Hae
My Project Is Me

Mitäs me onnistujat?

Moi,

 

 

Eilisen pitkän vuodatuksen jälkeen on aika kerätä itsensä. Ehkä joku onkin huomannut että jo pidemmän aikaa, erästä pientä poikkeusta lukuun ottamatta painoni on ollut nousussa. Voisin heittää hanskat tiskiin ja todeta että ”Pah, olkoon!”. Voisin surkutella kohtaloani ja hakea lohtua suklaasta, tai suklaalevystä. En kuitenkaan aio sitä tehdä ja tässäpä piileekin oikeasti koko homman juju. En yllättävää kyllä aio myöskään miettiä mitä voisin tehdä toisin. No mitä ihmettä meinaan? Meinaan vaihtaa negatiivisen asenteeni positiiviseksi ja miettiä missä olen onnistunut hyvin. Mitä projektin kannalta onnistuneita valintoja tein viime viikolla? Voisinko toistaa näitä tapahtumia tai vielä parempi, tehdä ne entistä paremmin?

 

Tässä yksinkertaisuudessaan listaa muutamista mieleen tulleista onnistumisista: 

 • Olen alkanut seistä osan työpäivistäni. Teen siis pääosin istumatyötä ja viimeviikosta sain vihdoinkin käyttööni satulatuolin sekä työpöydän, jonka korkeutta voi säätää. Tämä säätömahdollisuus siis mahdollistaa työskentelyn myös seisaalleen. Satulatuoli vastaavasti auttaa pitämään selän suorana ja keskivartalon ryhdikkäänä. 

 

 • Kävin perjantai-iltana vaunulenkillä ikävää säätä uhmaten. Jo pidemmän aikaa minua on perjantai-iltaisin laiskottanut lenkille lähtö ja viikonlopun kunniaksi olen jäänyt kotiin. Viime viikolla päätin että perjantai on arkipäivä siinä missä muutkin eikä sen kunniaksi tarvitse jäädä kotiin makoilemaan. 

 

 • Söin vain yhden leivän vaikka mielelläni olisin vedellyt vaikka koko pussin. Leivänpuputtamisesta olen päivitellyt täällä niin useasti että tämä pienikin onnistuminen on itselle iso juttu. Ehkäpä vielä joskus opin hallitsemaan leivänsyöntiäni. 

 

Kuten ehkä huomaa, niin nämä ovat pieniä asioita, joilla kuitenkin on loppujen lopuksi iso merkitys. Tähän liittyy siis myös tämän viikon haaste; Käydä läpi jo saavutettuja positiivisia toimintatapoja ja onnistumisia. Jos jostain syystä ei kaikki ole mennyt ihan putkeen niin ei murehddita sitä nyt. Positiivisesta tunteesta ja tekemisestä saa niin paljon virtaa ja voimaa jatkaa eteenpäin ettei siinä edes ehdi miettiä mitään kielteistä.
Tsemppiä ja onnistuneita hetkiä tähän viikoon! 

 

Kuva täältä

14 kommenttia

 1. Anonymous kirjoitti:

  Heippa :)Olen lukaissut koko blogisi läpi ja voin vain todeta että olet kerrassaan upea pakkaus ja hyvä ’sisupussi’ tsemppaamaan muita! Tuo paino on kyllä mystinen asia, naiset kun yleensä stressaa mikäli lukemat alkavat nousta salitreenin ohella. Itse painan tällä hetkellä 8 kiloa enemmän kuin pari vuotta sitten, mutta esimerkiksi vyötärönympärys on 12cm pienempi kuin silloin, siltikin välillä mieleen hiipuu ajatus että hui kauheaa miten tuo vaaka voi noin näyttää 😀 siksipä tein päätöksen ja heitin koko vaa’an jätekuskin kyytiin.. nyt käyn vain InBody mittauksissa pari kertaa vuoteen 🙂 tsemppiä sulle kevääseen ja vielä täyty todeta että kuvien perusteella sulle on kyllä lihasmassaa tullut kuhisemalla kroppaan, go girl!

  • jennie kirjoitti:

   Voi vitsit, kiitos sinulle erittäin piristävästä kommentistasi. Minua jäi oikein naurattamaan tuo vaa’n viskaaminen jätekuskille kun näin sen niin elävänä mielikuvissani 😀

 2. Zeetah kirjoitti:

  Voi ihanaa, tämä haaste tuli just sopivaan kohtaan. Mulla nimittäin eilinen ja sunnuntai oli koko kevään vaikeimmat päivät, oli stressiä, tuli syötyä paljon ja ihan mitä sattuu, urheilut jäi minimiin ja fiilis koko projektin suhteen oli niin maassa kuin voi olla. Tänä aamuna kiskoin itseni aamulenkille ja sen jälkeen tein lihaskuntoa. Lähti päivä niin paljon paremmin heti käyntiin:) Mulla ongelma aikaisemmin painonpudotuksessa oli just se, että aina kun tuli yks epäonnistuminen, se kaatoi koko projektin ja löin hanskat tiskiin. Nyt oon ekaa kertaa onnistunut jatkamaan pienistä vastoinkäymisistä huolimatta ja se taitaa just ollakin homman ydin. Kukaan ei oo täydellinen ja se pitäis vain hyväksyä, aina ei mee jutut niin kuin on suunnitellut.Upeaa, että pystyit noin hienosti keräämään itsesi, vaikka vaa’an lukemat ei olekaan ollut ihan odotettuja. Samoin tuo onnistumisten listaus on tosi huippu juttu! Itsellä pienet onnistumiset liittyy urheilussa voimaharjoittelukertojen lisäämiseen, ruokailuissa proteiininsaannista huolehtimiseen ja sokerinkäytön sekä höttöviljojen minimointiin.

  • jennie kirjoitti:

   Sattuipas sitten sopivasti 🙂 Nuo epäonnistumisiin rypemiset ovat varmaan itsekullekin tuttuja ja on ihan mahtavaa kuulla että niistä todellakin selviävät kaikki ketkä vain tahtovat! Ihan mahtavaa Zeetah, sinä se jaksat aina piristää ainakin minun päivääni näillä kommenteillasi 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Niin, siis se jäi sanomatta että näsitä saa niin mukavasti sellaista lisäbuustia omaankin tekemiseen 🙂

 3. Anonymous kirjoitti:

  Ihan sama juttu kun edellisellä, tuli pitkästä pitkästä aikaa kunnon repsahdus eilen, söin suklaata ja lettuja varmaan 2000 kalorin edestä, oikeesti 🙁 ja tänään se aamulla jatku sillä että söin 5!!!! paahtoleipää. ja kun leipää en syö juuri koskaan ja jos syön, niin täyttä ruista! Nyt on ihan hillitön morkkis ja päätin että tästä hetkestä alkaen jatkan taas niinkun ennen näitä kahta päivää. Jos tulee pienikin repsahdus syömisen suhteen niin siinä käy just näin… liikunnan kanssa kaikki ok, liikun n 6 krt vko. eilenkin 1h30 min juoksulenkki ja tänään kävelylenkki aamulla+ tehokas salitreeni! huooohh…..Nyt Jennie päätinkin tossa syödessäni, että tuun tänne sulle tekee sellasen lupauksen, että tuun tasan 2 vkon päästä tiistaina kertomaan oonko pystynyt pitämään syömisen hallinnassa, ja tähän kuuluu myös vappu ( joka vaatii suurta onnistumista, mutta haluan olla voittaja 🙂 ) Kun kirjotan tän lupauksen tänne niin en vaan voi repsahtaa, eli 2 viikon päästä kuuluu miten kävi!! sen jälkeen ois helppo jatkaa, kun pääsee ensin tän pahimman yli! Ja kiitos ihan SUPERMAHTAVASTA blogista !!!!

  • jennie kirjoitti:

   Nyt on ilmeisesti ollut jotain repsahdussuuntaa ilmassa :O Onneksi yksi pikku repsahdus ei kaada kenenkään projekteja mihinkään suuntaan vaan saattaa tuoda ihan tervetullutta ”shokkihoitoakin” koko kropalle. Juuri nyt tuntuu että ruotuun palaaminen on maailman vaikeinta mutta päivä kerrallaan. Ensimmäisen päivän jälkeen toinen on jo hieman helpompi ja siitä eteenpäin ollaankin jo melkein puolessa välissä (melko suhteellinen tämä minun aikakäsitykseni.Ei itselleen pidä liiankaan ankara olla mutta, haaste on kuultu ja tulen odottamaan vain ja ainoastaan onnistuneita lupauksen täyttymisiä 😉

 4. Tsemppis kirjoitti:

  Minullakaan ei toiminut lupailemani herkkulakko. Olen tässä huhtikuun aikana syönyt herkkuja ja joskus herkuttelut ovat venyneet muutaman päivän mittaisiksi. Nyt haluaisinkin asettaa itseni uudenlaisen haasteen eteen: jos syön herkkuja, syön vain sitä mitä tekee mieli ja herkuttelua seuraavana päivänä aloitan taas terveelliset elämäntavat uudestaan.Ei yksi herkkuhetki viikossa koko laihdutusprojektia kaada, ehkä hidastaa vaan. Mutta kun syö pääosin terveellisesti ja liikkuu paljon, ei homman pitäisi lähteä lapasesta.

  • jennie kirjoitti:

   Niinkuin itsekin totesit niin ei satunnainen herkuttelu mitään todellakaan estä vaan hidastaa ainoastaan, viisaita ajatuksia siis :)Olen muuten itse joskus ollut kaupassa taktiikalla että ostan vain sellaisen herkun mitä oikeasti halajan, siis vain yhtä lajia kuten vaikkapa ihanaa tuoretta leipää, tai karkkia, tai jotain muuta. Tämä on todellakin pistänyt aivot työskentelemään sen eteen että mitä sitä oikeasti sitten muka kaipaakaan ja yllättävän usein koko herkku on jäänyt ostamatta. Se ruotuun palaaminenhan se on vaikeinta aina..

 5. Anonymous kirjoitti:

  Jee! -4cm vyötäröltä ja vaaka näyttää muutaman kilon vähemmän=) Kiitos mahtavasta tsempistä jonka saa kun lukee tätä blogia. Tämän myötä olen löytänyt itseni kuntosalilta ja lenkiltä yhä useammin.. Kiitos=) Terv: Kristiina

  • jennie kirjoitti:

   Siis WAU!! Ihan huippusuoritus, josta saat onnnitella ja kiittää ihan sinua itseäsi kun olet tuollaisen työn saanut tehtyä 🙂 Näiden uutisten innostamana meistä varmasti jokaiselle tuli taas hieman lisää energiaa pyrkimyksiin!

 6. Sofia kirjoitti:

  Mä oon pysyny hyvin pois keksipaketeilta, vaikka ne houkuttelee mua joka kerta samassa kaapissa kahvinpurujen kera, kun keitän kahvia. Tästä oon niin ylpeä! 😀 Oon myös saanut tavakseni käydä hölkkä/juoksulenkeillä 3-4 kertaa viikossa. Paitsi tämä viikko alkoi huonosti pienellä sairastelulla ja miehen työreissulla, joten liikunnat jää vähemmäksi. Mutta sen olen myös huomannut itsessäni, että jos on tullut herkkupäivänä sorruttua liikaa herkuttelemaan, siitä ei rankaise itseään, vaan jatkaa seuraavana päivänä taas siitä mihin on jäänytkin. Tsemppiä muillekin, jatketaan samaan malliin. Hyvä me! 😀

 7. jennie kirjoitti:

  Pakko tänne vielä yleiskollektiivisesti todeta että nämä kommentit kyllä piristävät mieltä aina kummasti ja saamat hymyn huulille. Olette te vaan ihan supertyyppejä kaikki :)Täältä saa myös aivan järjettömän energialatauksen omaan toimintaan sekä hyviä tehokkaita vinkkejä onnistumisen varmistamiseksi. Vaikka tällä viikolla haaste ehkä hieman outo olikin niin itsellä on ainakin mieletön tsemppi päällä lähteä huomisaamusta salille pakertamaan 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.