Quorntilla Time
Ne kerrat kuin olen quornia ruoanlaitossa käyttänyt, on se päätynyt korvaamaan broileria. Viimeisimmällä kerralla kuutiot päätyivät tortillojen täytteeksi yhdessä muiden herkkujen kanssa.
Tortillat ovat minusta tavattoman herkullinen, terveellinen ja helppo ruoka, jota kuitenkin tulee valmistettua suhteellisen harvoin. Parhainta tässä kerrassa taisi olla tuo quacamole, joka creme fraichen kera oli aivan täydellistä. Hieman huijariolo kuitenkin tuli sillä täydellisenmakuisen quacamolen tekoon minun tarvitsi vain soseuttaa avokadot, joihin lisäsin valmisseospussin. Maku oli kuitenkin parempi kuin ihan aidosti itsevalmistamassani, joskin siinäkin on toki kyse vain oikeasta maustamisesta – kuten ruoanlaitossa yleensä. Jos siis joltakulta löytyy se täydellinen quacamole-ohje, niin mielelläni otan vastaan.
Moi,
minä laitan omaan täydelliseen quacamoleni avocadoa, sipulia, valkosipulia, chiliä (tai sweetchili-kastiketta), suolaa, pippuria, tomaattia ja limen mehua.
Ja lisäyksenä vielä edelliseen epäterveellisyyspäivinä lisää joukkoon hiukan aurajuustoa..
Heh, siinähän ne sun täydellisen guacamolen ainekset on: jätät vaan maltodekstriinin ja hapon laittamatta niin tulee takuulla vielä parempaa. 😀 Mä laitan esim. soija- tai quorn-tortilloihin soossiksi ihan vaan muussattua avokadoa (saa jäädä vähän kökköjäkin), jonka maustan lime&pepperillä (santa maria), sitruunamehulla ja ruususuolalla. Myös klassinen suola+mustapippuri+sitruuna toimii. 🙂 Tosin en tiedä, onko tuo sitten guacamolea enää, klassiseenhan kuuluu esim. tomaatti ja sipulikin.