Hae
My Project Is Me
Kaupallinen yhteistyö

Näin innostuin juoksemisesta (ja sinäkin voit)

Kaupallinen yhteistyö: Keskisen Kello

Tänä kesänä olen löytänyt sisäisen juoksijani, ensimmäistä kertaa vuosikausiin. Vaikka olen ollut aktiiviliikkuja, on juokseminen vaatinut mielestäni aina jotain erityistä juoksukuntoa ja jos olen halunnut nauttia ulkoilusta, olen tehnyt sen matalasykkeisesti kävellen. Jossain vaiheessa koronakevättä aloin kuitenkin lisätä kävelyn sekaan myös hölkkäaskelia ja yhtäkkiä huomasin että kävelylenkit olivat vaihtuneet juoksuun. Tämän jälkeen pelkkä käveleminen (yksin) on tuntunut tylsältä.

keskisen kello, polar ignite

Juokseminen on siitä antoisa liikuntamuoto että kehityksen huomaa konkreettisesti ja nopeasti. Minä aloitin aivan nollista sillä en jaksanut juosta muistaakseni edes kilometriä (ainakaan ilman että tuntui että kuolen). Kouluaikoinakin 1500m juoksu oli inhokkini, mitä pelonsekaisin tuntein aina lähdin suorittamaan. Nyt lenkkeillessäni mietin miten näppärästi tuo matka taittuukaan ja kuinka pitkälle nollakunnosta jopa muutamissa viikoissa pääsikään. Alun tuskaiset metrit muuttuivat kuin huomaamatta miellyttäviksi ja matkan pituus alkoi kasvaa kerta kerralta.

 

Tekemistä tehostamassa Polar Ignite

Sain kevään aikana Keskisen Kellolta käyttööni Polarin Ignite- fitnesskellon, mikä nosti juoksu- (ja muun treeni-) intoni taas ihan uusiin svääreihin. Olen liikkunut pitkään omien tuntemusten pohjalta mutta nyt pääsin keräämään ihan faktista dataa esimerkiksi sykealueistani, vauhdista kuin myös lenkkieni pituudesta. Lisäksi kello seuraa päivittäistä aktiivisuutta ja mittaa myös unen laatua, mikä on yllättäen noussut äärettömän mielenkiintoiseksi asiaksi. Kovasti ovat fitness-kellot kehittyneet sitten sen ajan, kun minulla viimeksi on ranteessa sellaista nähty:

 • Ensinnäkin kello on tavattoman kaunis ja sitä pitää mielellään päällä ympäri vuorokauden. Tämä hempeän vaaleanpunainen sävy on myös omiaan minun vaateväripalettiini treeniajan ulkopuolella.
 • Ei ärsyttävää erillistä sykevyötä. Ei niitä ole varmaan ollut käytössä pitkään aikaan mutta ihan juuri yhtä pitkään aikaan, ei minullakaan ole ollut kelloa sykealueitani mittaamassa.
 • Käyttö on helppoa vaikka ominaisuuksia on paljon. En edes ole ottanut ihan kaikkia käyttööni.
 • Kello on älykäs. Se oppii analysoimaan käyttäjäänsä ja ehdottaa esimerkiksi omaan treenihistoriaan sopivia harjoituksia FitSpark-treeniohjelman avulla. Ohjelmaa avaan enemmän hieman myöhemmin.
 • Kellon käytön myötä muistan taas miten paljon arkiset aktiiviset valinnat vaikuttavat kokonaisaktiivisuuteen: valitseeko hissin sijaan rappuset tai käveleekö esimerkiksi lähikauppaan vai ei. Hyvänä esimerkkinä kerrottakoon päivästä, milloin aktiivisuuteni oli monta sataa prosenttia vaikka en mielestäni ollut tehnyt mitään ihmeellistä – puuhastellut vain kaikenlaista pientä koko päivän.

Uskoisin että Polar Ignite ilahduttaa ja antaa sysäyksen aktiivisuuteen myös silloin, kun ei ole aktiivinen liikkuja. Ainakin omalla kohdalla se on tosiaan aikaansaanut sen että on nostanut taas arkiaktiivisuuden uuteen arvoon sekä itsellä lisännyt myös kiinnostusta syketasojeni seuraamiseksi muussa-kuin-salitreenissä. Mielestäni kello toimiikin liikunnallisesti parhaiten juuri esimerkiksi juostessa tai kävellessä sekä myös korkeissa sykepiikeissä hiit-treenien aikana. Kello myös kannustaa liikkumaan juuri oman kuntotason sekä aktiivisuuden mukaan. Mainitsinkin että Polar Ignite-fitnesskelloon on sisäänrakennettu älykäs FitSpark-sovellus, mikä tarjoaa omaan aktiivisuuteen ja liikuntahistoriaan soveltuvia valmiita harjoituksia. Harjoitukset voivat olla niin kehonhuoltoa, lihaskuntoa kuin aerobistakin -ilman mitään välineitä tietenkin. Vain napinpainallus niin käytössä on halutessaan oma henkilökohtainen ohjaaja ja valmiiksi räätälöity ohjelma.

Jos koskaan olet harkinnut, tai haaveillut, juoksuharrastuksen aloittamisesta on kesä ihan paras ajankohta kun luonto on kauneimmillaan ja säät sellaiset ettei pukeutumista tarvitse erityisemmin miettiä. Juokseminen ei myöskään katso aikaa tai paikkaa eikä vaadi suuria investointeja sekä palkitsee harrastajansa nopeasti paremmalla kunnolla. Ja minä tiedän kyllä mistä puhun, sillä vasta joitakin kuukausia sitten en olisi voinut kuvitellakaan nauttivani juoksemisesta. Ja tässä minä kirjoitan aiheesta kokonaista postausta.

Viisi vinkkiäni juoksuharrastuksen aloittamiseksi:

 1. Aloita maltilla.  Lisää hölkkäaskelia kävelyn sekaan muutamana kertana viikossa. Lisää hölkkäaskelien määrää vähitellen ja tee jossai vaiheessa vaikka päätös vaihtaa takaisin kävelyyn vasta kun tuntuu että on pakko. Tällä metodilla minä juoksin ensimmäisen kymppini ikinä.
 2. Kuuntele lempimusiikkiasi. Musiikki siivittää menoa kummasti. Musiikki myös rytmittää askellusta ja jos musiikkimaku on laaja, kannattaa ehkä valita joku temmoltaan rauhalliseen juoksurytmiin sopiva valmis soittolista. Näin askelluksesta ei tule liian tiheä ja sykkeet pysyvät sopivina.
 3. Seuraa kehitystäsi. Esimerkiksi Polar Ignite – fitnesskellon avulla on helppo seurata miten oma juoksukunto kehittyy joko vahdin kasvuna tai sykealueiden tasaantumisena. Sykealueita seuratessa on myös helppo varmistaa sopiva vauhti niin että sykkeet pysyvät kohtuullisina.
 4. Harjoittele aktiivisesti. Useampi kerta viikossa kevyemmin on parempi kuin yksi kerta viikossa kovaa.
 5. Aloita. Tai ainakin kokeile. Sanon ihan rehellisesti että ensimmäisellä kerralla ei askellus varmastikaan ole helppoa mutta hyvin nopeasti on. Ja tiedän kyllä mistä puhun, siitä ei nimittäin ole niin kauaa kun minäkään en vielä juossut metriäkään.

polar ignite, keskisen kello, juoksu

Alekoodi Polar Ignite -fitnesskelloon

Paitsi juoksemiseen, Polar Ignite soveltuu myös moneen muuhun likuntaan tai ihan vain oman arkiaktiivisuuden sekä suositellun 10000 päivittäisen askeleen seurantaan. Fitnesskellon sijaan puhuisinkin ehkä ennemmin hyvinvointikellosta, sillä aktiivisuuden lisäksi mitataan tosiaan myös unen laatua ja pituutta sekä riittävää lepoa. Lisäksi kelloon sisäänrakennettu FitSpark-sovellus kannustaa liikkumaan tarjoten omaa kuntotasoon- sekä treenihistoriaan räätälöityjä hyvinvointia- sekä kuntoa kasvattavia kokonaisia harjoitteluohjelmia.

Ilokseni saan vielä tarjota lisäalennuksen Polar Ignite -kelloon jo valmiiksi alennetusta hinnasta. Koodilla JENNI5 saat 5€ lisäalennuksen 31.8.2020 asti Keskisen Kellon verkkokaupasta. Tuotteet toimitetaan todella nopeasti, muutamassa päiväsä, mutta jos kesämatka Tuurin kyläkauppaan kiinnostaa niin vastaavat tarjoukset löydät myös paikan päältä, huomaathan kuitenkin että koodini toimii vain verkkokaupassa. Meidän Tuurin matkastamme voi lukea täältä.

Kaupallinen yhteistyö: Keskisen Kello

2 kommenttia

 1. Ruusuliisa kirjoitti:

  Olipa mukava postaus! 🙂 Itse haaveilen juoksuharrastuksesta, mutta matkaa siihen on vielä ja jonkin verran kilojakin pudotettavana ennen sitä. Tästä kirjoittelen omassa blogissani (olipakerranmuutos.blogspot.com). Palaan tähän kirjoitukseesi varmasti myöhemmin uudestaan!

  Polar Ignite muuten käytössä myös minulla ja allekirjoitan kaiken sanomasi. Suositus sille myös täältä!

  • myprojectisme kirjoitti:

   Hiljaa hyvä tulee, niinhän sitä snaotaan ja sama pätee mielestäni myös juoksemisen kanssa. Tsemppiä siis sen aloittamiseen kun aika koittaa 🙂 Vaikka jos samaan malliin jatkat kuin nyt niin sehän voi olla jo ihan pian edessä niin halutessasi – sen verta huikeaa pudotusta sinulla on jo ollut. Kävin siis kurkkaamassa blogisi eli onnittelut kuuden viikon rypistyksestä ja sen tuomista tuloksista 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.