Hae
My Project Is Me

Minustako aamutreenaaja? 5+2 hyvää vinkkiä

Olen ollut aamutreenaja jo kauan mutta en sitä ole kuitenkaan ollut aina. Jopa tämän blogitaipaleen aikana olen kertaalleen vaihtanut treenirytmini päittäin ja aamun sijaan urheillut iltaisin. Palasin kuitenkin aamujumppariksi ja sillä tiellä olen pysynyt siitä asti eli tässä tapauksessa jo useamman vuoden.

Kurkkaa myös postaukseni Miten minusta tuli aamutreenaaja. Se ei nimittäin tapahtunut ihan pelkästään tahdonvoimalla.

parasta on  olla Aamutreenaja

Tässä vuosien saatossa, olen tullut siihen tulokseen että näistä syistä on ihan parasta olla aamutreenaaja. Ja ehkä näistä joku voisi olla myös sellainen minkä takia sinäkin voisit olla tulevaisuudessa aamutreenaaja.

Salilla on tyhjää. Tai jos nyt ei ihan tyhjää niin ei ainakaan missään nimessä ruuhkaista. Ja kun porukkaa on vähemmän, on välineistö vapaana ja voi tehdä juuri sellaisen treenin kuin oli ajatellutkin.  Usein myös ryhm’liikuntatilat ovat vapaana omatoimista harjoittelua varten mutta muista kysyä käyttölupa asikaspalvelusta.

Aamutreeni herättää tehokkaasti. Toiset eivät voi treenata iltaisin koska treeni vie yöunet ja sama piristävä vaikutus sillä on myös aamuisin. Itse ainakin huomaan olevani koko päivän vähän väsynyt jos en ole tehnyt aamulla yhtään mitään liikuntaa aamulla. Väitän että jokainen aamutreenaja kehuu siitä saatvaa piristysruisketta.

Liian lyhyet yöunet jäävät historiaan. Kun herää tarpeeksi aikaisin aamulla, voi olla varma että uni tulee myös aikaisin illalla.  Ei enää myöhään valvottuja iltoja tai venähtäneitä netflix-maratoneja puhelimen ruudulta koska silmät eivt vain yksinkertaisesti pysy auki. Vaikka toisin ajattelisi, yöunet saattavat siis jopa pidentyä.

Treeni on helppo ujuttaa osaksi arkea. Aamuisin ennen työpäivää on harvoin mitään muuta sovittua menoa. Okei, lapsiperheessä tulee ehkä viedä lapset päiväkotiin mutta menoja on satavarmasti vähemmän kuin töiden jälkeen olisi. Treenit soljahtavat siis helposti osaksi arkea.

Jää enemmän aikaa niille kaikista tärkeimmille. Koska illat jäävät vapaaksi, jää aikaa tosiaan enemmän niin perheelle kuin ystävillekin.  Voiko parempaa syytä enää hakea?

Jos vielä epäilyttää niin kurkkaa myös nämä viisi yleistä epäilystä aamutreenejä koskien sekä minun vastineeni niille. Vielä epäilyttää? Kysy ja kerro miksi niin ehkä keksin siihenkin puolustuksen. Vaikka toki myönnän että ei ne aamutreenit ole oikeasti kaikkia varten ja hyvä niin, pysyy edelleenkin väljänä salit 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.