Hae
My Project Is Me

Kolmesti viikossa

Harvakseltaan kirjoittamisessa on se haaste että aina sitten kun jotain kirjoittaa, tuntuu että sen pitäisi olla vähintäänkin tajunnan räjäyttävää tekstiä. Voin paljastaa heti kättelyssä että sellaista ei ole luvassa. Sensijaan olen päättänyt luvata jotain, mistä on iloa ja hyötyä niin minulle kuin sinullekin rakas lukija: Minä lupaan päivittää blogini vastedes kolmesti viikossa. Vähintään.

Jo pitkään olen ollut melkoisella tuuliajolla niin blogini, treenieni kuin monen muunkin asian suhteen. Työelämässä sen sijaan olen luonut voittavaa strategiamallia, tehnyt isoja päätöksiä ja paljon työtä menestyäkseni paisti henkilökohtaisesti myös tiiminä. Ehkä juuri siksi oman henkilökohtaisen suuntaviivat on jäänyt piirtämättä. Aika paljon asioita tapahtuu sen enempää niitä miettimättä ja suunnittelematta mutta mitä esimerkiksi bloggaamiseen tulee, on se minun kiireisessä arjessani vain pakko aikatauluttaa ja suunnitella viikkorytmiin mukaan. Ja jos jotain olen työelämässä huomannut, niin asioita yleensä tapahtuu vasta kun ne on saatu kalenteriin kirjattua. Jotta asioita tapahtuu, on oltava tavoitteita ja jos tämä pätee työelämässä niin yhtälailla myös muualla.

Säännöllinen postaustahti mahdollistaa myös kirjoitustaidon kartuttamisen.  Kuten mikä tahansa muu taito, harjaantuu myös kyky kirjoittaa vain sitä tekemällä ja toistamalla. Palaan aina toisinaan vanhojen postausteni pariin ja osan kohdalla suorastaan hämmästyn että olenko minä ihan oikeasti osannut kirjoittaa noin oivaltavaa ja mielenkiintoisesti jäsenneltyä tekstiä. (Yhtälailla seasta löytyy kyllä esimerkkejä siitä toisestakin ääripäästä mutta annetaan sen nyt tässä vaiheessa olla). Lähes poikkeuksetta nuo ”parhaat” tekstit löytyvät aktiivibloggaajan ajoiltani.

Aktiivisempi ote tarkoittaa samalla myös sitä, että kynnys kirjoittaa madaltuu. Tämä taas antaa tilaa luovuudelle, kun tarve kirjoittaa niitä tajunnan räjäyttäviä postauksia väistyy. Usein ne parhaimmat tekstit ovat omalla kohdallani ainakin syntyneet melko vapaasta ajatuksenvirrasta. Aina kaikki teksti ei voi kuitenkaan olla oivaltavaa mutta niiden ideoiden syntyminen on helpompaa kun tietynlainen paine väistyy.

Toivon että yhtäkkiä huomaan taas kirjoittavani seitsemänä päivänä viikossa mutta ennen sitä tavoittelen kolmen postauksen viikkotahtia. En vielä rajaa tavoitteitani millekään tietylle viikonpäivälle, aihealueelle tai muulle yksityiskohtaisemmalle tasolle vaan tuo kolme julkaisua viikossa on riittävä. Pitkään aikaanhan sellaistakaan ei ole kohdallani nähty ja kuten alussa sanoin, tavoitteiden on hyvä olla sellaisia, että ne on mahdollista saavuttaa. Tämä motivoi myös jatkamaan ja yrittämään jatkossa saavuttamaan jotain vielä parempaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.