Hae
My Project Is Me

Kesätreeni voi olla vaikka korkkareilla kävelyä

Tai jotain tämän tapaista muistelen aikanaan lukeneeni jostain haastattelusta Cameron Diazin todenneen. Ja totta se on, kesäisin ja varsinkin loma-aikoihin se kesätreeni voi olla hyvinkin poikkeavaa normaalista arjesta ja rutiineista. Jos sitä siis tulee harrastettua ensinkään.

kesätreeni

Oma lempilajini ja kesätreenimuotoni näin kesällä on hyötyliikunta. Nyt kun polkupyöränikin on huollettu käyttökuntoon, olen intoillut miten helppoa ja nopeaa pyörällä paikasta toiseen liikkuminen onkaan. En minä sillä mitään suunnattomia matkoja mene, ei se siihen taivu, ja harvoin matkaseuranikaan jaksaisi mutta joitain kilometrejä kyllä. Toinen ikisuosikkini on kävely, mitä olen harvinaisista hellesäistä huolimatta jaksanut jatkaa lähes päivittäin alkuvuonna antamani lupauksen mukaisesti. Lenkkeily hölkäten jäi toukokuun viileämpiin säihin, kunnes itseasiassa tällä viikolla otin muutaman hölkkäaskeleenkin kävelylenkin lomassa.

Kesän hauskin treeni on kuitenkin ollut se treeni, mikä ei edes harjoittelulta tuntunut. Kävin poikani sekä tämän ystävän kanssa Helsingin Rastilassa Lappis-vesipuistossa kiipeilemässä veden päällä olevassa, ilmatäytteisessä valtavassa esteradassa. Vaikka tämä kesätreeni ei todellakaan tuntunut rankalta niin ennen kuin tunnin leikkaika oli kulunut umpeen, alkoi jo huomata että ei enää samalla tavalla jaksanutkaan pitää tasapainoa yllä ja alussa helpolta tuntuneet esteet muuttuivatkin vaikeammiksi. Lisäksi oli hurja nälkä, eli kyllä siinä leikin lomassa jotain tuli tehtyä, vaikka tehdessä se ei siltä varsinaisesti tuntunut.

Toisaalta, olen kyllä nauttinut myös niistä treeneistä kun tuntee että on todella tullut tehtyä. Näitä on kuitenkin kesän aikana ollut selkeästi vähemmän kuin tavallisena arkena. Joitain näistä kerroista olen kuitenkin jakanut Instagramin puolella ja voit käydä katsomassa vinkkejä ulkotreeneihin ainakin täältä. Parasta kuitenkin on ollut treenata ihan puhtaasti fiilispohjalta, joskus kovaa ja joskus ei ollenkaan sekä ihan kaikkea siltä väliltä. Ja juuri se on tällaiselle tavalliselle, ei-tavoitteelliselle harrastajalle paras kesätreeni. kesätreeni

 

Ja pakko vielä loppuun todeta että se korkkareilla kävely todellakin käy treenistä. Ainakin minulle, joka sitä lajia on harrastanut viimeksi aktiivisesti aika monta vuotta sitten.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.