Hae
My Project Is Me

Maailman helpoin arkiruoka

Moi, 

Joskus yksinkertaisuus on vain parasta – ihan kaikessa merkityksessä. Parasta siksi että se on helppoa, helppoa ja vieläkerran helppoa sekä maukasta ja vieläpä superedullista. Tässä vaiheessa kiitokset vain omalle äidilleni, jonka ansiosta tällaiseen vanhanaikaiseen ja helppoon arkiruokaan tartuin.

IMG_3095

Kaikessa helpoudessaan laitoin uunivuokaan riisiä, pakastettuja kasvissuikaleita ja päälle broilerin koivet sekä jonkinverran vettä. Uuniin noin tunniksi ja ruoka oli valmis. Ei ehkä voisi olla helpompaa!

IMG_3080 IMG_3082Jos haluaa hieman enemmän säästää suolassa (ja kaikessa marinadissa olevassa moskassa) niin nuo koivethan voi vaikka pestä tai ostaa maustamattomina (niitäkin olen nähnyt). Tällöin toki maustaminen jää itselle. Harvinaista kyllä minä itse en pessyt koipia mutten myöskään käyttänyt paketin ylijäämämarinadia. SIlti kanasta ironnut rasva (niin tämähän ei ole mikään kevytkana) ja imeytynyt marinadi maustoivat riisin ja kasvikset mukavasti.  Ei ehkä ihan jokapäiväinen ruoka mutta silloin tällöin kohtuudella syötynä ei pahakaan. Itse en edes muista milloin viimeksi ennen tätä olin broilerin koipireisiä ostanut.. En ainakaan vuosiin! Myönnän, ei tämä filettä voita (ja se perkaaminen !) mutta joskus näinkin.

IMG_3092 01316ebccfb7b9c73e45e21a5664f302a6922124ef

4 kommenttia

 1. Minna kirjoitti:

  Tää kuulostaa ihanan helpolta ja perushyvältä; eli juuri kokeilemisen arvoiselta safkalta peruspäivään kun on kiire eikä mikään dieettaus päällä 🙂

  Pieni tarkentava kysymys kuitenkin, laitoitko riisit siis vuokaan raakoina ja vettä suunnilleen keitto-ohjeen mukaisesti, vai esikeititkö jotenkin?

  Ps. Kiitos mahtavasta blogista! 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Juurikin sitä tämä on. Riisi oli tosiaan ihan raakana laitettua ja vettä pistin sekaan jonkinverran vähemmän kuin keitto-ohjeessa sillä kanasta/kasviksista kuitenkin nestettä jonkinverran irtoaa kypsennyksen aikana. En kyllä usko että vaikka laittaisi keitto-ohjeenkin mukaan niin riisi jäisi ”vetsieksi” sillä kyllähän sitä nestettä haihtuu uunissaolon aikana myös melko reippaasti.. Liian vähällä määrällä taas voi saada turhan kuivakan lopputuloksen.

 2. Titu kirjoitti:

  Kiitos reseptistä! 🙂 Pitää kokeilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.