Hae
My Project Is Me

(suklaan)ruskea lauantai

Moi,


Jos lauantaiaamuna herää siihen että ajatuksissa on mokkapalat, niin eihän se auta muu kuin niitä oli valmistaa. En todellakaan tiedä mistä tämä oli tullut edes mieleeni mutta jostain syystä se oli rehellisesti ensimmäinen ajatus herättyäni.

Pitkään harkitsin josko olisin kokeillut niiden valmistamista jotenkin hieman terveellisemmin mutta päädyin kuitenkin alkuperäiseen, täydellisen epäterveelliseen, versioon.  


Ehkei näille mitään kovin terveellistä versiota edes ole olemassa mutta olisihan esimerkiksi jonkinmoisesta suklaamoussesta ja vähän terveellisemmästä pohjavaihtoehdosta mahdollista kehittää jotain. Ehkäpä jos joskus on taas aikaa, niin aloitan kokeilullisen keittiön kaikille kevytluomuksille.Mokkapalat ei ollut päivän ainoa ruskea luomus vaan ruskeaksi muuttuivat myös minun hiukseni. Ostin jossain vaiheessa viikkoa kaupasta hiusvärin ja pitkän arvonnan jälkeen päädyin erittäin edulliseen ratkaisuun vain 5€/paketti. Koska mielessäni kummitteli vuosien takainen kotivärjäyskatastrofi vastaavanlaisesta vaaleasta tummaan siirtymisestä, valitsin suosiolla melko lailla punaista väriä sisältävän sävyn. Tällä katastrofikerralla tuloksena oli vihreät hiukset, ei hyvä.


Väristä tuli tummempi kuin odotin mutta olen silti äärettömän tyytyväinen.  Kuva sisätiloissa on aivan punainen ja ulkokuva ehkä todellisempi vaikkei kuva mikään kaunis olekaan. Ehkä ensiviikolla yritän jonain päivänä saada kuvan kun on hieman meikkiäkin niin ei kontrasti ruskeiden hiusten ja värittömien silmäripsien kanssa ole niin mahdoton 😀 Yläosa jäi vaaleusasteeltaan erilaisten raitojen vuoksi hieman raidoitetuksi, joka on ehkä vain hyvä.

 
Loppuun muuten vielä yksi ei kovin ruskea ajatus; Joku voisi kehittää proetiinikarkit. Mikä olisikaan loistavampi tapa pikkuherkutteluun ja tyydyttämään makeanhimoa? Koostumukseltaan varmaan muistuttaisi tällaisia puolipehmeitä vaahtomaisempia namuja. Nyt vain joku kehittelemään ellei olemassa jo ole! (Jos on niin minulle saa vinkata!)
 

23 kommenttia

 1. Petu kirjoitti:

  Apua, alkoi heti tekemään mieli mokkapaloja! 😛

 2. siiri kirjoitti:

  http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/66264/Kevyemm%C3%A4t%20%20mokkapalat%252f%20suklaarahkatorttu/ nää nyt ei ihan mitää oikeita mokkapaloja oo, mutta tosi hyviä kuitenki ja vähän saman tyylisiä! 🙂 jos joskus haluaa vähän terveellisempää vaihtoehtoa :DMutta ei kyllä voita alkuperäisiä, kunnon mokkapaloi♥

 3. milla kirjoitti:

  haha, proteiinikarkki 😀 hyvä idea, kukahan semmosen kehittelis, ostaisin kyllä heti.

 4. Eikku kirjoitti:

  Todella hyvännäköisen värin sait hiuksiisi ja edullisesti! En ole uskaltanut itse värjätä hiuksiani enää vuosiin, kun viimeisessä kotivärjäyksessäni päänahka oli aivan tulessa, kun sitä poltteli ja kutitti niin hirvittävästi (ja mitään allergiatestejä en tietenkään ikinä tehnyt..). Nyt käyn kampaajalla 2-3 kertaa vuodessa ja leikkauksen kanssa se aina maksaa 80-90 euroa, huh.

 5. Anonymous kirjoitti:

  Millaista mokkapala reseptiä käytät? Kun oon itse tehnyt niistä ei juuri tule mokkapaloja, vaan jotain ihan muuta suklaa sörrselöä!

 6. marke kirjoitti:

  http://www.fitnesstukku.fi/5/fi/artiklar/protein-twist-candy-15-g-proteiinia Tässä löytyis yksi ”proteiinikarkki” :p En oo maistanut, mutta mieli on tehnyt tilata ja kokeilla!

 7. Noora kirjoitti:

  Ennen keliakia-diagnoosiani mussutin mokkapaloja joka juhlapäivänä ja välillä useamminkin. Nyt jouduttuani niistä luopumaan en ole oikein edes yrittänyt etsiä niille korviketta. Ehkä kuukausi sitten löysin hyllyltäni kypsän avokadon ja ajattelin kokeilla tätä reseptiä:http://www.carascravings.com/2010/02/a-treat-for-your-sweet-black-bean-avocado-brownies.htmlJätin sokerin kokonaan pois, laitoin tilalle ehkä 1rkl lisää agavea, ja lopputulos oli loistava! Koostumukseltaan toki erilainen kuin kakkumaiset mokkapalat, mutta yön yli jääkaapissa jäähdyttyään (sekä itse raaka taikina, nam..) nämä olivat aivan loistavia! Kannattaa ehdottomasti kokeilla. Pilkoin sekaan myös ehkä 2-3 palaa tummaa suklaata, jäivät mukaviksi ylläreiksi valmiisiin brownieseihin.

  • jennie kirjoitti:

   Oi että, kuulostaa niin hyvältä että ehdottomasti kokeiluun menee!

  • Anonymous kirjoitti:

   Hei jos teet näitä niin voitko tehä jonkun postauksen siitä? Arvio mausta, kuinka paljon mitäkin tulee joukkoon yms?:)

 8. Anonymous kirjoitti:

  Hei yks kysymys mikä ei liity postaukseen:) kun käyt tosi sikaisin aamulla salilla niin syötkö aamupalan sitä ennen vai vasta sen jälkeen?:)

 9. Anonymous kirjoitti:

  Tosi aikaisin siis :DD

  • jennie kirjoitti:

   Syön aina ennen – maitorahkaa tavalla tai toisella höystettynä (yleensä vähän jotain kaurahiutaleita tms, marjoja ja mehukeittoa). Sekä vettä :)ps. aikaisin tai sikaisin.. ei se ole mikään ihmisten aika nousta vaan todellakin ihan sikamainen :DD

  • Anonymous kirjoitti:

   Mäki käyn aikasin salilla. Sali aukeaa klo 05 ja oon siellä yleensä jo 05.30.. otan aamulla vaan jotain pientä (banaani + lasi maitoa) ja sitte töissä kunnon protskuaamupala seittemän jälkeen.. On toiminu mun kohdalla. :)-cathy

 10. Anonymous kirjoitti:

  Nämä ovat aivan liian hyviä ollakseen mitenkään terveellisiä. Maistuvat hieman Omar-karkeilta, mutta 13g enemmän proteiiniä ja 16g vähemmän hiilareita 🙂 http://www.fitnesstukku.fi/5/fi/artiklar/fitness-toffee-100-g

  • jennie kirjoitti:

   Pienikin etu on etu 🙂 Kiitos vinkistä. Kun seuraavan kerran laitan tuolta jotain tilaukseen niin se taitaa olla lähinnä karkkia 😀

 11. Anonymous kirjoitti:

  ihana toi tukka luonnonvalossa, todella hyvä väri! t.kiti

  • jennie kirjoitti:

   Kiitos, olen kyllä itsekin oikein tyytyväinen. Toivottavasti myös pysyy eikä haalistu heti pois.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.