Hae
My Project Is Me

Luettu: Hanki lihasta, polta rasvaa

Moi,Kun on mielenkiintoista lukemista niin sen kahlaa melko piakkoin läpi. Näin kävi minulle ja viime viikolla mainitulle Jan Sundellin teokselle Hanki lihasta, polta rasvaa. Vaikkei varsinaisesti lukuaikaa äärettömästi ollutkaan, kulkivat suunnilleen 150 asiapitoista sivua vaivatta. Kiitos kirjan helppoymmärteisen tekstin joka oli siis tehty ymmärrettäväksi meille ihan tavallisille ihmisille. Vaikka kirjoittaja siis aihealueen ammattilainen (ylilääkäri ja kilpailukehonrakentaja) onkin niin tekstissä pääsi kertalukemalla etenemään. Ehkä ihan hivenen ajatustyötä vaati ravintopuoli, joskaan en tiedä miten senkään osa-alueen olisi voinut yksinkertaisemmin kirjoittaa.


Kirja tosiaan esittelee hyvää perustietoa ravitsemuksesta sekä mahdollisesti tarvittavista ravintolisistä (aktiivi)urheilijaa ajatellen. Sundell ottaa hienosti huomioon erilailla ravitsemusta toteuttavat (hiilihydraattirajoittajat vs.rasvarajoittajat) vaikka itse suosiikin maitotuotteissa kevytversioita. Henkilökohtaisesti pidin hurjasti siitä että Sundell käsittelee asioita myös muiden lähestymisvaihtoehtojen, kuin omansa, kautta mutta mainitsee myös aina miten itse toimii ja miksi.Ravinnon lisäksi kirja esittelee pienen perusteorian liikuntaa, lähinnä saliharjoittelua, koskien sekä tarjoaa konkreettisia esimerkkejä aina yksittäisistä liikkeistä kokonaisiin ohjelmiin. Kirja on sen oloinen että sen pariin olisi varmasti hyvä palata aika-ajoin uudestaan varsinkin koska tarjoaa paljon hyödyllistä tietoa ihan vasta-alkajasta aina ammattilaiseen saakka. Ja joku lukijoista olikin jo uusinut ohjelmaansa kirjan oppien mukaan.

Näen kirjan arvon sellaisena, jollaiseksi se on tarkoitettukin – tiivistettynä kaikki tarvittava tieto saliharjoittelusta ja ravinnosta yksien kansien välissä. Ja kaike lisäksi helppoymmärteisesti kirjoitettuna! Omat ajatukseni komppaavat sen verta hyvin Sundellin ajatuksenjuoksua etten voi kuin todeta että kirja kannattaa lukea jos saliharjoittelua edes harkitsee. Kaiken kaikkineen kirja tarjosi mielenkiintoisia yksittäisiä faktoja sekä hyvää ja tarpeellista muistutusta meille kaikille kuten että ison egon takia ei kannata nostella turhaan liian isoja painoja vaan aloittelijalle puhdas ja hallittu liike tuo huomattavasti enemmän tulosta.


Mitä lukeminen sai minussa aikaan? No ihan ensimmäisenä päätöksen hankkia kirja ihan ikiomaksi asti. Olen varma, että tämän pariin tulee joko tarve tai halua palata vielä myöhemmin. Lisäksi sain muistutusmotivaatiota tähdätä aina parempaan tulokseen, vaikkei se joka kerta onnistuisikaan. Ilman kokeilua se ei ainakaan onnistu. Ja kolmantena, kyllä aloin harkita palautusjuoman takaisinottamista, joksin pelkkänä proteiinilisänä. Osasyy tähän palautukseen on kyllä maanantaina treenin jälkeen oleva järjettömän kova nälkä mutta ehkä Sundellin sanoilla on myös vaikutusta.

25 kommenttia

 1. Enni kirjoitti:

  Kun esittelit tämän kirjan ensimmäisen kerran, mä suuntasin samantien kirjakauppaan ja kiikutin sen kotiin! 😀 Nyt olen innoissani sitä alkanut kahlaamaan läpi ja hyvältä vaikuttaa!

 2. Anonymous kirjoitti:

  Mä suunnittelen tästä miehelle lahjaa (isäinpäivä tai synttäri tai joulu), niin saan sen sitte itelle kans. ;)-cathy

 3. Anonymous kirjoitti:

  Hei,Aivan mahtava analyysi kirjastani, parempi kuin eilinen Hesarin 🙂 Mukavia treenejä ja ruokailuhetkiä sulle syksyyn! Dr Body

 4. Johanna kirjoitti:

  Jes, kiitos tästä! Menee hankintalistalle myös mulla, koska onnistuit vakuuttamaan tällä.

 5. EmAn kirjoitti:

  Näyttää olevan suosittu kirja. Lukusuunnitelmissa on ollut jo tovin. Rupesin nyt katselemaan, josko löytyisi kirjastosta. Kaikki lainassa ja KAHDEKSAN ihmistä varausjonossa! :DEn varmasti ole koskaan aiemmin nähnyt kuin korkeintaan 2 tai 3 ihmistä varausjonossa.No, nyt minusta tuli yhdeksäs jonottaja.Oikeastaan ihan hyväkin näin. On niin paljon muuta luettavaa, että ihan hyvä, jos saan tuon vasta muutaman viikon tai kuukauden päästä.

 6. Tea kirjoitti:

  Kiitos tästä analyysistä! Viikonloppuna suuntaan siis kirjaostoksille. 😀

 7. Anonymous kirjoitti:

  Kiitos kommenteista! Täytyy laittaa joulupukin toivelistalle :)Kirjaston kirjoissa tuppaa olemaan minulle aina liian lyhyt laina-aika…Pipa

 8. Anonymous kirjoitti:

  Pääkaupunkiseudun kirjastoissa on kirjaan 98 varausta 🙂

 9. Minni kirjoitti:

  Vaikuttaa hyvältä, kiitos vinkistä! Hankintalistalle menee ehdottomasti 🙂

 10. Miru kirjoitti:

  Kiitos analyysistä. Itse odottelen edelleen kirjaa saapuvaksi. Toivotaan, että saan sen pian käsiini 🙂

 11. Veera kirjoitti:

  Kiitos vinkistä, täälläkin menee hankintaan! 🙂

 12. Mikko kirjoitti:

  Oletko lukenut tuota toista kirjaa ”intohimona fitness” En osaa päättää kumman ostaisin joululahjaksi itselle ;D?

  • jennie kirjoitti:

   Olen lukenut molemmat mutta nimimerkistäsi päätelen ehdottomasti tämä Sundellin kirja on sinulle. Hyviä kirjoja molemmat mutta näistä tuo jälkimmäinen on selkeästi naisille suunnattu (vaikka samat fysiologiset lait molempiin skupuoliin toki pätevätkin).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.