Hae
My Project Is Me

Tangon taikaa

Moikka,

Jos treeni ei tunnu treeniltä niin onko se sellaista? Voiko treeni olla niin hauskaa ja/tai huomaamatonta ettei se oikeasti tunnu treeniltä? Minusta ehdottomasti voi ja parhaimmillaan se sellaista onkin. Eräs pitkän linjan bloggaaja kirjoitti omassa postauksessaan omista treeneistään jotain sen tapaista että hänellä ei missään vaiheessa ollut tavoitteena kropan muovaaminen (tai laihtuminen) vaan hyvä olo. Tuon hyvän olon ansiosta kroppa on seurannut perässä ja muuttunut treenien mukana. Tämä on hyvä lähtökohta monelle meistä vaikka varmasti, valitusta lajista riippuen, myös tietynlainen kropan muovaaminen on toivottua (tai kyllä minä siellä salilla ainakin ähisen osittain siksi että se kroppa vahvistuisi edes hitusen).

kuva 2(105)

Alkuperäiseen aiheeseen kuitenkin palatakseni en viittaa sillä tuntumattomalla treenillä suinkaan salitreeneihini. Jos palataan ajassa taaksepäin, niin suurin yksittäinen muutos treeneissäni oli niinkin tylsä laji kuin kävely. Kävely ei missään nimessä ollut rankkaa mutta tarpeeksi usein tehtynä se kuitenkin toi tulosta ja kuntotasoni kasvoi ja painonikin putosi. Kunnon kasvaessa aloin kaivata enemmän haastetta ja mukaan tulivat myös muunlaiset treenit ja tämä polku on johtanut aina nykypisteeseen saakka. Tämä kaikki on luettavissa blogin ensimmäisestä postauksesta alkaen.

kuva 1(101)

Jos mennään kuitenkin vielä enemmän ajassa taaksepäin niin minulta löytyy taustalta myös toinen laji, joka ei kaikessa rankkuudessaan ole koskaan tuntunut treeniltä. Laji, jonka pariin olen pitkästä aikaa tänään päässyt palaamaan: tankotanssi. Olen aiheesta kirjoittanut aiemminkin ylistäviä juttuja, joten yritän nyt olla asiani kanssa lyhytsanainen. Vastoin useita ennakkoluuloja, laji sopii kaikenkokoisille, -ikäisille ja –kuntoisille. Lihaskunto ja liikkuvuus paranevat takuuvarmasti ja nopeasti (ja kroppa muovautuu siinä sivussa). Tänään, ensimmäistä kertaa vuosiin, totesin taas että kyllä siinä syke nousee ja lihaksissa tuntuu mutta hauskaa se on!

tankoa

En tietenkään sano että tankotanssi on se maaginen laji kaikille, ei tietenkään. Sanon vain että sellaisiakin lajeja oikeasti on, jotka eivät edes tunnu urheilulta vaikka sellaista ovatkin. Yksi pelaa jalkapalloa eikä edes huomaa juoksevansa useita kilometrejä treenien tai pelin aikana. Toinen ei huomaa tanssiessaan hyppivänsä useiden tuntien ajan. Kolmas käy tankoilemassa eikä edes huomaa tekevänsä leuanvetoja treenin aikana lukuisia kertoja nostaessaan itseään käsivoimin ylösalaisin. Ehkä vielä joskus saan mahdollisuuden lajin aktiiviharrastamiseen uudestaan. Tällä kertaa treenipaikkana toimi Pasilassa sijaitseva Pole4fit mutta olen käynyt tunneilla myös Rock the Polella sekä Vertical Clubilla. Kaikki mainitut sijaitsevat Helsingissä.

kuva 1(104)

2 kommenttia

  1. Punttimimmi kirjoitti:

    Vau, noi sun reidet! <3

    • jennie kirjoitti:

      Samaa voi sanoa sun selästä 🙂 Mutta myönnetään, tuossa taisi olla vähän treeninjälkeistä pumppia päällä 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *