Hae
My Project Is Me

Dieettiviikot 7&8: Painnonnousua

Noniin, siinä se tuli julistettua heti otsikossa: Dieettiviikot 7&8 ovat sisältäneet painonnousua. Siinä missä edellinen mittaustulos kaksi viikkoa sitten oli tasan 73kg, oli se tänään enemmän. Olen ennenkin sanonut että laihtuminen, päinvastoin kuin lihominen, harvoin tapahtuu vahingossa. Ainakaan täällä ja tämä oli jälleen kerran oiva esimerkki siitä ja kuulet kohta tarkemmin miksi.

 

Voisin elää paahtoleivällä

Kirjoitin eilen että parhaimmillaan vaaka ohjailee minua tekemään oikeita valintoja. Vaikka en projektia teekään vaakaa varten niin kyllähän ne konkreettiset tulokset (putoavat painolukemat) motivoivat jatkamaan ennenkuin muutos alkaa näkyä peilikuvassa. Huomaan myös sen että kun tiedän etten ole vaa’alle astumassa on helpompi lipsua ruokavaliosta, mikä ei tiukka ole ensinnäkään mutta se ei suinkaan tarkoita sitäkään että voisi syödä täysin valtoimenaan mitä milloin mieleen sattuu tulemaan. Silloin nimittäin saattaisi käydä niin että huomaisin eläväni paahtoleivillä paksun voi- ja juustokerroksen kera.

Viimeisen kahden viikon aikana myönnän syöneeni tavanomaista rennommin. Vaikka viikkoihin on mahtunut paljon hyvää niin niihin on myös mahtunut paljon hyvää, sanan varsinaisessa merkityksessä. Kuluneet viikot ovat oiva muistutus siitä etten valitettavasti vielä ole ihan sillä tasolla että uudet, terveellisemmät, tavat olisivat vahvempia kuin ne vanhemmat ja epäterveellisemmät. Vaikka monta asiaa olen taas lyhyen matkani aikana oivaltanut, on vielä paljon oivallettavaa ennekuin tulevat tavat syrjäyttävät nykyiset. Ja kun tuo hetki on saavutettu, painonhallinnallisia haasteita ei pitäisi enää ikinä olla ja paino pysyy normaalina sekä terveenä itsestään.

 

päivän luku

Vaikka vaakaa apunani käytänkin, se ei ole ainoa mittari määrittämään projektini onnistumista. Kyllä, olen toki hieman suruissani siitä että paino ei ole kahden viimeisen viikon aikana tullut alaspäin vaan noussut 0,5kg. Päivän paino on siis 73,5kg. Lukemasta en silti ole erityisen huolissani sillä painoero voi selittyä myös hormonaalisilla tekijöillä tai muilla yksittäisillä syillä mutta suhtaudun siihen silti vakavasti. Mitään isoja muutoksia ei tarvitse tehdä vaan pitää lähinnä huoli että täytän vatsani oikealla ruoalla välipalaleipien sijaan. Ja juuri tästähän kaikessa on kyse: Oppia omasta itsestä asioita; Oppia miten keho mihinkin reagoi; Oppia kuuntelemaan ja kunnioittamaan sen lähettämiä signaaleja; Oppia ne loppuelämän terveelliset elämäntavat.

paino

 

Kiinnostaako painonpudotusprojektini? Paina sydäntä sen merkiksi <3

Ja jos aiheeseen liittyy toiveita, niin olen kuulolla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.