Hae
My Project Is Me

Mitä on sinun nykyisen ja unelmiesi vartalon välillä?

Omia heikkouksiaan on aina hieman pelottavaa myöntää. Ja uskokaa pois, ei se ole yhtään sen helpompaa julkiselle bloggaajallekaan. Siitäkin huolimatta aion jakaa kanssanne sen ajatuksen, mitä mietin tänään: ”Mitä on minun nykyisen ja unelmieni timmin keskivartalon välillä?”.

Vartaloni heikoin lenkki on ehdottomasti keskivartalo. Olen aina, tai ainakin koko niinkutsutun aikuisikäni, ollut melko tyypillinen omenavartalo. Jos joku paikka kropastani kerää itseensä sen kaiken ylimääräisen, niin se on vatsanseutu. Keskivartalo on myös se viimeinen paikka, mistä ylimääräinen rasva tuntuu katoavan. Enkä usko että kolme suhteellisen lyhyen ajan sisään ollutta raskautta ovat asiaa varsinaisesti helpottaneet.

Vaikka kiinteä keskivartalo ja tiukka kasipäkki eivät ehkä merkitse minulle enää yhtä paljon kuin joskus ennen, niin en kiellä, etteikö olisi hienoa omistaa sellainen vatsanseutu mitä ei tarvitsisi aina piilotella. Eikä tämä tarkoita siis sitä että täyttäisin kaappini tulevaisuudessakaan erilaisilla napapaidoilla mutta kaikki jotka jokseenkin keskivartalopyöreitä ovat, tietävät mitä tarkoitan kun sanon että olisi kiva ostaa joskus jotain sellaistakin vaatetta, mitä ei tarvitsisi aina miettiä vatsanseudun istuvuuden kannalta.

Niin mitä sitten on sen minun nykyisen (yllä) ja unelmieni keskivartalon välillä? Ruokavalio. En halua vähätellä liikunnan ja liikkumisen tärkeyttä mutta seharvoin riittää saavuttamaan toivottuja tuloksia. Minä jos kuka olen siitä melko hyvä esimerkki sillä olenhan liikkunut melko säännöllisesti jo pidemmän aikaa mutta jos joku on ontunut matkan aikana, niin ruokavalio. En sano että se on ollut retuperällään, onhan etenemistä kuitenkin koko ajan tapahtunut, mutta olisi varmasti tapahtunut enemmän jos se olisi ollut yhtä hyvällä mallilla kuin ne treenit. Tarina on muuten sama myös aloituskuvan kuvaparissa. Ei sitä turhaan sanota että vatsalihakset rakennetaan keittiössä.

ps. On pakko vielä mainita että artikkelin ensimmäinen kuva (kumpikaan) ei ole ihan tuore.  Toinen on otettu vain hieman ennenkuin plussasin viimeisimmän raskauteni (2015 kesä) ja timmimpi kuva joltain tätä aiemmalta ajalta, kuitenkin lastensaannin jälkeen.  Jälkimmäinen kuva sensijaan tosiaan tältä kesältä – edelleen vatsamakkaroineen.

 

9 kommenttia

 1. vanessa kirjoitti:

  Täällä myös yksi jonka ongelma-alue on keskivartalo! Tiedän hyvin mitä tarkoitat tuolla, että olisi kiva joskus ostaa vaatteita joiden istuvuutta vatsanseudulta ei tarvitsisi miettiä.
  Tuo otsikossa esittämäsi kysymys on todella hyvä ja jäin kyllä miettimään omaa vastaustani tuohon. Itsekin vastaisin, että ruokavalio on se ongelma ja vielä tarkemmin itsehillinnän puute.
  Tekee hyvää välillä pysähtyä miettimään tällaisia juttuja. Kiitos kivasta postauksesta! 🙂

  -vanessa
  uusialkuni.blogspot.fi

  • Piia kirjoitti:

   Mulla aika sama! Keskivartalo, erityisesti selän puolella rasvaa enemmän kuin suhteessa vaikka lantioon. Syynä sokerimässäily ja erityisesti suklaan puputtaminen :D. Nyt on onneksi ruokavalioon tehty muutoksia, jotka toivottavasti edistää muutosta. Ja itse asiassa niitä on tulllut jo. Ja veden juonnin lisääminen tuntuu kans auttavan 🙂

   T. PIIA / http://jaksaviela.blogspot.fi

   • jennie kirjoitti:

    Pakko sanoa että en olisi kuvien perusteella uskonut. Kiva kuulla että ruokavalion siistiminen on tuonut nopeasti positiivista muutosta, auttaa itsellänikin taas arkeen palaamisessa kun tietää sen tunteen, mikä kaiken turhan höttöilyn lopettamisesta syntyy. Jes!

  • jennie kirjoitti:

   Kiva kun tykkäsit ja jätit vielä kaiken hyvän lisäksi kommenttia 🙂 Monestihan se varmaan meneekin juuri niin että se on se kaikki muu kuin perusruoka, mikä siihen keskivartaloon (tai minne nyt sitten tahansa) jymähtää. Vaikka perusruoallakin varmasti voi itsensä lihottaa niin on se aika huomattavan paljon hankalampaa kuin erinäisillä makeilla ja suolaislla leivonaisilla tai herkuilla, joita ohimennen tulee posittua.

 2. Asta kirjoitti:

  Ihana piristävä postaus! Kärsin itekkin samasta vaivasta, että se on se vatsa joka saa kaiken. Tää postaus laittoi kumminkin miettimään, kiitos! ?

 3. Minni kirjoitti:

  Vähän armoa jooko. Jos haluat sujahtaa piukkaan kotelomekkoon, ostat spanxit. Terveen ja normaalipainoisen naisen ei pitäisi alkaa nipistää ravinnosta littanan mahan vuoksi. Ihan totta.

  • jennie kirjoitti:

   Ei litteän vatsan tavoittelu tarvitse olla kaikkien tavoite. Ja terveyden tai hyvinvoinnin uhalla, ei kenenkään tavoite. Koskaan. Mutta jos asia aseteltaisiin niinpäin että vatsa olisi litteä jos eläisi hitusen terveellisemmin ja taspainoisemmin? Kannattaisiko silloinkin jatkaa mieluummin olemassaolevalla linjalla ja ostaa spanxit vai ehkä panostaa sensijaan omaan hyvinvointiin ja saada bonukseksi vielä se litteämpi vatsa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.