Hae
My Project Is Me

Diettaajan Burgerit

bataattiburgeri

Näyttää hyvältä eikö vain? Sitä se myös on ja kaiken ihanan lisäksi soveltuu hyvin myös painontarkkailijan ruokalautaselle. Kyseessä on jo jonkin aikaa hypetetty bataattiburgeri, jonka ideana on kasata hampurilainen paahdettujen bataattisiivujen väliin. Valmis herkku on luontaisesti gluteeniton, ravintoarvoiltaan kiitettävä mutta energiamäärältään kuitenkin melko keveä.

Oma annokseni sisälsi noin 345kcal, 34% hiilihydraatteja, 31% proteiinia sekä 30% rasvaa (Finelin arvojen mukaan). Salaattia otin siis lisää jälkikäteen.

IMG_3173

bataattiburger_kalorit bataattiburgeri_ravintoarvot

Laita uuni kuumenmaan 225c ja valmistele sillä aikaa bataatti pesemällä se huolella. Leikkaa bataatista noin 1cm paksuisia kiekkoja ja laita uunipellille. Päälle voi lisätä hivenen oliiviöljyä ja mausteita (minä vain suolasin). Paahda uunissa kunnes ovat saaneet vähän väriä ja pehmenneet eli noin 20min.

Sillä välin pilko tarvittavat kasvikset sekä tee halutessasi kastike esim. jogurtista/rahkasta ja mausteista. Valmista myös lisukesalaatti.

Valmista jauhelihapihvit naudan paistijauhelihasta (tarvittaessa käytä kananmunaa sitomaan massaa yhteen) lisäämällä sinne mausteita. Muotoile massasta pihvejä à 50g ja paista kypsiksi.

Kokoa burgerisi ja nauti salaatin kera. Itse maustoin burgerit sokerittomalla sinapilla sekä noin rkl ketsuppia. Muita kastikkeita ei ollut, eikä silti ollut kuivaa – kiitos bataatin.

IMG_3155

IMG_3172

IMG_3180

ps. Mietin hetken aikaa että kehtaanko julkaista koko juttua lainkaan kun huomasin blogikollegan herkutelleen ihan samanlaisin ajatuksin. No, great minds think alike 😉

2 kommenttia

  1. aino kirjoitti:

    hetkonen…30g rasvaa ? ei kai nyt ihan kuitenkaan 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.