta. Niin tai näin, loppuraskaudesta olen aina ihmetellyt että minne takalistoni on kadonnut.

Ensimmäisenä katoaa vyötärö. Ennenkuin esillä on ihana vatsakumpu, niin vartalon malli on tasapaksu ja vyötärö on totaalisen kadonnut.

Rintojen kuppikoko kasvaa. Ja kasvaa. Ensiksi rinnat kasvavat odotusaikana ja kun uusi pallero on syntynyt, ne kasvavat vielä entisestään.

Ei se synnytys vaan ne supistukset. Toiset tuntuvat suorastaan kammoksuvan synnytystä mutta itsellä ainakin ensimmäisen raskauden supistukset olivat se kivuliain asia – niihin kun ei saanut minkäänlaisia lievityksiä, päinvastoin kuin itse synnytykseen. Omaksi onnekseni ystävä varoitti minua tästä etukääteen joten asia ei ihan täysin yllättänyt.

P1160047

 

Lisäksi olen kuullut esimerkiksi siitä että raskausaikana ripsien pidennykset eivät välttämättä pysy erilaisen hormonitoiminnan vuoksi tai että hiukset ovat upeammat kuin koskaan. Itsellä ei niinkään ole näistä tietoa niin en voi kuin vain myötäillä että näin varmasti saattaa olla. Raskaudessa saattaa siis esiintyä kaikenlaista pientä ja erikoista, jota ei välttämättä osaa edes asiaan yhdistää.

Tuleeko teillä muilla äiti-ihmisillä tai odottajilla mieleen vastaavanlaisia hassuja asioita raskaudesta?

7 kommenttia

 1. Erika, Meilahdenmutsi kirjoitti:

  Jalkojen suonikohjut oli jotain ihan kamalaa! Eikä kukaan varottanut ? Ihana tuo sun maha ❤️ Ja blogi!

  • jennie kirjoitti:

   Auts, ikävä yllätys tosiaan 🙁 Ja kiitos <3 Vaikka toisinaan tuntuukin että tämä tynnyri on vain tiellä niin tiedän että hetken päästä minulla on jo sitä ikävä

 2. Nimetön kirjoitti:

  Mulla kesti ripsienpidennyt viikon, kun olin raskaana. Sitten ne vaan tippui pois…Onneksi sain ripset ilmaiseksi, kun olin ripsimallina 🙂

 3. MT kirjoitti:

  Mulla 2 lasta ja odotus aikana hiukset oli paksummat ja ripset pysyi kyllä… mutta synnytyksen jälkeen 3kk niin tippui tukka ja ripset(myös omat ripset)!! Onneksi omasta takaa on paksut hiukset niin ei ihan kaljuksi tullu!! ? ..ja kyllä se suonikohjukin polvitaipees pullotti, aiva kauhia löytö!! ? ekan aikana loppu vaihees vauva/kohtu painoi hermoa niin ettei välillä saanu jalkaa liikutettua eteen ei taa, siinä sitte seisoin kunnes taas pääsi eteen päin ? ja toisen aikana todettiin mikreeni.. …muuten ei normaalista poikkeavaa, helpot odotusajat!! Masua edelleen ikävä, josko viä yks joskus myöhemmin!! ❤

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.