Hae
My Project Is Me

Terkut auringosta

Olette ehkä huomanneet että kevät alkaa olla siinä vaiheessa että auringon säteet lämmittämät paitsi ilmaa, myös mieltä. Jopa viime viikolla, kun pakkasta oli enemmän niin päiväaikaan, auringon paistaessa, tuntui keväältä. Tällä viikolla on tuntunut että säiden puolesta olisi harpattu kokonainen kuukausi eteenpäin. En ole enää aikoihin kuunnellut kävelylenkeilläni musiikkia vaan nauttinut siitä hiljaisuudesta, joka kotonani ei enää kovin usein vallitse. Ja jos tarkkoja ollaan niin eihän ulkonakaan suinkaan hiljaista ole ja varsinkin linnut sirkuttavat kevään merkiksi jo paljon. Pysähtyykö kukaan muu koskaan vain kuuntelemaan luontoa? Sulavan lumen solinaa? Lintujen viserrystä? Tikan naputtelua? Oravien kuurupiiloleikkejä? Aurinko tuntuu herättäneen koko luonnon talvihorroksestaan, minut mukaanlukien.

Näissä tunnelmissa onkin hyvä toivottaa aurinkoista ja iloista ystävänpäivää juuri sinulle. On muuten pakko sanoa että hämmästyin kun wikipediasta tutkin että ystävänpäivä on ollut suomalaisessa kalenterissa vasta vuodesta 1996 lähtien. Juhlittuhan sitä on toki jo ennen sitä ja omat varhaisimmat muistoni ovat kolmannelta luokalta kun puhuimme enkuntunnilla ystävänpäivästä ja väritimme sellaisen söpön kissakuvan aiheeseen liittyen. Melko herttaista, kuten ystävänpäivänä kuuluukin.

2 kommenttia

  1. ulla kirjoitti:

    en koskaan kuuntele musiikkia juoksu – tai kävelylenkillä. Aivan mahtava taas huomata kuinka luonto alkaa heräillä. Aamullakin linnut laulaa jo niin keväisesti. AIVAN ihanaa !!!!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.