Hae
My Project Is Me

Herkkulauantain saldo

Moikka,


Ajattelin jo tuolloin aiemmin ruokapäiväkirjoja tehdessä että olisipa mukava saada myös rennon päivän aterioinnit ylös. Mikäpä olisi parempi kuin eilinen herkkulauntaini. Ei siitä kuitenkaan niin kovin kummoista tullut, kuten ei siis pitänytkään. 


Aamusta tein Jillianit kotona ja illalla venyttelin. Kävelylle asti ei siis päästy koko päivänä mutta pikkukaveri oli mukavana lisäpainona rintarepussa sen 3,5tunnin ajan kun Skiexpossa palloilimme. Parasta koko päivässä ehkä oli etten sortunut kebab-herkkuihin edes poikaystäväni niitä ehdottaessa ja sen jälkeen syödessä 😀


Päivä koostui siis seuraavasti:


Aamupäivä,  klo 8-12

 • Jillian
 •  Kuppi kahvia maidolla
 • Vitamiinit (omega, monivitamiini, kalsium)
 • Maitorahkaa (250g rahkaa, 60g mehukeittoa, 30g mysliä, 5g leseitä, 50g omenaa)

Päivä, klo 12-16

 • Geisha-konvehti
 • 50g omenaa

Alkuilta, klo 16-20
 • Rahkaa (150g rahkaa. 30g mehukeittoa, 30g mysliä)
 • 2 munan munakas (paistettu ilman rasvaa, 15g juustoa 23%)
 • Salaattia munakkaan kanssa 200g (perussalaattipohja, raejuustoa 40g, kastiketta 10g)
 • Bataattileivos

Ilta, 20->
 • Ahvenateria (125g  ilman rasvaa paistettua ahventa, 115g uunijuureksia,perussalaattia 150g kastikkeella (10g)) 
 • Karkkeja 30g
 • Venyttely

Päivällä tuo syöminen jäi messujen lomassa hieman huononlaiseksi ja ahvenateriaa odottelin iltaan saakka kun poikaystäväni tosiaan söi tuossa välissä nälkäisenä kebabinsa. Noh, ei se mitään – hyvää kannatti odottaa. Kaikenkaikkiaan kaloreita kertyi päivän aikana noin 1300 ja ne jakautuivat ravintoarvoittain seuraavasti: 


Yllätys sinänsä, hiilareita on syöty rutkasti enemmän kuin ns. normipäivinä, grammoina 136. Yllättävän rasvaton tuli tästä herkkupäivästä, eli ehkä se ihan oikeastikin menee niin että toista ravintoarvoa korvataan toisella. Näinhän muunmuassa karppauksessakin toimitaan; puuttuvat hiilarit korvataan rasvalla.

Eihän tästä tosiaan mikään aivan mahdoton lauantai todellakaan tullut. Tällaisia niiden herkkupäivien pitäisikin olla; rennon kontrolloituja. Ehkäpä joskus kerään ylös todellisen mässäilypäivänkin saldon (vähäänniinkuin oli keskiviikkona kun kävimme pojun isomummolassa syötettävinä :D) No eiköhän sellainen päivä ehdi vielä tulemaan eteen uudestaan…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.