Hae
My Project Is Me

Koko viikko salilla

Moi,Joku on jo ehtinyt kyselläkin että miten tällä hetkellä siellä salilla harjoittelen, niin laitetaan ohjelma jakoon. Olen kyllä tykännyt tästä, vaikka juuri nyt tökkiikin hieman vastaan koko harjoittelumuoto eli siis kuntosali. Päinvastoin kun yleensä, kuvia ei ole vaan luvassa on pelkkä lista. Suurin osa liikkeistä on tuttu tavalla tai toisella tästä blogista jo aiemmin. Ne jotka eivät ole koskaan esillä olleet, kuin korkeintaan kommenttikentässä – nostan erikseen esiin linkillä tai selityksellä.

Jos ei muuta mainita niin toistoja tehdään 3*10 ja alussa on aina lämmittely ja lopussa venyttely.

Maanantai alkaa aina iloisesti leuanvedoilla. Otin nämä ihan tarkoituksella ohjelmaani huomattuani että niitä ei vaan tullut keväällä tehtyä säännöllisesti vaikka kuinka nimellisesti tavoittelin kymmenen suorittamista kesäksi. Eli siis,
 • leuanvedot 3*maksimi 

 • rintaprässi

 • yläselkälaite

 • perhonen

 • alatalja
 • ristikkäiset rutistukset pallolla eli kuten tavallinen vatsarutistus pallolla mutta ristikkäin
 • pallon siirtely                    

 • pallon rullaus
Keskiviikkonajatketaan yhden lepopäivän jälkeen yläkropalla, joskin vuorossa on käsitreeni.
Pääseeköhän näitä painoja itse käyttämään koskaan:D


Torstaina on jalkapäivä, se viikon ainoa. Steppilauta on siis tuomassa lisähaastetta moneen jo tuttuun liikkeeseen. Sen sijaan siis että toinen jalka olisi normaalisti maassa, niin se onkin steppilaudan päällä ja kyykkäys muuttuu astetta syvemmäksi. Lista vaikuttaa pitkältä mutta koska vatsoissa ei ole taukoja, menevät ne melko nopealla tahdilla ohi. Yksi kierros niitä riittää.

 • askelkyykky smithissä steppilaudan kanssa

 • sumokyykyt varpaille nousun kanssa

 • maastaveto suorinjaloin
 • luistelukyykyt steppilaudalla

 • jalkaprässi

staattiset vatsat, joissa kaikissa pysytään maksimi mutta kuitenkin vähintään minuutti

 • perus hooveri kyynärnojassa

 • nosto suorille käsille ja vuorikiipeilyt

 • Boat Pose

 • hoooverin kautta kylkipitoihin

 • palautus hooveriin


Perjantaina vallitsee melkoinen sekamelska ja tämä päivä hakee vielä vähän muotoaan vaikka onkin viimeaikoina ollut alla olevan kaltainen


En ole siis vieläkään malttanut olla tekemättä vatsoja jokaisella kerralla. Olen lisäksi sunnuntaisen intervaaliharjoittelun päätteeksi tehnyt identtisen staattisen vatsatreenin kuin torstaisin. On hurjaa että vaikka osa liikkeistä on ollut mukana jo iät ja ajat, kuten maanantainen pallovatsasarja, niin kyllä se edelleen tuntuu jokaisella kerralla yhtä rankalta!

Kuten siis todettu, keskittyy tämä ohjelma eniten yläkroppaan ja samantyyppisiä rasitteita löytyy sieltä täältä. Siinäpä sitä on kerrakseen. Jos jokin liike ei ole tuttu niin saa kysellä tarkemmin mitä ihmettä oikein tarkoitan.

9 kommenttia

 1. Bobby Jean kirjoitti:

  Mikäs siinä vaikka vatsoja tekee joka kerta.. ei se tosiaan hyödytöntä ole. 😉

  • jennie kirjoitti:

   Ei minunkaan mielestä yhtään mitään 🙂 Tämä vain tosiaan siksi että aiemmin on tullut palautetta siitä että vastoja ei pitäisi treenailla jokapäivä. Ihan kuten sinäkin joskus mianitsit blogissasi, on vatsat siinä mielessä hassu lihasryhmä että toisten mielestä jokapäiväinen rääkki on ok ja toistenmielestä se kerta tai maksimissaan kaksi riittää. Itse kuulun kanssasi samaan kastiin että päivittäin vaan treenaamaan vaikka miettinyt kyllä olenkin kokeilumielessä myös tuota muutaman kerran treenailua..

  • Anonymous kirjoitti:

   No siis vatsojen treenaamisessa on se, kuten missä tahansa muussakin lihasryhmässä, eli mikä on tavoitteena?Jos ne haluaa näkyviin kunnollla pitää tehdä ne samalla tavalla kuin muutkin lihakset eli suhteellisen lyhyttä toistomäärää ja lisäpainoa käyttäen. Isomassa roolissa on sitten ruokavalio.

  • jennie kirjoitti:

   Näinhän se on.

 2. Anonymous kirjoitti:

  vau oon tosi vaikuttunut! selailin sun blogia pitkälle ja oot kyllä tehny upean työn kroppasi kanssa!

  • jennie kirjoitti:

   Kiitos ihan hurjan, hurjan kovin! Paljon on tehtyjä tunteja takana mutta on niitä varmasti myös edessä 🙂

 3. Eikku kirjoitti:

  Vautsivau noita takareisiä 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Tärähtänyt kuva auttaa asiaa, mutta kiitos 🙂

  • Anonymous kirjoitti:

   Ei saa olla turhan vaatimaton! Sulla taitaa olla liian kova itsekritiikki! Moni olis onnensa kukkuloilla jos ois tollanen kroppa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *