Hae
My Project Is Me

Kolmas lapsi on liikaa

Meillä on mieheni kanssa kolme ihanaa lasta. Viimeaikoina on kuitenkin tuntunut siltä että kolmas lapsi on liikaa. Ennenkuin jatkan kuitenkaan yhtään pidemmälle, tai oikeastaan sinä jatkat yhtään pidemmälle niin selvennän että kolmas lapsi ei ole liikaa meille. Kolmas lapsi on liikaa ihan jollekulle muulle.

Kun kaksi vuotta sitten teimme ensimmäisen aurinkomatkan koko perheen kesken, päätimme että tästä tulee toistuva tapa. Ajatuksena oli että kahden vuoden välein säntäämme aurinkovarjojen alle lämpimämpiin maihin nauttimaan all inclusiven helppoudesta  ja nyt olisi sen vuoden vuoro. Olenkin jo useampana iltana tutkinut valmismatkatarjontaa eri palveluntarjoajien sivuilta vain huomatakseni saman: kolmas lapsi on liikaa.

1+1= 2 vai onko sittenkään

Perhelomatarjoukset tuntuvat rajoittuvan kaikki kahteen lapseen. Koska nykyaika on perhesuhteiltaan monimuotoinen myös yksin matkustavat ja pienemmät perheet on huomioitu selkein hinnoitteluin ja tarjouksin mutta kolmatta lasta ei tunnu saavan matkaan mukaan edes normaalihinnalla. Esimerkiksi erään palveluntarjoajan kohdalla nelihenkisen perheen matka kustansi muistaakseni tarjoushinnalla noin 1700€. Samaan aikaan yhden aikuisen hinta oli noin 600€ milloin voisi olettaa että viiden hengen matka maksaisi maksimissaan 2300€. Vaan se viides henkilö, lapsi, tuo yhtäkkiä, lähes poikkeuksetta noin 1000€ lisähintaa neljän hengen tarjoukseen nähden. Siis lähes tuplaten sen, mitä yhden aikuisen ihmisen matkahinta olisi. Ihan järjetöntä kun lapsi ei kuitenkaan syö tai kuluta yhden aikuisen verran ja lapsille usein onkin tarjottuna oma hintansa mikä ei jostain syystä näissä viiden hengen matkoissa enää kuitenkaan päde.

Tuplahinta palvelusta ilman vastinetta

Ymmärrän toki sen että jossain tapauksissa, viiden hengen ryhmälle on tarjottava suurempi huone. Näissä tutkimissani tapauksissa näin ei kuitenkaan ole läheskään aina ollut. Osa matkanjärjestäjistä tarjoaa kahta erillistä kahden hengen huonetta lisävuoteella ja ne loputkin ovat pääsääntöisesti olleet lisävuoteellisia vaihtoehtoja. Eikä pidä ymmärtää väärin, lisävuode tai edes sohvasta levitettävä vuode ei ole meille ongelma, lapset ovat kuitenkin senverta pieniä mutta tuntuu hullulta maksaa tuplahinta palvelusta, mitä ei käytännössä ole ollenkaan jos verrataan siihen mitä normaalihinta kuitenkin pitää sisällään.

Aurinkolomastani  all inclusiven helppoudella en aio kuitenkaan luopua. Meidän perhehän matkaa aurinkoon mutta millä hinnalla niin se on vielä työn alla. Ihan mielenkiinnosta kuitenkin kuulen, jos siellä on muita useampilapsisen perheen vanhempia, että oletteko te huomanneet saman ilmiön. Onko niin että perhe-eduissa kolmas lapsi on liikaa?

6 kommenttia

 1. Anni kirjoitti:

  Todellakin on huomattu. Ihan täällä kotimaassakin on usein haastavaa, etsiä hotellihuonetta viisi henkiselle perheelle. Joidenkin ketjujen nettisivuilta on mahdotonta varata huonetta, jos matkassa on kolme lasta. Ja laivaristeily! Hinta pompsahtaa melkoisesti, kun on otettava perhehytti eli kaksi hyttiä väliovella. Varsinkin, kun nuorin lapsista nukkuu edelleen vieressä tuntuu turhauttavalta maksaa ylimääräisestä vuoteesta (tai kokonaisesta hytistä), jolle ei ole käyttöä. Ei ole helppoa matkustaa suurperheenä tai tuo on väärin sanottu, matkustaminen on helppoa, mutta matkan varaaminen turhauttavaa ja hermoja raastavaa.

  • myprojectisme kirjoitti:

   Kyllä tässä tosiaan tuntuu että saa tehdä melkoista salapoliisityötä että järkevään hintaan löytää järkevää ratkaisua. Vielä ollaan onneksi päästy nuo risteilyt halvalla kun tavallinen hytti on riittänyt mutta kohta tosiaan ei enää sekään taida onnistua.

 2. Rosanna kirjoitti:

  Kannattaa kokeilla Tjäreborgin Sunwing-hotelleja. Niissä kolmas lapsi ei maksa noin paljoa ja kaikki mahtuu samaan huoneeseen.

  • myprojectisme kirjoitti:

   Kiitos vinkistä! Näitä(kin) olen kyllä katsellut mutta en ehkä ihan vielä niin tarkasti, että olisin osannut tuon huomioida. Tällä hetkellä muuten näilläkin on joku perhekampanja kahdelle aikuiselle + kahdelle lapselle alkaen olisiko ollut 1190€.. Täytyykin käydä kurkkimassa mitä se on kombolla 2+3.

 3. Milla kirjoitti:

  Minulla ei ole kuin yksi lapsi, mutta tuohon hinnoitteluun: en todellakaan ymmärrä, minkä takia 2-vuotiaasta lapsesta maksetaan sama hinta kuin aikuisesta? Ollaan katseltu ensi syksylle all inc matkaa kaksi aikuista ja yksi lapsi ja kyllä, se lapsi maksaa saman verran kuin vanhemmatkin…ja esim nukkumisvaihtoehtoina on siis vanhempien välissä tai lisävuode. Tuntuu niin älyttömältä maksaa 700-1000€ 2- vuotiaan lomasta, jolla hän nukkuu vanhempien välissä ja syö päivässä varmaan kaksi nakkia ja pillimehun…eikö noita lasten hintoja voisi porrastaa iän mukaan? Tällä hetkellä taitaa olla 2-15/16 v lapsen hinnalla (eli samalla kuin aikuinen)

  • myprojectisme kirjoitti:

   Iso kitos kun kommentoit, sillä puhut ihan täyttä asiaa. On ihan hullua, että kaksi vuotias maksaa saman verran kuin vaikka tosiaan se lapsialennukseen oiketeuttu 15-vuotias, jotka todella ottavat palvelusta ihan eri tavalla kaiken ilon ja irti. Onneksi monet ravintolat ovat ymmärtäneet porrastaa hinnoittelun tyyliin 1€/ikävuosi johonkin tiettyyn ikään asti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.