Hae
My Project Is Me

Dieettiviikko 10: Kehonkoostumusmittaus

Keventävää elämäntapaharjoittelua on jatkunut jo kymmenen viikon verran. Kymmeneen viikkoon on mahtunut monet treenit sekä muutoksia ruokalautasella. Painoa on tänä aikana pudonnut maltillisesti mutta mukaan on mahtunut myös pienenemisen sijaan kasvavia kilolukemia. Itse kiloja tärkeämpää on varmistaa, että paino putoaa oikeasta paikasta; Rasvasta. Paras tapa varmistua tästä on kehonkoostumusmittaus, luotettavalla laitteella.

 

Rasvaprosentti 35

Edellinen kehonkoostumusmittaus on tehty joulukuussa 2018. Tulokset eivät tuolloin varsinaisesti yllättäneet: rasvaprosenttini oli lähes 35. Epäsäännöllinen liikkuminen ja epäsäännöllinen ruokailu olivat tehneet tehtävänsä. Olo oli todella vetämätön ja aikaansaamaton. Työpaikan vaihdoksen myötä sain uudenlaista energiaa ja liikunta muuttui taas osaksi arkea. Tein päätökseni haluta voida paremmin ja myös näyttää paremmin voivalta; Tuntea oloni hyväksi ja omaksi energiseksi itsekseni. Päätin aloittaa dieettimatkan, mitä tosiaan tällä hetkellä on takana kymmenen viikkoa.

 

Rasvaa on lähtenyt 4,4kg

Uusin kehonkoostumusmittaukseni viime maanantaina. Käytin samaa Inbody 570-laitetta kuin reilu kaksi kuukautta sitten ja tulokset olivat motivoivat: Rasvaa on lähtenyt 4,4kg. Jokainen pudonnut gramma on lähtenyt juuri sieltä, mistä sen on pitänytkin – ylimääräisestä rasvamassasta. Ja jos tämä ei ole vielä tarpeeksi niin ensimmäistä kertaa ikinä, lihasmassaa ei ole kadonnut laihduttaessa lainkaan vaan se on itseasiassa hieman lisääntynyt. Jokainen pudonnut gramma on siis todellakin lähtenyt juuri sieltä mistä sen on pitänytkin eikä yhtään mistään muualta. Näinhän ei aikanaan ollut  ja yksi esimerkki löytyy täältä. Toki lähtökohdat olivat muutoinkin eriävät mutta onhan se nyt hitsin hienoa saada tällaisia tuloksia aikaan.

 

Kehonkoostumukseni muuttuu vaikka se ei aina näy vaa’alla

Viime viikon aikana palasin takaisin oikealle polulle pienen harhailun jälkeen. Painoni on pudonnut nyt kymmenen viikon aikana yhteensä 3,7kg mutta rasvaa on pudonnut 4,4kg. Nopealla matikalla jotain on tullut lisää 0,7kg ja se on tarttunut kehonkoostumusmittauksen mukaan lihaksiin. Kehonkoostumukseni siis muuttuu vaikka se ei joka viikko vaa’alla näkyisikään. Olen joskus itsekin googlettaut että voiko laihduttaessa kasvattaa lihasmassaa ja nyt voin omalla esimerkillä todeta että kyllä se vain on mahdollista. Toki mistään isoista muskelimääristä ei tässä puhuta eli laihduttaessa pääfokus on siinä että rasva palaa mutta mahdollista se on.

Tulokset motivoivat jatkamaan

 

Joulukuu 2018 Maaliskuu 2019 Muutos
Paino 76,0kg 72,3kg  -3,7kg
Lihasmassa 27,7kg 28,4kg +0,7kg
Rasvamassa 26,3kg 21,9kg -4,4kg
Rasvaprosentti 34,6% 30,3% -4,3%-yksikköä

 

Tällaiset tulokset motivoivat jatkamaan. Haluan olla, ja voin olla, elävä esimerkki siinä että pienillä arkisilla valinnoilla voi olla iso merkitys kokonaisuuden kannalta. Voin olla elävä esimerkki siitä että on mahdollista syödä aivan sitä samaa ruokaa kuin muukin perhe: ei tarvita erikseen jotain erityistä dieettiä ja ohjetta vaan tavallisilla, maalaisjärkeen perustuvilla valinnoilla, voidaan tehdä tarvittavat muutokset. Muutokset eivät ehkä ole nopeita mutta ne ovat muutoksia jotka pysyvät koska näillä tavoilla on mahdollista elää koko loppuelämä.

Ja jatkaa minä myös aion, sillä edelleen rasvaprosenttini oli yli normaalin ja pudotettavaa löytyy. Tällä tahdilla saavutan kuitenkin tavoitteeni kesäksi ja ajatus siitä saa väkisinkin hymyn huulille. Tästä on todella hyvä jatkaa eteenpäin varsinkin kun tietää että on tehnyt oikeita ratkaisuja kuluneen kymmenen viikon aikana ja voi jatkaa eteenpäin samalla tavalla.

4 kommenttia

 1. Ninni kirjoitti:

  Hienoa Jenni!! Tsemppiä tuleville viikoille! <3
  Tuo on parasta, että vaikka tulee notkahduksia, niin silti suunta on oikea. Tuohon pitäisi itsekin pyrkiä. Oli tänään onneksi alkuvuoden alin paino, mutta vaikeaa on.

  • myprojectisme kirjoitti:

   Kiitos paljon 🙂 Olen kyllä todella tyytyväinen varsinkin kun huomioi että matka on tosiaan ollut rento, joskin tavoitteellinen. Tästä on todella hyvä jatkaa kohti kesää.

 2. CT kirjoitti:

  MAH-TA-VAAAAAA!!!!!! x1000 Aamen.

  • myprojectisme kirjoitti:

   <3 <3 Kiitos! Tuntuu kyllä itsestänikin ihan pirun hyvältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.