Minuuttileipä eli tuoretta leipää minuutissa
Sattuipa niin että varsinaisen ruoan sijaan meiltä loppuivat kaikki välipalatyyppiset ruokaratkaisut. Kiljuvaan nälkään oli saatava jotain pientä, kuten esimerkiksi voileipä, millaista kaapissa ei nyt siis ollut. Olin aivan varma että joku muukin on törmännyt vastaavanlaiseen tilanteeseen ja niinpä googletin minuuttileipä. En sano että reseptejä olisi tullut ihan tulvimalla mutta onneksi edes ne muutamat löytyivät sisältäen lähestulkoon sellaisia aineksia, mitä kuivakaapissani oli jo valmiina.
Jakamani reseptin poimin Iltalehdestä ja se on alkujaan Hanna Stoltin kirjasta Aamupala – Hyvinvointi alkaa aamusta. Koska tosiaan sisältö piti saada oman kuivakaappini sisältöä vastaavaksi pienoisia muokkauksia reseptiin tein. Resepti on luontaisesti gluteeniton ja sopii itseasiassa myös ketogeeniseen ruokavalioon. Jos pidät siemennäkkäristä, tykännet myös tästä.
Minuuttileipä
2dl kaurahiutaleita
1dl mantelijauhetta
½ dl seesaminsiemeniä
½ dl auringonkukansiemeniä
½ dl pellavansiemeniä
1/4dl psylliumjauhetta
1/4dl chiasiemeniä
1/2tl suolaa
Sekoita kaikki aineksen keskenään ja säilö ilmatiiviissä purkissa kunnes on aika leipoa. Annoksesta riittää viiteen minuuttileipään. Ja kun leiväntarve tai -himo iskeen niin tarvitset vielä
1 kananmuna
2 rkl oliiviöljyä
1dl kuiva-aineseosta
1/4tl leivinjauhetta
Riko mikronkestävään kulhoon/mukiin kananmuna ja vatkaa sen rakenne rikki. Lisää sekaan öljy sekä kuiva-aineseos ja leivinjauhe. Sekoita tasaiseksi ja laita minuutiksi mikroon. Lekkaa mieluisiksi annospaloiksi ja herkuttele kuten haluat 🙂
Kurkkaa myös nämä helpot ja herkulliset rahkaleivät blogini muinaishistoriasta