Hae
My Project Is Me

Jaksaa, Jaksaa!

Moikka,

Tuossa kymmenen viikkoa sitten lanseerasin Kesäkuntoon 2012-projektin, jossa reteästi muun muassa haastoin itseni kymmeneen leuanvetoon. Tänään on luvassa katsausta siihen että miten neidin mahtoi moisessa haasteessa käydä.
Ensimmäisenä mainittakoon että idea koko touhuun lähti keväisestä Fit-lehdestä, jossa leuanvetojen kehuskeltiin olevan erityisen rankka liike naisille. Naisillahan ylävartalon heiveröisempi olemus miehiin verrattuna tarjoaa oman lisähaasteensa vaikka lihasta löytyisikin. Noh, jos joku todetaan lähes mahdottomaksi, niin sitähän täytyy sitten yrittää. Siinä missä yksi todettiin lehdessä haastavaksi, niin kymmentä pidettiin superhaasteena – Ja siitä se ajatus sitten lähti.

Kuva videokuvasta tehty, sikski laatu tällainen
Joku teistä lukijoista tuossa eräänä päivänä kyselikin leuanvedoista ja harmitteli liikkeen haastavuutta samalla tiedustellen miten hän mahtaisi saada sen ensimmäisen suoritettua.  Itse olen sitä mieltä että tässä liikesarjassa puolet on oikeaa tekniikkaa ja puolet lihasvoimaa, tai ainakin 40/60. Liike toki on rankka ja kuormittaa useita lihaksia mutta tekniikka ja lihasmuisti auttavat kummasti.

Nyt täytyy myöntää, etten haasteharjoittelun aikana tainnut tehdä leukoja kuin sen verta että yhdellä kädellä on harjoittelukerrat laskettavissa. Tämä näkyy videolla ja nyt sitten päätinkin että tästä eteenpäin, vähintään kerran viikossa, sisällytän leuat myös saliohjelmaani.  Jos liikettä olisi tullut tehtyä, olisi liikerata tullut lihaksille tutummaksi ja homma helpottunut siinä mielessä kummasti.

Jos/kun yhtään leukaa ei vielä suju voi aloittaa seuraavilla tavoilla

 • Avustavalla leuanvetolaitteella, jolloin liikerataa saa tutummaksi mutta varsinaista lihasvoimaa ei tarvita paljon.
 • Avustava leuanveto kuminauhoilla.  Voimaa tarvitaan jo enemmän mutta liikkeen pystyy silti tekemään kuminauhan auttaessa.
 • Tangossa roikkuminen 90-asteen kulmassa. kasvattaa kykyä pitää itsensä tangossa kiinni
 • Lisälihasvoiman kasvattaminen muutoin. Kaikki rasittava treenihän on hyvästä ja tuo tavoitteita lähemmäs

No kuinka neidin sitten kävikään? Sen saa jokainen katsoa itse videolta

Todettava on, että mietin hetken aikaa kehtaanko videota täällä julkaista koska peräänkuulutan puhtaita toistoja ja ihan sellaisia ei tässä tainnut näkyä 😀 Ystävällinen kuvaaja-apuni kuitenkin oli vakaasti sitä mieltä että kehtaa! Lopullisen hyväksynnän sain vielä kotoa poikaystävältä joka totesi kylmästi että ”Ihan ok naiselta, näkee niitä huonompiakin versioita”. 

Nyt vain treenaamaan puhtaita toistoja. Mites muiden haasteiden kävi?

17 kommenttia

 1. Anneli kirjoitti:

  ”Ihan ok” 😀 Voi hyvää päivää! Puhtaita toistoja toki loppupeleissä haetaan, mutta leuanveto jos mikä on liike, jossa huijata saa etenkin alussa. Siitähän se pikkuhiljaa lähtee! Hah, kerrankin joudun myöntämään tappioni – en todellakaan saa kymmentä leukaa! Ei sen puoleen että mulla olis edes kärsivällisyyttä treenata, mikä on vielä suurempi kateuden syy 😉 Hiton hyvä suoritus! Tulin oikeen iloiseksi että JOKU jaksaa treenata, kun itse oon etenkin leukojen suhteen niin laiska, tosin nyt ois kyllä tarkoitus hommata leuanvetotanko himaankin niin ehkä sitä kehtaisi ja jaksaisi treenailla vähän useammin. Onko sulla himassa tankoa? 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Täällä on vaatimustasot melko korkealla 😀 Mutta kyllä se tästä lähtee, nyt kun vain tosiaan oikeasti alan treenaamaan itse liikkeen kanssa vaikka kuinka rankkaa/ikävää/tylsää olisikin. Kotoakin löytyy tanko vaikkakaan en sitä ole pahemmin hyödyntänyt – ehkä pitäisi..

 2. Anonymous kirjoitti:

  Onnea upeasta suorituksesta 🙂 Mun mielestä suoritus oli suht puhdas…vähän jalat heilu eteen ja kädet eivät ojentuneet tarpeeksi suoriksi, mutta mitä noista 🙂 Hieno suoritus silti!

 3. Zeetah kirjoitti:

  Hei hienoa Jennie:) Mä olen kauhea nipottaja leuanvetotekniikassa, vaikka itsellä ei mee yhtään. Sikäli noloa, että mun lähes kuusikymppinen äitinikin vetäisi harjoittelematta kotona ainakin yhden leuanvedon. Nyt vain treenaat tosiaan sitä vielä puhtaampaa liikerataa, mutta on tuo silti hyvä saavutus naiselle! Sun kuvista muuten jotenkin huokuu aikaisempaa enemmän sellainen pirteys ja itsevarmuus? Onkohan muut huomannut? Kirjoittelinkin jo aikaisemmin tuolla mun kesäprojektista, mutta ei se nyt niin heikosti mennytkään. Otin hetken rennommin rankkojen juoksutreenien suhteen ja annoin itselle luvan syödä ihan mitä tekee mieli, hain jopa karkkia kaupasta:). Lisäksi vähensin keskivartalotreenejä pikkasen, mutta tein vain yhtä tai kahta tehokasta liikettä. Nyt kunto on jopa parempi kuin ennen ja eilen vaa’alla koin yllätyksen, että paino ei ollut ainakaan noussut yhtään, vaikka olen mielestäni syönyt selvästi enemmän kuin keväämmällä. Piti vielä mitata tänä aamuna se vyötärönympärys, joka oli myös kaventunut hieman. Jee! Tää riittää hyvin mulle, nyt tarkoitus on jatkaa samaan malliin, kesällä mulla onkin yleensä helppoa, kun on niin paljon puuhaa ja liikuntaa tulee huomaamatta plus kaikki ne herneet ja mansikat ja muut terveelliset syötävät:)

  • jennie kirjoitti:

   Niinkuin tosiaan aikaisemminkin jo juteltiin niin ehdottomasti omaa kroppaa kuunnellen edeteään. Onnea sinulle ihan mahtavista tuloksista – olet kyllä ihan huhippu! Onneksi tulee kesä, sillä silloin tosiaan lähtökohtaisesti keveämmän elämän ylläpito on tosiaan tavanomaista helpompaa vaikka itse kuulunkin kesän plussakerhoon ja jostain syystä paino tuppaa ennemmin nousemaan kuin laskemaan (olenkohan ainoa ihminen koko maailmassa?). Tai näin on ainakin ollut ennen, toivoa toki saattaa että tämä elämäntapaprojekti olisi tuonut muutoksia myös sille puolelle..

  • jennie kirjoitti:

   Niin ja kiitos tsemppikannustuksesta vielä erikseen 🙂

 4. Ikiliikkuja kirjoitti:

  Hienoa, kyllä tuollaisen todellakin kehtaa näyttää. Hyvähyvä! 🙂

 5. Mimmu kirjoitti:

  Hyvä kun laitoit tän!! 🙂

 6. Anonymous kirjoitti:

  Hienoa! Vielä kun saat ojennettua kädet suoremmiksi niin on lähempänä puhtaampaa. Itsellä oli sama vika eli kädet jäivät 90 asteen kulmaan, jolloin vedot ovat luonnollisesti helpompia. Mutta sitkeästi reenasin vetoa alhaalta alkaen ja nyt menee jo puhtaasti 9 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Puhdas liikerata on tosiaan seuaavana työlistalla, eli nyt vain ahkerasti harjoittelemaan! Sitkeää harjoittelua toki vaatinee, kuten sinunkin kohdallasi. Katsotaan uudestaan elokuussa miltä näyttää.

 7. Miru kirjoitti:

  Ei toi nyt ihan oikeaoppista ollut, MUTTA huomattavasti enemmän sait tehtyä kun minä samalla tyylillä! Eli jokatapauksessa ehdottomasti pisteet sinulle. Nyt kun vaan hioo liikerataa seuraavaksi, niin you can do it!

  • jennie kirjoitti:

   Hyvällä mallilla siis 😀 Niinkuin kuitenkin todettu, tästä se lähtee ja seuraavaksi haetaan sitä kuuluisaa puhdasta liikerataa.

 8. Anonymous kirjoitti:

  Mieletöntä 🙂 Mulla pitäis ens kesäksi (-13) saada 10 leukaa, yhtään ei vielä mene, mutta annoit kyllä lisää tsemppiä mulle. Kuulin vinkin, että jos leuanvetoa harjoittaa ensin eksentrisesti eli menee avun kanssa ylös ja tulee ilman apua hitaasti alas, niin jossain vaiheessa jaksaa vetää itsensä sitten ylös. Samaa menetelmää voi käyttää myös dipissä 😉

  • jennie kirjoitti:

   Kaikestahan on hyötyä ja sinnikkyys sekä jatkamisen halu ovat ne, joista palkitaan. Nythän aion ihan ottaa tehtäväkseni tuon leukailun saliohjelmassa kun muuten niiden tekeminen jää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.