Hae
My Project Is Me

Viikon kaksi kirous

Moi,

Otsikko viittaa etäisesi Suurimpaan pudottajaan, jossa moni kilpailija huomaa että ensimmäisen viikon huippupudotuksen jälkeen, viikko kaksi on jotain ihan muuta. Vai olikohan se viikon kolme kirous..? No minulla itselläni tämä ainakin totetui kakkosviikon kirouksena eikä painoa juuri pudonnut. Vaakaluku siis 59,3kg, eli tulos -200g. Vaikka määrä ei päätähuimaava olekaan, olen silti tyytyväinen sillä tein kuitenkin työtä tuonkin tuloksen eteen.

IMG_9645

Liikuin päivittäin, perjantaita lukuunottamatta, joka edusti viikon vapaapäivääni. Hölkkälenkille en tosin päässyt kertaakaan, aikataulukysymysten vuoksi mutta pyrin muutamana päivänä kävelemään hieman pidempiä matkoja. Sunnuntai-iltana sain myös kokeiluun jo ainakin viikon paketissa olleen uuden sykemittarin ja aloitin harjoitukset kuntotestillä. Oman kuntotasoni olin arvoinut keskiverroksi mutta testin tuloksena se onkin erinomainen. Jee! Kuntotesti suoritetaan siis kävelemällä 1600m matka mahdollisimman nopeasti. Kuntotaso arvioidaan käsittääkseni siis kuljetun matkan ja syketason mukaan.

IMG_9648

Mitä kakkosviikon treeniohjelmaan puolestaan tulee niin tässä keskityttiin vatsalihaksiin. Erilaisia lankkuja ja lankusta tehtäviä liikkeitä on paljon. Viikko kaksi on selkeästi rankempi kuin ensimmäinen viikko ja muistankin että joskus ammoisina aikoina eräs lukija mainitsikin kyseisen ohjelman dvd:ltä suosikikseen. Vatsojen ohella lankuttaessa myös olat pääsevät töihin, itsellä nimittäin ainakin hartialinja tuppaa väsymään lankussa vähän liikaakin eli jos jollakulla on tähän loistava keino niin saa kertoa. Monta hyvää liikettä voisin jakaa mutta ehkä tämä kiteyttää viikon ohjelman parhaiten: Lankkujaakot (kuten minä tätä kutsun, plank jacks)  ja vuorikiipielijät (mountain climbers).  Ideana siis 2min sykkeenkohotus lankuttaen tehden näitä kahta liikettä peräkkäin aina 30sek ajan. Ja perään vielä minuutti ihan varsinaisia vatsoja, kun tässä niitä ei sitten ollut tarpeeksi.

lankkujaakoista

lankkujaakoista

 

vuorikiipeilijöihin

vuorikiipeilijöihin

Ruokavaliopuolella viikko kaksi sisälsi vähän enemmän hiilareita (kiitos puurokokeilujeni sekä löyhemmän leivänsyönnin) sekä siinä sivussa myös suolan ja sokerin (piilosellaisen) löyhempää käyttöä. Muutoin ruokavaliossa ei edellisviikkoon verraten suurempia muutoksia ole perjantaita lukuunottamatta. Perjantainen vapaapäivä ei suinkaan ollut se toinen tämän kuukauden sisään suunnitelluista fuskupäivistä vaikka siitä sellainen muodostuikin. Kävimme kyläilemässä isovanhempieni luona ja siinä vierähtikin koko päivä herkutteluineen.

IMG_9416 IMG_9555 IMG_9581 IMG_9622 IMG_9644

Tälle viikolle on luvassa lauantaina erään pikkuherran 1-vuotispäivät, joka on siis se toinen kuukauden suunnitelluista herkkupäivistä. Tällä viikolla minun pitäisi päästä myös lenkkeilemään eli eiköhän oteta viikko kolme innolla vastaan ja katsota mitä tuleman pitää. Olen jotenkin taas niin hyvässä imussa tämän tekemisenmeiningin kanssa etten edes oikeastaan välitä siitä että olen kilopudotuksissa hieman tavoitteista jäljessä; Eteenpäin kuitenkin mennään ja kyllä se maaliviiva tulee vastaan jossain vaiheessa jokatapauksessa. Mukavaa viikonalkua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.