Hae
My Project Is Me

Kiitoslahja päiväkotiin

Tällä viikolla uutisoitiin siitä, kuinka Espoossa on tehty jonkinlainen linjaus siihen kuinka arvokkaita kiitoslahjoja opettajille saa antaa.  En lukenut artikkelia mutta itse en ole koskaan miettinyt lahjan arvoa euroissa paitsi siltä kantilta ettei se maksaisi kovin paljoa. Sellaista eurosummaa ei ole keksittykään, mikä rahan arvossa mitattuna olisi mielestäni tarpeeksi korvaamaan sen, mitä lapseni päiväaikaislta hoitajiltaan saavat. Ja koska sellaista ei ole, on siihen ihan turha edes yrittää pyrkiä.

 

Yhdessä lasten kanssa

Omalla kohdallani olen pääsääntöisesti valmistanut lahjat yhdessä lasten kanssa.  Jonkinlaista pientä askartelua on siis useimmiten luvassa kun lukukausi lähenee päätöstään.  Toki poikkeuksiakin on mutta siinä tapauksessa ostokseni ovat tulleet ulkomailta tai joiltain markkinoilta/myyjäisistä.  Euroarvo ei kuitenkaan näissäkään ole koskaan mikään kovin iso ole ollut ja useimmiten puhe on vain muutamista euroista.

 

Kiitosta ympäri vuoden

Sensijaan että muistaisin hoitajia vain kerran kauden päättyessä, olen ottanut tavakseni kiittää heitä ympäri vuoden. En suinkaan kiitä lahjoin tai kortein vaan ihan suullilsesti. Meillä on poikkeuksellisen ihana päiväkoti, missä tehdään paljon retkiä ja osallistutaan erilaisiin tapahtumiin. Lapset ovat muunmuassa käyneet kuuntelemassa Pikku Papun Orkesteria ja päässeet haastattelemaan itse Jukka Poikaa.  Paitsi että henkilökunta pitää päivisin huolta pienistä, tarjoavat he myös muistoja niin hieman poikkeuksellisemmin kuin perinteisin puisto- ja metsäretkin.  Kiitokselle tosiaan on aihetta ympäri vuoden ja kuten jo alussa sanoinkin, ei mikään euromäärä voi korvata sitä kaikkea, mitä pienemme näiltä aikuisilta saavat.

Kuvissa näkyy askartelujamme vuosilta 2016 ja 2017.  Toisena vuotena leivottiin vain sulaneita lumiukkoja mitkä kääräistiin kauniisti sellofaaniin kiitoskortin kera.  Toisena käytettiin hyödyksi kaappiin kertyneitä pilttipurkkkeja. Helppoa, hauskaa ja mukaavaa yhteistä puuhastelua.  Jos sinulta siis sattuu puuttumaan idea vielä tähän vuoteen, niin tässä muutama sellainen.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.