Hae
My Project Is Me

Minä: Koronapositiivinen

No niinhän siinä kävi, että korona saapui kylään myös meille ja tarkalleen ottaen minulle itselleni eli minä olen koronapositiivinen.

Sinänsä tämä oli varmasti vain ajan kysymys, sillä niin moni ympärillämme on sen sairastanut eikä altistumisia ole oikein tainnut edes voida välttää; On koulut, työt ja päiväkodit, niihin kulkeminen ja lisäksi kaikki perheen harrastukset. Melkein enemmän ihmettelen, että emme ole sitä jo sairastaneet ennen tätä.

koronapositiivinen

 

Korona ei antanut ennakkovaroitusta

Päivät ennen positiivista koronatestitulosta olivat aivan normaalit; Treenasin ja touhusin normaaliin tapaan eikä olossani ollut kertakaikkiaan mitään, minkäänlaiseen sairastumiseen viittaavaa.  Tämä oli minusta myös tavattoman harmillista, sillä olin juuri edeltävät päivät lähityöskennellyt ja siten altistanut suoraan lukuisan määrän työkavereitani tälle katalalle virukselle sekä epäsuoraan useita muita. Podin koko ensimmäisen päivän todella huonoa omatuntoa tästä, vaikka ymmärrän että eihän sille mitään voinut.

 

Koronapositiivinen ja sen oireet

Omat oireeni ovat koko ajan olleet lievät ja nyt, kolmantena päivänä uskallan jo vahvasti epäillä, että eivät ne tästä muuksi muutukaan. Lievät oireet eivät kuitenkaan ole mikään itsestäänselvyys, sillä tiedän useampia, joille se on rokotuksista huolimatta tulleet voimakkaana. Voin siis kait laskea olevani onnekas, olettaen että ne eivät tosiaan tästä enää mihinkään voimistu.

Kaikki alkoi pienellä yksittäisellä kurkunkutinalla ja sitä seuranneella yskimistarpeella. Usein tuntui kuin olisi ollut pölyä tai muuta kurkussa ja ihan ensiksi sen ajattelinkin olevan vain sitä. Mutta kun tuo tunne toistui ja viimeistään siinä vaiheessa, kun yskän mukana alkoi lohkeilla limaa, aloin ehkä epäillä jotain. Edelleen tuo kurkun ärsyttävä kutina on yksi oireista ja sen lisäksi on paineen tunnetta päässä sekä kutinaa ja ärsytyksen tunnetta nenässä. Aivastelen paljon ja huomaan myös hengästyväni helposti ja esimerkiksi kotona rappusten ylös meneminen ja puhuminen yhtä aikaa on aivan liian rankka suoritus mutta lähtökohtaisesti koen silti voivani hyvin. Kuumetta ei ole noussut, erityistä niistämistarvetta (ja siten siis runsasta rääneritystä) ei ole ollut, eikä kurkkuni ole ollut kipeä tai haju- ja makuaistissa minkäänlaisia muutoksia.

parvekekahvit

Kuten ohjeistettu, olemme testanneet ahkerasti myös muita perheenjäseniämme. Toistaiseksi kuitenkin vain yksi toinen koronapositiivinen on löytynyt ja hän on täysin oireeton mutta kuitenkinmaehtoisessa karanteenissa. Nähtäväksi jää, kiertääkö vuorollaan jokaisen vai valikoituvatko uhrit sattumanvaraisesti kuten joissain tapauksissa on ollut.

Ja jotta totuus tilanteesta näiden parvekeulkoilukuvien myötä ei unohtuisi, niin niiden lisäksi tämä on ollut tämän viikonlopun yksi realiteeteista. Ihan aito aivastuskuva. Toivottavasti sun viikonloppu on vallitsevasta maailmantilanteesta ja muista murheista riippumatta sujunut edes hitusen verran positiivisemmin ja olet päässyt nauttimaan ihanasta kevätauringosta.

aivastus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.