Hae
My Project Is Me

BC Viikkokertaus 4/10

Moikka,

Tähän saakka olen ollut melko vahvasti sitä mieltä että tämän ohjelman noudattaminen on ollut helppoa tai vähintään helpohkoa. Enkä oikeastaan vieläkään ole eri mieltä mutta myönnän että ensimmäiset vaikeat hetket olivat viime viikolla eli järjestyksessään neljännellä. Sanokoot ihmiset mitä sanovat niin minusta tämä ohjelma on edelleen dieetti jos dieetillä tarkoitetaan kireämpään olemukseen tähtäävää ruokavaliota ja treenejä. Vaikka nyt (taas) olenkin sitä mieltä että olen tyytyväinen ohjelmaan ja omaan etenemiseeni (lähinnä treenien puolesta) en ulkoisesti koe olevani millään muotoa muuttunut ja tätä ehdinkin kovaan ääneen surkuttelemaan viime viikon aikana. Ehkä tuloksia tulee, ehkä ei mutta se jää nähtäväksi mutta nyt olen taas pystypäin matkalla kohti tulevaa. Ohjeistuksen mukaan, palasin alkuperäiseen mitä ruokavalioon tulee ja vaihdoin lounaalle takaisin hiilarit rasvan sijaan.

lounassalaattia

lounassalaattia

"sipsejä" illallisen yhteydessä

”sipsejä” illallisen yhteydessä

Ja sitä itseään eli rahkaa

Ja sitä itseään eli rahkaa

IMG_9802

Lauantaina minulla oli ruokavaliollisesti ehkä haastavin päivä kun järjestin ystävieni kanssa yhteiset kolmekymppiset herkkutarjoiluineen kaikkineen. Mutta, itseasiassa minulla oli lauantaina sellainen olo että kerran selvisin kyseisestä päivästä, selvän mistä vain (ja viittaan tässä syntymäpäiväjuhlien herkkutarjoiluun). Loppujen lopuksi lauantaista ”selviäminen” ei ollut edes mikään suunnaton urotyö ja juhlaväen saapuessa ruokahoukutukset unohtuivat tyystin.

Tämän sijaan..

Tämän sijaan..

.. valitsin tämän

.. valitsin tämän

kuva(17)

Ensimmäistä kertaa kuitenkin olen ”haaveillut” ruoasta tavanomaista enemmän ja syy tälle löytynee melko pitkälti ohjeissamme julkaistusta kevennetystä viikosta tankkauspäivineen kaikkineen. Kun luvan kanssa ohjeistetaan syömään irtokarkkeja, pannukakkuja ja muuta hiilarihöttöä niin onko ihmekään että pää täytyy moisilla ajatuksilla. Koska omalla kohdallani kevennys osuu vasta viikolle kuusi, olen yrittänyt pitää pääni kylmänä ja olla ajattelematta asiaa sen enempää. Ja tässä näkee minusta hyvin dieettauksen käänteisen vaikutuksen muutoin niin järkevään ruokasuhtautumiseeni; herkkuhimotukset. Vaikka kaikki on niin helppoa ja mukavaa niin on silti tiettyjä sääntöjä, joiden puitteissa ruokailu tapahtuu ja jotain jää ulkopuolelle. Olen aina tiennyt ettei minusta koskaan tule ehdotonta sen suhteen mitä vapaampaan ruokailuun tulee ja tämä todistaa tämän toimintamallin jälleen oikeaksi. Olen kuitenkin ilokseni huomannut että elämä ei ole hassumpaa ilman herkkujakaan enkä vieläkään koe häiritseväksi ympärilläni tapahtuvaa syömistä omien ohjeideni ulkopuolelta.

Treenienkin suhteen koin pientä voimattomuutta ensimmäistä kertaa näiden viikkojen aikana. Vieläkään en ole ihan varma oliko kyse ohimenneistä flunssan oireista vai huonosti nukutuista öistä mutta tänään oli jo onneksi ihan erilainen tunne alla. Se mistä olen aidosti iloinen, niin ovat nämä vaihtelevat treenit joiden ansiosta lähden enemmän kuin innoissani salille kerta toisensa jälkeen. Liikuntaa kertyi siis määrällisesti mukavat 4 salia, 3 kävelyä sekä yksi Piloxing.

liikut

kuva 5(35)

Tämä viikko paahdetaan siis vielä täysillä eteenpäin ja ensi viikolla sitten treenataan vähän vähäisemmillä määrin kunnes taas rutistetaan viimeiset viikot enemmän kuin kovaa. Puolivälissä mennään nyt ja olen ylpeä itsestäni sen suhteen kuinka paljon sitä selkärankaa tarvittaessa onkaan löytynyt.

 

2 kommenttia

  1. Petra kirjoitti:

    Tsemppiä! <3 Kyllä se kevennetty viikko pian tulee… 😉 Mulla on vasta yksi päivä takana, mutta olin positiivisesti yllättyny, miten "helppoa" syöminen ohjeen mukaan onkaan 😀 Olin ajatellu sen vaikeeksi, vaikka rankinta oli oikeastaan ruokapreppaus – helppoahan se on sitten vaan syödä, mitä lapussa lukee 🙂 Ehkä tää on vielä alkuintoilua 😀 Ja miksi sun ruoat näyttää noin hyviltä?! 😉

    • jennie kirjoitti:

      Koska ne on hyviä 😉 Kevennyksellä on toki kääntöpuolensa kun ruokavaliota kristetään sille viikolle muutoin mutta ehkä maistuu senkin verran herkummalle kaikki sitten lauantaina. Sitä odotellessa ja muiden keventelykuvia kuolaillessa 😛

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.