Hae
My Project Is Me
Kaupallinen yhteistyö

Respeti: Kotitekoinen Nutella

Kaupallinen yhteistyö: Rawmix

**Yhteistyössä Rawmix**

Moi,

Oletteko koskaan tulleet miettineeksi mitä laitetta keittiössä käytätte kaikkein eniten? Minäpä olen, muutamaankin otteeseen, ja jos ei perus liettä ja jääkaappia lasketa mukaan niin ne ovat satunnaisessa järjestyksessä lueteltuna vedenkeitin, mikro sekä tehosekoitin (blenderi). Blenderi surisee ainakin kerran päivässä, toisinaan useamminkin. Milloin sen tehtävä on jauhaa hedelmiä juotavampaan muotoon, milloin sekoittaa erilaisia ainesosia keskenään tasaiseksi massaksi ja milloin valmista bulletproof-kahvia. Viimeisen vuoden, ehkä vähän reilu, on meillä ollut käytössä kolme blenderiä, jotka ovat kaikki edustaneet ketjutason edullisinta päätä. Laitteita on ollut kolme siksi, että ne ovat yksi toisensa jälkeen hajonneet, jolloin on pitänyt hankkia uusi. Takuun piikkiinhän nämä ovat menneet mutta sapettaa se silti lähteä vaihtamaan laitetta/odottamaan varaosia maahantuojalta. Laitteet ovat olleet tarjouksessa mutta ilman takuuta ja tarjoushintoja niihin olisi saanut kulumaan noin 180€.

IMG_1721

Edellä luetun perusteella, ja omat silmäni avanneena, on ehkä aikakin että tein viimein tuttavuutta tehoblenderi Rawmixin kanssa. Yhteistyön kautta minun on siis ollut mahdollisuus päästä testaamaan tuotetta, jolla tiedän monen monta raakakakkutaikinaa jauhettavan. Sinällään en ehkä ole mikään kertomaan huippuominaisuuksista kun varsinaista vertailukohdetta ei ole mutta senverta voin jo näppituntumalta sano että tehoja löytyy! Portaaton säätö teholla 1-10 mahdollistaa melkoisen pyörityksen ja jopa pähkinät jauhautuivat jo melko alhaisilla tehoilla sievästi. Siispä, olen innosta hihkuen valmistanut elämäni ensimmäisen pähkinälevitteen.

IMG_2968

Kotitekoinen Nutella

 • 5 dl hasselpähkinöitä
 • 1 dl tomusokeria
 • 0,5 dl raakakaakaojauhetta
 • 0,25 dl kylmäpuristettua kookosöljyä sulatettuna
 • ripaus suolaa
 1. Paahda hasselpähkinöitä 175 asteisessa uunissa noin 8-10 minuuttia. Varo, etteivät pähkinät pala! Kuori pähkinät hieromalla niitä yhteen esimerkiksi keittiöpyyhkeen sisällä. Jokunen kuorenpalanen voi jäädä paikalleen, se ei haittaa.
 2. Sekoita hasselpähkinöitä tehosekoittimessa. Kaavi pähkinöitä reunoilta keskelle ja jatka sekoittamista, kunnes tahna on sileää. Lisää loput aineet ja surauta tasaiseksi.

Reseptistä kiitos Chocochili-blogille, josta ohje on käytännössä suora lainaus <3 Ensi kerralla kokeilen valmistaa tahnan sokerittomasta tomusokerista, jota ainakin P&S:ssä olen kertaalleen nähnyt myytävän.

Koska tämä ei vielä riittänyt valmistin myös elämäni kolmannen raakakakun. Viimeisimmällä raakakakkukokeilullani onnistuin tuhoamaan yhden blenderin kun tehot eivät vain riittäneet pähkinä-taaleiseoksen jauhamiseen. Muistan elävästi myös sen kuinka raskasta raakakakun valmistaminen oli kun blenderi ei jaksanut pyörittää muodostunutta tahnaa. Vaan tällä kertaa kaikki oli toisin eikä kakun valmistukseen kulunut kuin yksi hujaus (+odotteluaika).

IMG_1811

IMG_2974

IMG_2976

Rawmix on tosiaan ammattitehoinen ja jopa ammattikäyttöön soveltuva teholaite jolla voi kaiketi jauhaa mitä vain (ainakin kovimmalla kilpailijalla kuulemma voi). Hinta on kuitenkin tehoonsa nähden käyttäjäystävällisempi ja jos kolme blenderiä vuodessa kustantaa 180€ niin laittamalla noin satasen lisää, saa tämän tehotykin omakseen. Takuuta laitteella on vuosi. Mikään erityinen kaunotar laite ei ole mutta luonnehan se on mikä ratkaisee 😉

IMG_1390

Minä jatkan täällä raakakakkuharjoituksia ja intoilen siitä, mitä kaikkea voinkaan tällaisella laitteella jatkossa valmistaa! Joko tämä laite oli teille tuttu? Mitä te vanhoina konkareina olette mieltä? Yksi asia mitä itse toivoisin niin olisi jokin taktinen veto siitä, että miten välttyä hävikiltä joka jää aina blenderin reunoille.. Onko tähän olemassa jokin patenttiratkaisu, josta en vain ole tietoinen?

IMG_2973

Kaupallinen yhteistyö: Rawmix

12 kommenttia

 1. Luana kirjoitti:

  ”Patenttiratkaisu”: nuolija! (; Mun blenderistä saa pohjan irti, jolloin voin sieltäkin kaapia kaiken talteen.

  • jennie kirjoitti:

   itseasiassa tästäkin pitäisi lähteä, tarkemman tarkastelun jälkeen kun huomasin että pohjassa on open-close mahdollisuus 😀 En tosin silti saanut avattua mutta nuolija se siis on!

 2. Noora kirjoitti:

  Pystyyköhän tota ”nutellaa” tehdä mistään muusta pähkinästä? Sillä pari päivää sitten tuli ilmi että taidan olla hasselpähkinälle allerginen 🙁 😀

  • jennie kirjoitti:

   maku toki muuttuu mutta ainakin henkilökojhtaisesti tykkään äärettömästi paahdetun pekaanipähkinän mausta eli miksikäs ei sitäkin voisi testata..

 3. Tiina kirjoitti:

  oon tehny raakakakkuja noin vuoden ja aika huonolla blenderillä. Tässäpä ois varmana hyvä vaihtis! mutta hinta oli kyllä aika armoton! Ymmärrän kyllä kun on noin tehokas ja tarkotettu ihan ammattikäyttöönki..

  • jennie kirjoitti:

   Hinnat on toki suolaisia, tällaisena pihistelijänä myönnän sen itsekin. Eikä varmaan satunnaisella raakakakkukäytöllä välttämättä kannatakaan panostaa mutta jos enemmänkin alkaa puuhastelemaan niin silloin varmasti melko ehdoton laite.. ellei koko ajan toki halua olla ostelemassa uutta rikkoutuneen tilalle kuten minä 😀

 4. Paula kirjoitti:

  Hei,

  olen kuullut myös että Omniblend olisi hyvä haastaja Vitamixille tai jopa parempi…
  mm. juuri tyhjäksi kaapiminen helpompaa (vähemmän hävikkiä).

  Jos tekee vain smoothieita niin varmaan se marketin halpa versio on ihan ok, mutta ei kyllä raakakakkujen ja muiden tahnojen tekoon oikein riitä.

  • jennie kirjoitti:

   Tuollaisesta(kaan) en ole kuullut. Jos tämä joskus pettää minut niin tuossa siis varteenotettava vaihtoehto

 5. Terveelliset herkut kirjoitti:

  Tehokkaan näköinen laite! Täällä on myös kovassa käytössä tehosekoitin, eniten tulee valmistettua smoothie-juomia (päivittäin) mutta välillä myös raakakakkuja. Smoothiet tykkään tehdä Smoothie Twisterillä (OBH Nordica) kun juoman saa näppärästi tehtyä suoraan juomapulloon, tuleekin usein otettua töihin mukaan. Muuhun käyttöön tarvitsisin kyllä tehokkaamman tehosekoittimen..(joka vie mahdollisimman vähän tilaa kaapista!)

  • jennie kirjoitti:

   Mitä?! Eikö sulla ole superhypertehopoblenderiä käytössä?? Oon aina ajatellut että ilman sitä kaltaisesi kokki ei voi tulla toimeen mutta pakon edessä näköjään voi..

 6. -T- kirjoitti:

  Suosittelen silikonista nuolijaa, sillä saa kaavittua kulhon todella tarkasti ja hävikkiä ei juurikaan tule.
  Voi kun tuollasen joskus raskisi ostaa, nyt on käytössä Wilfa (tehokkaampaan käyttöön) ja perus OBH kevyitä smoothieta varten. Tuossa Wilfassa on niin iso kannu, että se on jopa vähän ärsyttävä kun tekee vaikka vaan aamupalasmoothien, siks käytän vielä monta vuotta vanhaa OBH:n konetta.

  • jennie kirjoitti:

   Nuolijaa on vinkattu nyt senverta että uskottava se kaiketi on että kannun muodoista huolimatta se siis toimii.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.