Hae
My Project Is Me

Minun ruokavalioni: Miksi maitoa ja viljoja?

Moni tuntuu välttelevän ruokavaliossaan sekä maito- että viljatuotteita vedoten siihen etteivät ne sovi heidän keholleen. Varsinaista allergiaa tai muuta virallista terveydellistä syytä ei ole diagnosoitu mutta oma olo koetaan virkeämmäksi, energisemmäksi ja kaikinpuolin paremmaksi ilman.

P1160429

Itse uin tässäkin asiassa hieman valtavirtaa vastaan. Olen kokeillut sekä maidotonta- että gluteenitonta (en siis kokonaan viljatonta) ruokavaliota ilman sen suurempaa menestystä. Myönnän kyllä että nämä ruokavaliokokeilut johtivat molemmat siihen ettei vatsani juurikaan turvotellut mutta samaan tulokseen olen päässyt aina jos olen viilannut ruokavaliotani johonkin suuntaan. Uskon tämän johtuvan puhtaasti siitä että kun ruokavalioon kiinnittää enemmän huomiota, tulee naposteltua vähemmän kuin silloin kun syö miten sattuu. Toki, samanaikaisesti tulee varmasti tehneeksi myös parempia valintoja, joka myös auttaa asiassa.
Tieteellisiä perusteluja löytyy varmasti sekä puolesta että vastaan, enkä lähde niitä sen enempää tähän esittelemään. Totean vain että se mikä toimii toisella, ei välttämättä tuo mitään lisähyötyä toiselle. Ja juuri siksi, jatkan itse edelleen sekä maito- että viljatuotteiden käyttöä osana monipuolista ruokavaliota.

P1160430

P1160171

P1160120

8 kommenttia

 1. Kupla kirjoitti:

  Tuhat ja yksi pointsia tästä kirjoituksesta! Olen niin samaa mieltä ja jotenkin jopa hassua, että sellainen kiinnittää nykyään jopa huomiota jos syö ”kaikkea”. Mistä lähtien siitä on tullut normin vastakohta….

  • jennie kirjoitti:

   No nimenomaan! Jotenkin tosiaan tuntuu että joutuu selittelemään kokoanisvaltaisia valintojaan enemmän kuin silloin jos välttelisi sitä ja tätä.

  • tara kirjoitti:

   Samaa mieltä! (Säästyin pidemmältä kommentilta, koska olit jo kirjoittanut kaiken oleellisen) 🙂

 2. Jamie kirjoitti:

  Täällä kanssa yksi joka en elä maidottomasti enkä gluteenittomasti. Käytän myös soija- ja mantelimaitoja mutta syön rahkaa ja raejuustoa ja leipää ja viljoja myös. Leipää vähän säännöstelen mutta päivittäin menee viljaa jossain muodossa. En ole kokenut tarvetta vähentää koska eivät tunnu mulle tekevän ongelmaa. Jos olisi turvotuksia ja vatsanväänteitä jatkuvasti niin tottahan sitä sitten testaisi johtuuko noista vai jostain muusta.. Vähän niinkuin että if it ain’t broken, why fix it?

 3. Satu kirjoitti:

  Itsekin olen kaikkiruokainen. Kuuntelen kroppaa, mutta myös mielitekoja. Syön ihan perusterveellisesti, monipuolisesti ja säännöllisesti ja herkkuhetkiäkin on. Kaikkea kohtuudella. Minulla on ollut paljon ongelmia vatsani kanssa. Refluksi-tauti rauhoittui, kun olen saanut vähennettyä stressiä. Ei mikään pikkujuttu eikä niin helppokaan, kun olen suunnittelija- ja suorittajatyyppiä. Tällä hetkellä on hyvä olla ja otan siitä kaiken irti.

  • jennie kirjoitti:

   Stressin vähentäminen ei todellakaan ole mikään pikkujuttu eli pointsit todellakin sinulle että olet siinä onnistunut!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.