Hae
My Project Is Me

Joulun jälkimainingit

Heissaan Hei,

Niin se joulu taas tuli ja meni. Onneksi on olemassa myös arki – johon palataan tänään. Arkea seuraakin sitten seuraava juhla, eli vuoden vaihde mutta nautitaan nyt arjesta ja arjen rutiineista ensin.

Joulu on nautintojen juhlaa – hyvää seuraa, hyvää ruokaa, ihanaa tunnelmaa sekä antamisen (ja saamisen) iloa. Itsehän vietin kolmipäiväisen joulun juhlistaessamme tätä iloa eri sukulaisten luona kunakin päivänä. Projektin kannaltahan tämä on tietysti hiukkasen ikävää kun kaikkialla oli mitä ihanammat ruoat ja herkut tarjolla.

Kuten epäilinkin erinäiset liikuntasuoritteet jäivät hienoiselle joulutauolle kävelylenkkejä lukuunottamatta, lähinnä ajanpuutteen vuoksi. Syömisen osalta olen jotakuinkin kuitenkin tyytyväinen sillä pidin järjen mukana joulupöydässä. Perinteisiä laatikoita ja majopneesipohjaisia salaatteja söin melkoisen vähän ja nautinkin huomattavasti enemmän erilaisista tuoresalaateista ja muista kasvikunnan antimista sekä kala- ja lihapuolesta. Mahdottomalta ähkyltä vältyttiin vaikka ehkä hieman liikaa tulikin syötyä.

Aterian jälkeen tarjolla ollut jälkiruokapöytä houkutteli vaikka melko kohtuudella herkkuja maistelinkin. Tarjolla vain kun oli paljon kaikenlaista niin valinnanvaikeuden iskiessä tuli maisteltua hieman kaikenlaista. Siis ihan joka paikassa.

Vermont maple walnut pie (hieman hämärä koska sähköjä ei ollut)

Sticky Toffee pudding

Pahimmaksi ongelmaksi koitui kuitenkin napostelu, lähinnä kotona Aamuisin kahvin kanssa muutama pala suklaata.. Nälkään muutama pala suklaata ennen lähtöä (ennen kyläilemään lähtöä ei kauheasti viitsinyt syödä kun tiesi kuitenkin  pääsevänsä valmiiseen pöytään).. Illalla vielä muutama pala suklaata tv:tä katsoessa.. En onneksi varsinaisesti välitä Suomessa myytävistä konvehdeista mutta saimme erikoislähetyksenä Skotlannista lähes 700g rasian Thornton’s merkkisiä suklaakonvehteja (ja ne ovat kyllä herkkua!). Onneksi niitä on vain tuo 700g ja lisää ei tule 🙂

Itselleni uskollisena kävin vaa’alla maanantaina ja lukema oli 52,9kg. Ennen jouluahan paino oli takaisin 51,3kg (23.12) ja muuttuneen ruokvalion seurauksena nousi siis 1,6kg. Jotta turvotuksesta pääsee taas eroon, tulee viettää muutama dieettipäivä (jotta voi taas ”lihoa” uutena vuotena). Tästähän painonhallinnassa on pohjimmiltaan kuitenkin kyse; Herkuttelun jälkeen kiristetään nyörejä kunnes ollaan taas tavoitteessa josta taas jatketaan tavanomaista arkea.

2 kommenttia

  1. Hannavee kirjoitti:

    Itse en ole vielä uskaltanut vaa’alle mennä ollenkaan. Ihan hyvin on tullut syötyä, ei suurempaa ähkyä tai mitään ja suklaatakin on mennyt viime vuoteen nähden PALJON vähemmän, mutta silti hiukan pelottaa :)) Hyvä että sait itse pidettyä itsesi kurissa! :)))- Hannaveehttp://likoorikahvi.blogspot.com

  2. jennie kirjoitti:

    Tärkeintähän on se miltä itsestä tuntuu ja jos (ja kun) tuntuu hyvältää niin silloin on toimittu oikein – aivan kuten sinun tapauksessasi Hannvee 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.