Hae
My Project Is Me

Asiaa hitaasta painonpudotuksesta ja myös huomaamattomasta painonnoususta

Intouduin eilen IG-stoorien puolella höpisemään hitaasta painonpudotuksesta sen verta paljon, että ajattelin kirjoittaa aiheesta oman postauksen. Jokainen on varmasti huomannut, kuinka kaikissa elämäntaparemonteissa kannustetaan maltilliseen, hitaasti tapahtuvaan painonpudotukseen. Näin katoava paino on useimmiten juuri sitä mistä eroon halutaan: rasvaa.  Sitähän myös sanotaan, että painonnousu ei tapahtunut yhdessä yössä, joten sen ei voi odottaa myöskään yhdessä yössä lähtevän.

 

Painoni alkoi nousta huomaamatta

Painan tällä hetkellä tosiaan sen 70,2kg. Paino on jotakuinkin saman verran kuin mitä se on ollut jo viime keväänä (ja tämän tiedon löysin sattumalta vanhasta blogipostauksesta). Kerroin kuitenkin taannoin, että painoni on pudonnut nyt useamman viikon ajan ja tästä yhtälöstä voikin päätellä, että sen (painon) on täytynyt siis jossain vaiheessa nousta.

Kevään jälkeen punnitsin itseni seuraavan kerran vasta syyskuun alussa, eli noin 3,5kk tauon jälkeen. Tuossa väliajassa painoni oli tosiaan noussut, ihan täysin huomaamatta, noin 3,5 kiloa. Muutos ei sinänsä ole huolestuttava, sillä tuohon ajankohtaan tosiaan osui myös kesäloma ja kesä ylipäätään jäätelöineen ja muine herkkuineen. Painonnousu ei myöskään ole ollut mitään massiivista vaan kyse on keskimäärin muutamista sadoista grammoista viikkotasolla. Ihan siis samasta tahdista kuin millä nyt paino on nyt pääsääntöisesti myös pudonnut, kuten kuvasta näkyy:

Painoni on myös lähtenyt laskuun huomaamatta

Mainitsin stooreissa myös että minusta tuntuu, etten tee mitään toisin kuin mitä tein kesällä. Tämä ei tietenkään pidä paikkaansa, sillä muutoinhan painoni olisi jatkanut nousuaan. Jotain minä siis teen nyt eri tavalla mutta se etten tiedä edes tarkalleen mitä on vain hyvä ja kertoo sen että tekemäni muutokset arkeen ovat niin huomaamattomia, että niiden ylläpito tuntuu helpolta ja normaalilta. Muutokset ovat tosiaan pieniä; Ehkä liikun säännöllisemmin; Ehkä herkuttelen hampurilaisilla, jäätelöillä tai pizzoilla harvemmin; Ehkä – en tiedä varmaksi mutta tämänkaltaisista pienistä tekijöistä suunnanmuutos on kuitenkin riippuvainen. Ihan suoraviivaisesta muutoksesta ei olekaan ollut kyse ja toisinaan laskun sijaan paino onkin mittauspäivänä ollut edellistä korkempi. Pitkässä juoksussa suunta on kuitenkin ollut oikea eivätkä yksittäiset, isommatkaan herkkuhetket, ole tätä eliminoineet.

Vaikka siis tämä, toisinaan tuskallisenkin hitaasti, tapahtuva muutos on tosiaan lähes huomaamatonta, niin sitä kuitenkin tapahtuu. Ajan myötä viikot vaihtuvat kuukausiksi ja siinä sivussa sadat grammat useiksi kiloiksi – ja mikä parasta, niillä muutoksilla, joita voi ylläpitää helposti.

 

 

2 kommenttia

  1. bigmamasblogoutlookcom kirjoitti:

    Ah. Mun lempiaihe. Mä en ole ikinä uskonut mihinkään dieetteihin. Aloin muuttamaan omia elintapojani vuosi sitten, yksi askel kerrallaan. Sillä seurauksella, että olen saanut terveemmät elämäntavat ja samalla painoa on pudonnut vuodessa melkein yli 8 kg.

    https://bigmamashome.vaikuttajamedia.fi

    • myprojectisme kirjoitti:

      Ihan huikea tosielämän tarina, kiitos siitä <3 Ja juuri näin tämän minunkin mielestäni pitäisi mennä – sitä tekee muutoksia omaa terveyttään ja hyvinvointiian tukien ja bonuksena ne kilot katoavat siinä sivussa. Ei niinpäin että kadotetaan kiloja ja toivotaan että saadaan aikaan elämäntapamuutos, mitä todennäköisesti ei siis tule tuossa jälkimmäisessä tapahtumaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.