Hae
My Project Is Me

Minuuttileipä eli tuoretta leipää minuutissa

Sattuipa niin että varsinaisen ruoan sijaan meiltä loppuivat kaikki välipalatyyppiset ruokaratkaisut. Kiljuvaan nälkään oli saatava jotain pientä, kuten esimerkiksi voileipä, millaista kaapissa ei nyt siis ollut. Olin aivan varma että joku muukin on törmännyt vastaavanlaiseen tilanteeseen ja niinpä googletin minuuttileipä. En sano että reseptejä olisi tullut ihan tulvimalla mutta onneksi edes ne muutamat löytyivät sisältäen lähestulkoon sellaisia aineksia, mitä kuivakaapissani oli jo valmiina.

minuuttileipä

Jakamani reseptin poimin Iltalehdestä ja se on alkujaan  Hanna Stoltin kirjasta Aamupala – Hyvinvointi alkaa aamusta. Koska tosiaan sisältö piti saada oman kuivakaappini sisältöä vastaavaksi pienoisia muokkauksia reseptiin tein. Resepti on luontaisesti gluteeniton ja sopii itseasiassa myös ketogeeniseen ruokavalioon. Jos pidät siemennäkkäristä, tykännet myös tästä.

 

Minuuttileipä

2dl kaurahiutaleita

1dl mantelijauhetta

½ dl seesaminsiemeniä

½ dl auringonkukansiemeniä

½ dl pellavansiemeniä

1/4dl psylliumjauhetta

1/4dl chiasiemeniä

1/2tl suolaa

 

Sekoita kaikki aineksen keskenään ja säilö ilmatiiviissä purkissa kunnes on aika leipoa. Annoksesta riittää viiteen minuuttileipään.  Ja kun leiväntarve tai -himo iskeen niin tarvitset vielä

 

1 kananmuna

2 rkl oliiviöljyä

1dl kuiva-aineseosta

1/4tl leivinjauhetta

 

Riko mikronkestävään kulhoon/mukiin kananmuna ja vatkaa sen rakenne rikki. Lisää sekaan öljy sekä kuiva-aineseos ja leivinjauhe. Sekoita tasaiseksi ja laita minuutiksi mikroon. Lekkaa mieluisiksi annospaloiksi ja herkuttele kuten haluat 🙂

Kurkkaa myös nämä helpot ja herkulliset rahkaleivät blogini muinaishistoriasta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.