Hae
My Project Is Me

Montako leukaa sinä saat? Videota ja Behind the Scenes-materiaalia

Moi,
Moniko teistä on kokeillut vetää leukoja? Monellako se kuuluu treenirutiineihin? Montako leukaa keskivertotreenaava nainen mahtaa vetää? Entäkö kuinka monta minä mahdan saada tällä hetkellä? Kauneus ja Terveys- lehti muodosti leuanvedoista pienimuotoiseen haasteen, joka huipentui joulukuun loppupuolella. Yhdessä lehden päätoimittajan, Ulla veirton,  toimitussihteerin, Anna Kauhalan sekä GoSaraGo-bloggaaja Saran kanssa näytimme kykymme SuperFitMe:n Nanalle.

Minä

Minä

Hieman jotain hullunkiiltosa silmissä

Hieman jotain hullunkiiltosa silmissä

Leaunveto on minusta mielenkiintoinen treeniliike sillä se kysyy paitsi voimaa, myös tekniikkaa. Oikein tehtynä liikkeessä yhdistyvät useat eri lihakset ja melko pitkälle oma paino toimii riittävänä vastuksena. Kun homma menee liian helpoksi, voi avuksi ottaa lisäpainoja painovyön avulla. Vastaavasti taas jollekulle oma paino voi olla alussa liikaa, jolloin liikettä pitää keventää. Tähän oiva apu ovat esimerkiksi kuminauhat tai salilla avustava leuanvetolaite. Nämä ohjaavat hyvin myös oikeanlaisen tekniikan löytämiseen ja lisävinkkejä voittekin käydä katsomassa suoraan Nanan blogista.

IMG_8304

IMG_8300

Itse olen parhaimmillani saanut kymmenen leukaa ja tuosta löytyy videopätkä täältä. Painoa on tuolloin ollut noin kymmenkunta vähemmän kuin tällä hetkellä ja alla oli useamman kuukauden treeniputki kyseistä liikettä koskien. Rehellisesti, en ollut varma olisiko minusta minkäänlaista vastusta henkilöille, jotka ovat kolme kuukautta tehneet kovaa työtä oman tuloksensa eteen. Kun 0,5 leuka oli muuttunut kuudeksi, alkoi minua viimeistään hieman jännittämään. Saisinko edes kahta?

Sainhan minä sen viisi – melkein kuusi. Suurkiitokset siis mahtavasta ryhmätsempistä K&T-lehden päätoimittaja Ulla Veirtolle, toimitussihteeri Anna Kauhalalle sekä Saralle ja Nannalle. Päivä oli upea ja treeniseura vielä tätäkin upeampaa. Ja innostuinpa minäkin tästä sen verran että olen meinannut lisätä leuanvedot seuraavaan treeniohjelmaani.

IMG_8286

IMG_8289

IMG_8314

IMG_8317

IMG_8298

ps. Keskiverrosti tulos on yksi – hyvä me!

18 kommenttia

 1. Jonneli kirjoitti:

  Hyviä suorituksia.:) Leuanveto on hyvä liike, ja itsekin sitä olen alkanut jälleen treenailemaan säännöllisemmin. Keväällä 2014 vedin ekan leuan, kesällä vetelin kovin harvoin ja satunnaisesti, mutta nyt joulun jälkeen sain vedettyä jo kymmenen jotenkuten. Treeniohjelmaan otin myös leuanvedon, ja tarkoitus olisi myös lisäpainoilla pikkuhiljaa alkaa harjoittelemaan. Leuanvetokisoissahan tosiaan kädet on ojennuttava ala-asennossa täysin suoraksi, ja heijata saa edessä olevan plexin sallimissa rajoissa, eli ei juurikaan. Itse olen pikkuhiljaa pyrkinyt olemaan enemmän heijjaamatta jaloilla…..harjoittelemalla senkin oppii.:)

  • jennie kirjoitti:

   Mahtavaa etenemistä! Leuanvetokisoihin ei ehkä tämän videon perusteella olisi asiaa mutta hyvää tuntumaa siitä silti kroppaan sai 🙂

 2. Jonna kirjoitti:

  No nyt harmittaa vieläkin enemmän etten päässyt kuvauksiin 🙁

 3. Nimetön kirjoitti:

  Hauska video 🙂 itse aloitin pari vuotta sitten leuanvedot ihan nollasta, ja aika monta kuukautta sai hinkata että edes 1 meni. mutta oli kyllä aika huippu tunne kun sen oppi! Nykyään vedetään jalkapäivien aluksi leukoja, normisti menee se 10-12. 🙂 parhaimpina hetkinä meni 15, joten kyllä tuo on sellainen liike mikä kandee pitää treeniohjelmassa.. 😀

  • jennie kirjoitti:

   No mutta wau, tämä kehitys jos mikä motivoi! Näillä puheilla lupaan ottaa liikkeen takaisin treeniagendalle.

 4. Irmeli kirjoitti:

  Alotin joku aika sitten tekemään kumppareilla. Nyt menee 12 kpl ilman kumppareita..

  Sinnikkäitä muijia ootte kyllä 🙂 mutta tais jäädä suurimmalla osalla kyynärpäät alhaalla pikkasen liian koukkuun..siinä seuraavaa haastetta 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Aika mahtava insipiraationlähde. Kumpparit ovat todellakin loistava apu oikean liikeradan hakemiseksi ja hiljalleen tästä kohti puhtaamipia tekniikoita 🙂 Mutta siis mahtavaa, kumppareista kahteentoista – WAU!

 5. Pirkko kirjoitti:

  Aina innolla luen postauksia, missä naiset hehkuttaa vetävänsä leukoja. Ikävä kyllä kerta toisensa jälkeen leuanvedot ovat vajaita liikeradaltaan tai heijaamalla vedetty. Mun mielestä niitä ei lasketa 🙂

 6. Katja kirjoitti:

  Ei liity aiheeseen, mutta tilasitkohan Teatterin baarissa just salaattia? Pe n.klo 17? 🙂

 7. Nimetön kirjoitti:

  Joo ei noita nyt oikein leuanvedoiksi voi kutsua.. Kädet suoraksi alhaalla ja vaikka jaloilla apua niin voitte sanoa saavanne niin ja niin monta kippileukaa.

 8. nana kirjoitti:

  Oli kyllä ihan super hauskaa! Kyllähän videon nimessäkin on jo ilmoitettu että ”Leuanveto, eli huijaa ja heijaa”, ja kuten videollakin
  mainittiin ei tekniikat olleet ihan puhtaita. Mutta kun missään kisoissa ei oltu, ja tarkoitus oli innostaa mahdollisimman moni leuanvedon harjoitteluun, ei tekniikasta nipottaminen oikein tähän nyt sovi 😉 Ja kun mietitään harjoittelun positiivisia vaikutuksia meihin ja lihaskuntoomme, voimme viimeistään unohtaa sen tekniikkahifistelyn, silloin kun ei ole riskiä itsemme loukkaamiseen.

  Hyvällä fiiliksellä vaan harjoittelemaan, ja jossain vaiheessa voi sitten kiinnittää yksityiskohtiin enemmän huomiota 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.