Hae
My Project Is Me

Kesäkuun mitat 2014

Moi,

Aloitetaan ensin kertaamalla vähän viime viikkoa, joka on ollut liikunnallisesti parasta pitkään aikaan. Kävin lenkillä, kävin salilla, kävin kävelemässä, kävin ohjatula tunnilla ja aloitin kaikenlisäksi salaisen kotijumppaprojektin, joka tästä hetkestä eteenpäin ei taida enää niin kovin salainen olla. Aurinko meni piiloon niin minä hain aurinkoista oloa liikunnasta.

kuva 1(21) kuva 3(15) liikunnat kuva 1(22) kuva 2(19) kuva 3(14)

Salainen kotijumppaprojekti on kuuden viikon mittainen kuntopyristely keskivartaalon keskittyen, arvaatteko jo, Jillian Michaelsin johdolla. Aivan, olen aloittanut 6week6pack-haasteen jonka johdosta seuraavat kuukausimitat ovatkin tarjolla vasta haasteen loputtua, eli viiden viikon päästä. En edelleenkään usko tai edes odota vatsalihasrivistöni loistavan kuuden viikon treenin jälkeen mutta uskon että säännöllinen, usein toistuva treeni saa kuitenkin positiivista muutosta aikaan. Viiden viikon päästä se sitten selviää.

 

Liikunta lisää kuitenkin ruokahalua ja vaikka viisaita valintoja paljon teinkin niin edelliselle viikolle osui peräti kolme erikoispäivää. Tiistaina olimme ystäväpariskunnan luona, keskiviikkona jatkettiin lasten synttäreitä kotona ja lauantaina olivat ylioppilasjuhlat.

IMG_6241 IMG_6261

esillepano ei ole ihan aina päätä huumavaa ;)

esillepano ei ole ihan aina päätä huumavaa 😉

kuva 4(8)

syntisen herkullista pähkinäpiirasta <3

syntisen herkullista pähkinäpiirasta <3

kuva 2(20)

Hyvillä mielin siis astuin pitkästä aikaa vaa’alle ja senkin punnituksen olisi voinut jättää väliin. Kuten voitte arvata, ei vaakalukema selvästi miellyttänyt ja uskon vakaasti että ratkaisuni jättää vaaka omaan arvoonsa on ollut ihan oikea. Ja kuten viime maanantaina kirjoitin niin mitä ne kilot oikeasti kertovat. Eivät juuri mitään, varsinkaan jos tavoitteena on oikeasti terve, treenattu vartalo. Ilman elopainoa en kuitenkaan saa tietooni rasvaprosenttia (ainakaan näin kotikonstein) ja kuukausimitat, sekä samalla aloitusmitat vatsalihashaasteelle (viikon jäljessä tosin) ovat

NYT                                                                                                                  VIIMEKSI

Paino:                   58,6kg                                                                        59,5kg       

Vyötärö:               71,0cm                                                                       72,5cm      

Navanympärys:  80,0 cm                                                                       84,0cm        

Peppu:                 91,0cm (korkeimmalta kohdalta)                           93,0cm     

Rasvaprosentti:   23,8%                                                                         23,3%

 

Omaan silmääni tuloksissa pistää kaikista eniten navanympäriltä kadonnut pöhötys, ainakin senteissä. Toinen, sinänsä mielenkiintoinen tulos on tuo noussut rasvaprosentti. Jos siis jonkinlainen analyysi pitäisi näistä tuloksista tehdä niin se olisi että olen lihonut, kasvattanut rasvamassaani ja menettänyt lihasta. En kuitenkaan millään haluaisi uskoa tätä jo esimerkiksi siitä syystä että olen pystynyt viimeisen kuukauden aikana nousujohteisesti kasvattamaan treenivastuksia, eli tehnyt isommilla painoilla. Toki en tiedä kertooko se lihasmassasta mitään vai ainoastaan lihaskestävyydestä. Mielessäni jo muutamaankin otteeseen ollut oikea kehonkoostumusanalyysi houkuttaa taas asteenverran enemmän. Mitä minun kropassani oikeasti tapahtuu ja mitä ei. Mitä sille pitäisi tehdä ja mitä ei.

näissä kuvissa eroa sillä syökö jokapäivä miten sattuu vai ainoastaan silloin tällöin, ei näy - päänsisällä eron kuitenkin tuntee

näissä kuvissa eroa sillä syökö jokapäivä miten sattuu vai ainoastaan silloin tällöin, ei näy – päänsisällä eron kuitenkin tuntee

En siis tosiaan ihan tarkalleen tiedä mitä ajatella tämän aamuisista tuloksista, jotka ihan rehellisesti taas hieman synkistivät mieltä. Olen kuitenkin vakaasti sitä mieltä että pitämällä yllä treeniä ja jokseenkin järkevää ruokavaliota, ei voi epäonnistu. Ennemmin tai myöhemmin ahkera työ palkitaan aina – tavalla tai toisella. Pakkohan sen on.  Tälle viikolle onkin luvassa taas jonkinverran enemmän treenejä ja vatsalihashaaste jatkuu – eikä juhliakaan ole kuin yhdelle päivälle 😉

varsinaiset mittakuvat kesäkuuulle

varsinaiset mittakuvat kesäkuuulle

9 kommenttia

 1. Jasmiina kirjoitti:

  Miten mittaat rasvaprosentin, käytkö inbodyssä? : )

  • jennie kirjoitti:

   varsinaiset mittaukset on tehty Tanitalla mutta nämä kuukausittaiset on tehty käsikäyttöisellä Omronin laitteella. Sinänsä ehkä keskenään vertailukelpoisia tuloksia mutteivat varmasti mitään aukottomia totuuksia – siis nämä kotiluvut.

 2. Eikku kirjoitti:

  Tuo muutos on kyllä niin mitätön, ettei kannata synkistyä. Sehän menee ihan mittavirheen piikkiin, sillä noiden lukujen valossa sinulla on kahdeksan (8) grammaa enemmän rasvaa kuin edellisellä kerralla :D. Ja mittanauha + pienentynyt paino taitaa kuitenkin olla luotettavampi kuin nuo kotikäyttöiset rasvaprosentin mittarit.

 3. Jennie kirjoitti:

  Toi mitattu rasva prosenttihan on ihan kiinni nesteytyksesta. Ei siita kannata stressata! Jos mitat ovat pienemmat, se on se suurin mittapuu! Tsemppia!

  • jennie kirjoitti:

   Mikä luku? 😉 Huomaatko, olen jo melkein unohtanut tämän aamun. Veikkaan tosiaan joninasteista mittavirhettä mutta koskaanhan ei tietenkään voi tietää..

 4. -E- kirjoitti:

  Kyllä minäkin tuijottaisin noita cm! Tuohan on huikeaa, että pepusta on lähtenyt 2cm, navan alta 4cm!! ja vyötäröltäkin 1,5cm! Lisäksi painosi on pudonnut, joten kyllä minä olisin noista luvuista vain iloinen 🙂 Tosissaan kuten joskus ennenkin sanoin, niin kotimittareilla olen saanut jos vaikka minkälaista % lukua. Sentit on kuitenkin ihan puhdas fakta, noista kohdista olet ainakin piemepi kuin kk sitten. Ole iloinen ja jatka tsempillä eteenpäin! 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Ja puhdas fakta se on 🙂 En minä niitä lieemmin surkuttelekaan vaikka häiritseehän se silti – mokomat ilonpilaajaluvut!

   ps. Minulla on ollut jo tänään paljon timmimpi olo kuin eilen aamulla näitä mittaillessani. Viisi viikkoa ja jos sinä aikana ei oikeasti tapahdu mitään ja voin käsisydämellä vannoa etten tiedä mistä se johtuu alan tosissani ihmettelemään.

 5. Meri kirjoitti:

  Moikka! Löysin blogisi vasta hetki sitten, ja nyt on pakko kommentoida ja kiittää 🙂 Olen saman mittainen kuin sinä ja painoni on suht sama kuin sulla on ollut projektin/projektien alussa ja tavoitteena on saada rasvaa pois ja lihasta tilalle ja mielellään painoa vähän alemmaks. Varmaan tää sama tavoite on ollut viimeiset 10 vuotta, ja välillä jotain on lähtenyt, mutta sitten ne on tulleet tuplana takaisin. Vertaistukea omista kavereista on ollut mahdoton saada, koska eihän tällaisen normaalipainoisen tartte laihduttaa… Mutta jos oma olo on löysä ja on itse tyytymätön oloonsa, niin sen pitäis olla riittävä syy 🙂 Mulla on nyt alkukesästä ollut motivaatiota enemmän kuin koskaan ja myös vahva päätös, että tää on elämäni viimeinen laihis eikä enää jojoilua. Tää sun blogi antoi kunnon tsemppauksen ja rohkaisun siihen päälle. Kiitos!

  • jennie kirjoitti:

   halleluja! Kuulostat tosiaan ihan minulta itseltäni. Vaikka lupasin etten enää uskalla hiiskua etenemisistäni tuon taivaallista mutta nyt juuri mieleni jotenkin jälleen kirkastui ja ajatus huomisesta salitreenistä sai ihan uutta puhtia. Kiitos siis itsellesi, loppukesästä katotaan mihin me on päästy 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.