Hae
My Project Is Me

Kokemuksia (koti)liikkumisista

Moikka,

Koska meillä on erilaisia tavoitteita ja erilaisia lähtökohtia ajattelin hieman valaista omaa näkemystäni eri liikuntamuodoista vartalonmuokkauksen suhteen. Suurin osa teistä lukijoistani tietää että aloitin projektini viime kesänä ja taistoon ylimääräisiä kiloja ja senttejä varustauduttiin ruokavaliomuutoksella ja liikunnalla. Nyt keskityn hieman tarkemmin siihen millaisia tuloksia mitenkin liikkumalla, sain aikaan.

Kaikki lähti lenkkeilystä, tarkemmin reippasta kävelystä vaunujen kanssa. Aika pitkälti aloitin suoraan noin 6km matkalla mutta vauhdista ei minulla ole tietoa. Aika nopeaa kuitenkin pyrin 7km/h vauhtiin. Joskus kävelin enemmän ja joskus vähemmän. Jossain vaiheessa matkat vaihtuivat kahteen 6km lenkkiin ja välillä kokeiltiin yhtä pitkää (12km).

Jostain syystä olen aina kuvitellut ettei tälläinen liikunta, joka ei edes pahemmin hengästytä, hyödytä mitään. Totuushan on kuitenkin toinen. Peruskuntoa, siis sitä kuntoa jonka varaan kaikki rakentuu, kasvatetaan nimenomaan näin. Tämä matalasykkeinen liikuntamuoto yhdistettynä terveelliseen ruokavalioon sai painon putoamaan melko reipasta vauhtia. Kunnon parannuttua otin mukaan satunnasia hölkkälenkkejä. Tämä lähinnä siksi että uudenlainen rasitus kuluttaa taas hieman enemmän kuin se mihin ollaan jo totuttu ja saadaan aikaan pientä satunnaista lisävastusta.

Kuva Täältä

Lisäksi treenailin kotona jonkin verran myös lihaskuntoa saadakseni aikaan hienoista kestävyyttä myös käsiin ja keskivartaloon. Yhdistin tämän tosiaan tuohon kävelyyn jo aika aikaisessa vaiheessa ja olin oikein tyytyväinen muuttuvaan tulokseen. Jossain vaiheessa keksin ostaa Jillian Michaelsin jumppa dvd:itä ja se vasta oli rakkautta ensikokeilulla.

Nuo dvd:t ovat tosiaan edelleen omasta mielestäni ihan huippu tehokkaita. Itse pidän eniten versioista, joissa treeni on tiivstetty noin 30-minuuttiin. Treenit ovat hikisiä ja sykettä nostavia ja kaikenlisäksi treenin saa tuntumaan lihaksissakin. Vastuksena käytetään omaa kehoa tai pienehköjä käsipainoja ja monissa lihaskuntoliikkeissä yhdistetään kerralla useampi vartalon osa-alue. Tarkempaa tietoa näistä löydät täältä.

Omasta mielestäni todellista muutosta alkoi näkyä noiden dvd-harjoitteiden aloituksen jälkeen. Se että dvd:n laittoi pyörimään ”pakotti” liikkumaan hieman rankemmin. Itsensä piiskaaminen kun on oikeasti melko työlästä niin on hyvä että niinä heikompina päivinä sen hoitaa joku muu, vaikkakin vain tv:n kautta.  Tästä syystä myös ryhmäliikuntatunnit ovat oiva urheilumuoto vaikkakaan en niiden parissa pahemmin aikaa ole viettänyt viimeiseen kahteen vuoteen.

Kuva Täältä

Uskon siis vakaasti, tai oikeastaan tiedän,  että ihan neljän seinän sisällä muutoksen aikaan saaminen on täysin mahdollista. Miksi sitten vaihdoin kotoa salille? Suurin syy oli ehkä ihan oikeasti mahdollisuus kasvattaa lihasmassaa. Se että lihaksen saa todella kasvamaan vaatii työtä ja suurehkoja painoja/vastuksia. Tässä vaiheessa  (ja edelleen) olisin varmasti saanut tulosta aikaan myös kotona omalla kehon vastuksella mutta jollain aikavälillä vaihdos olisi ollut pakollinen. Lisäksi treenin monipuolisuus on salilla helpommin toteutettavissa kuin kotona.

Loppupeleissähän tärkeintä on kuitenkin se että liikkuu. Ja jotta tulee liikuttua tulee tavan olla itselle mukava. Mukavalla en tarkoita sitä että treenin tulee kuitenkaan olla helppo. Joskus olen kuullut sanottavan että kaikki kehitys tapahtuu epämukavuusalueella ja urheilun saralla näin todellakin on. Se että lihas kasvaa vaatii sen, että lihaksistossa polttelee. Se että hapenottokyky kasvaa vaatii sen, että hengästyy edes vähäsen. Juuri se hetki ei ehkä ole se kaikkein miellyttävin, mutta tunne että ylitti itsensä, on korvaamaton!

Kuva Täältä

Ps. Tästä itsensä ylittämisestä puheenollen sain eilen aamusta kuusi leuanvetoa! Kymmenen toistoa – täältä tullaan 🙂

3 kommenttia

  1. Trina kirjoitti:

    Kiitos taas ihan mahtavasta postauksesta! Tuntui taas, että luit ajatukseni:). Mietin juuri eilen, että saanko koti”jumpalla” ja lenkillä aikaan mtn. Ostin muuten sinun innoittamana tuon dvd:n ja se on älyttömän tehokkaan tuntuinen:). KIITOS! ihanaa päivää!! <3

  2. Anna kirjoitti:

    Komppaan Trinaa – motivoiva postaus, jälleen kerran! Jillianin DVD:t ovat kyllä tehokkaita, nyt Ripped in 30:stä takareidet ihanasti kipeinä ja tanaan uudestaan joku Jillianin DVD kehiin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *