Hae
My Project Is Me
Kaupallinen yhteistyö

Lasten matkassa: Tukholman päiväristeily Helsingistä

Kaupallinen yhteistyö: Silja Line

“Tänään on nukuttu yksi yö. Tänään mennään Harri Hylje – laivalle” – tuumasi nuorimmaisemme toiveikkaana kun kauan odotettu risteilyaamu valkeni. Olemme perheen kesken tehneet tosiaan useammankin Tukholman päiväristeilyn Silja Line -laivoilla, joten lapset tiesivät mitä odottaa: Pallomerta, yhteisiä kokemuksia, hyvää ruokaa sekä erityisesti nuorimmaisemme suosikkia Harri Hyljettä.silja line, pallomeri, lasten risteilysilja line, promenade

risteillen tukholmaan

Minä olen viihtynyt merellä ja risteilemässä aina. Matkat tehtiin ensin ystävien kesken tai puolisoni kanssa kahdestaan ja sittemmin ne on vaihtuneet pääasiassa perheen kesken vietettäviksi minilomiksi. Tämä alkuvuoteen osuva risteily on muodostunut ajankohdaltaan perinteeksi, ja itseasiassa Facebook muistuttikin minua muuta viikko sitten mukavilla kuvilla aina kahdentoista vuoden takaa

Tukholmaan risteillessä Silja Line laivat ovat meidän perheen ykkösvaihtoehto. Äitinä arvostan erityisesti miten hyvin lapsimatkustajat huomioidaan aina sataman lähtöselvityksestä alkaen. Laivalla lapsille tarjotaan oma aktiivinen risteilyohjelma ja nähtävää ja koettavaa löytyy kaikenikäisille. Laivalla voi esimerkiksi pelata pakopeliä, suunnistaa, osallistua lasten bingoon tai lasten diskoon tai sitten voi vaihtoehtoisesti vain nauttia lasten leikkihuoneen, Silja Landin leikki- ja pelimahdollisuuksista.

silja line lasten bingosilja line, pallomeri, lasten risteily

FriendShip ja Promenade –  Enemmän kokemuksia

Tällä kertaa lapsemme pääsivät nauttimaan risteilystä ihan uudella tavalla kun heille pujotettiin ranteisiin FriendShip -rannekkeet. FriendShip- rannekkeet tarjoavat lapsille risteilyn aikana erityisiä etuja ja mahdollisuuden kokea matkan ihan erityisellä tavalla. Erityisesti esikoisemme nautti FriendShip – rannekkeen tuomasta mahdollisuudesta asioida itsenäisesti laivan ravintola- ja muilla anniskelutiskeillä. Ranneke tosiaan sisältää valmiiksi maksettuja juomia sekä muita etuja, mistä voit lukea tarkemmin täältä. Rannekkeen lisäksi ilo alkoi jo välittömästi hyttiin astuessa, missä esille oli asetettu Harri Hylje -reput, ikätasoon sopivine sisältöineen pikkumatkaajia viihdyttämään myös hytissäoloaikoina.silja line, friensdhip - ranneke

Hytissäoloaikoina suurta viihdykettä tarjoaa myös näkymä Silja Linen tunnusomaiselle Promenade – kävelykadulle. Tämä siis tietenkin vain silloin kun hyttiluokaksi on valinnut Promenade -luokan. Promenade – hytit sijaitsevat useammassa kerroksessa kävelykadun yläpuolella. Kävelykadulta on käynti laivan ostostarjontaan, lukuisiin ravintoloihin ja kahviloihin sekä tietysti kahteen kerrokseen levittäytyvään Starlight Palace – viihdemaailmaan. Kävelykadun kuhina ja ihmisvilinä on mielenkiintoista katsottavaa ja hyvällä tuurilla, omasta ikkunasta saattaa päästä seuraamaan myös kävelykadun esityksiä.

promenade, silja lineSilja line reppu

Hyvää ruokaa jokaiseen makuun

Oma matkamme alkoi ruokailulla laivan Grande Buffet – ravintolassa, mistä löytyy syötävää ihan jokaiselle. Lapset oli huomioitu täälläkin lasten suosikeista koostuvalla omalla buffet-tarjonnalla vaikka toki yhtälailla olivat oikeutettuja nauttimaan kaikista antimista. Ruokailun kruunasi, lapsilta kysyttäessä pehmiskone, mutta yleisimmin herkullinen jälkiruokapöytä tuoreine hedelmineen ja oikeasti maittavine kakkuineen.

Laivalta löytyisi lukuisia muita ravintolamahdollisuuksia, mistä yleensä olemme varanneet pöydän italiailaistyyppisestä Tavolata- ravintolasta. Tällä kertaa kuitenkin buffet koettiin niin herkulliseksi että söimme siellä myös seuraavana iltana. Sensijaan aamiaispaikaksi valitimme toiselle aamulle Grande Buffetin sijaan Tavolatassa tarjoiltavan buffetin. Aamiainen on molemmissa ravintoloissa melko samankaltainen mutta Tavolata tarjoaa hieman rauhallisemman tunnelman ollessaan kooltaan pienempi vaikkakin valikoimaltaan vielä buffettia laajempi.

silja line buffetsilja line, grande buffet silja line, aamiaisbuffet silja line, aamupalabuffet

Talvinen Päivä Tukholmassa

Runsaan ja herkullisen aamiaisen jälkeen vietimme päivän Tukholmassa lasten toiveiden mukaisesti leikkipuistossa. Lukijan vinkkauksesta siinsimme Södermalmilla sijaitsevaan Ivar los Park – leikkipuistoon. Leikkipuistossa olo tarjosi mukavan ulkoilumahdollisuuden koko perheelle ja mitä mahtavimmat maisemat kohti vanhaa kaupunkia. Auringonpaisteen siivittämänä kävelimme vanhankaupungin läpi keskustaan ihmetellen ja ihaillen vanhoja rakennuksia sekä lopulta kuninkaanlinnaa. Pohdimme myös sitä miksi Ruotsissa on kuningas mutta Suomessa ei. Keskustasta otimmekin ostosmahdollisuuksien sijaan bussin kohti Silja Linen satamaa, jotta ehtisimme vielä pulahtamaan laivan spa-osastolla ennen 16.45 alkavaa illallispöytävaraustamme.

Lue lisää Tukholman leikkipuistoista sekä vinkit Tukholman julkisella liikenteellä matkustamiseen lasten kanssa.

Ivor Los Park Tukholma Ivor Los Park Tukholma Ivor Los Park Tukholma Silja Line Sun Flower Oasis

 

Enemmän yhteistä aikaa

Perheemme minloma Tukholmaa risteillen oli onnistunut ja ajoittui täydellisesti katkaisemaan arkisen aherrusrytmin. Ei siis ihme että aina alkuvuodesta on tullut risteiltyä aiempinakin vuosina ja onhan edelliskerrasta jo ehtinyt vierähtää lähes puoli vuotta.  Yhteinen aika lasten kanssa, lasten ilo ja riemu, uudet kokemukset sekä kauan odotettu halituokio Harri Hylkeen kanssa ovat asioita, mitkä säilyvät muistoissa pitkään. Tukholman risteily on helposti toteutettavissa oleva irtiotto koko perheelle ja kevään edetessä Tukholmankin kadut ja leikkipuistot houkuttavat taas ihan uudella tavalla tutustumaan luokseen. Helpoiten matkan varaaminen onnistuu suoraan Silja Linen sivuilta, mistä mekin taas kesäksi suunnittelemme uutta perheristeilyä. Yhteinen aika on parasta, mitä perheellä voi olla ja Silja Line tarjoaa siihen hyvät puitteet. Milloin sinä olet viimeksi käynyt risteilemässä?

Silja line yhteinen aika

Kaupallinen yhteistyö: Silja Line

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.