Hae
My Project Is Me

Kolme Ässää

Blogini on monelle tuttu jo pidemmältä ajalta mutta Iltalehden artikkelin myötä on varmasti joku ensikertalainenkin klikannut itsensä tänne tutkaillakseen kuka kumma tämä laihduttaja-Jenni oikein on. Ja jos ajattelen että tämä teksti olisi ainoa jonka he näkevät niin koen on vähintäänkin reilua että avaan hivenen omaa ajatusmaailmaani, mitä laihduttamiseen tulee. Jos siis minun tulisi jollakin tavalla nimetä oman dieetti-ideologiani niin perustaisin sen kolmeen asiaan: Suunnitelmallisuus, Säännöllisyys, Soveltaminen.

Kaikki lähtee suunnittelusta ja kuten niin monessa muussakin asiassa niin myös diettaamisessa hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Kun tietää mitä ihan oikeasti on tekemässä, on huomattavan paljon helpompi edestä kohti tavoitettaan – myös dieetillä. Puhuttaessa ihan yksittäisestä esimerkistä niin kun on esimerkiksi etukäteen miettinyt mitä aikoo päivän aikana syödä, tulee järkevässä ruokavaliossa pysyttyä paljon helpommin kuin jos etenisi vain fiiliksen mukaan. sama se taitaa olla treeneissäkin, ainakin omalla kohdalla.

dieetin-eteneminen

Toinen merkittävä tekijä on säännöllisyys. Jokainen on varmasti kuullut että esimerkiksi ruokailuja tulisi saada vuorokauteen mahtumaan ainakin viisi, mahdollisimman säännöllisesti tottakait. Itse haluaisin katsoa asiaa vielä laajemmalla skaalalla. Säännöllisyys voidaan mielestäni ymmärtää tietynlaisena toistumona tai jatkumona, missä tietyt tavoitetta tukevat toiminnot tapahtuvat riittävän usein. Oli kyse sitten syömisestä tai treeneistä niin jos jonain päivänä kaikki ei menekään ihan suunnitellusti niin aina tulee seuraava päivä. Tärkeintä on että pitkässä juoksussa niitä oikeita asioita tapahtuu enemmän kuin niitä ohilyöntejä.

 
Kolmanneksi kulmakiveksi haluan nostaa kuitenkin soveltamisen, jolla tarkoitan tietynlaista rentoutta oman projektin suhteen. Tämä ajatus onkin ehkä helpommin sanottu kuin tehty mutta totuus on että jokaisella meistä tulee eteen tilanteita, jolloin kaikki ei mene suunnitellusti. Tai on tilanteita, joissa on ilo istua ja nauttia tarjolla olevista herkuista, jotka ehkä perinteisesti ajateltaisiin tietyntyyppiselle kieltolistalle. Minusta herkuttelu kuuluu elämään ja on sallittua myös laihduttajalle. En itse ajattele laihdutusprojektia minkäänlaisena kuurina, jolla on aikaraja vaan enemmän uusien, laihduttavien, elämäntapojen opetteluna. Mikään toimintatapojen muutos ei tuo tuloksia ikuisesti vaan kehitys vaatii aina uusia muutoksia. Siksi kukaan ei laihdu samoin metodein ikuisesti. (Lue myös tekstini mitä laihduttaminen on). Kuten aiemmin kirjoitinkin niin tavoitteiden saavuttamisen kannalta tärkeintä on että pitkässä juoksussa niitä oikeita asioita tapahtuu enemmän kuin niitä ohilyöntejä

 

dieetin-eteneminen-2

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.