Hae
My Project Is Me

Proteiinipitoisempia herkkuja

Moikka,

Kokeellinen keittiö on taas ollut vauhdissa ja viimeaikoina on valmistunut maultaan onnistuneita herkkuja vaikka ulkonäkö ei ihan aina olisi antanutkaan sitä olettaa.. Eli huolipois jos sinunkaan luomuksesi eivät aina täytä kaikkia fotogeneettisiä ominaisuuksia, ei minunkaan J

Aloitetaan vähän heppoisemmasta kuvamateriaalista, eli jonkinasteisista omenaleivoksista/muffineista. Muffinivuoat olivat pääseet loppumaan ja näppärästi askartelin leivinpaperista korvaavat versiot. Käytössähän minulla on erillinen muffinipelti, jossa kuitenkin aina käytän muottia lisäksi. Näihin olen lähestulkoon tyytyväinen, siis ulkonäöllisesti.

kuva 5(9)

Omenamuffinit/leivokset

2kpl kypsää banaania

1,2dl vaniljanmaksuista proteiinijauhetta

0,5dl kaurahiutaleita

1rkl karppisokeria

1 kananmuna

1 valkuainen

1tl leivinjauhetta

1dl jauhoja (minulla sekaisin kookosjauhoja ja täysjyvävehnäjauhoja)

(vaniljauutetta)

 

Päälle

1kpl omena paloiteltuna

kanelia

karppisokeria

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja laita vuokiin. Lisää pällee omena-mausteseos ja paista uunissa n. 15-20min. Respeti noudattelee Fastin reseptivihko 2:en ohjetta banaani-omenamuffinien ohjetta. Ohjeesta tulee 10-12 muffinia.

kuva(12)

 

Sama ulkonäkökriittisyys koskee puolukkaista proteiinikääretorttua, jolla (tai joilla) yllätin työkaverit jo jokinaika takaperin. Koristelu ei ihan onnistunut siten kuin olin kuvitellut sillä pohjaan ei tarttunutkaan samaan tapaan ”sokeri” kuin oikeaan versioon ja niinpäs pinnalle oli laitettava vain rahkaa ja vähän marjoja.. Se siitä aidonoloisesta kääretortusta. Ei paha kuitenkaan.

Puolukkainen kääretorttu

Yksi annos maustettua pannukakkumixiä

Arla puolukkarahkaa

puolukoita

Sekoita pannukakkumix pakkauksen ohjeen mukaan ja paista uunissa pellillä 175c kunnes pinta saa hieman väriä. Lisää päälle rahka ja marjat sekä kääri rullalle. Koristele haluamallasi tavalla.

kuva(13)

 

Kolmas tuotos on jo ulkonäöltään sellainen että saa nauraa. Kyseessä on siis vanukas, jossa chiasiemenet toimivat hyydyttäjänä. Koska proteiinin suhteen usein enemmän on enemmän, kutkutteli mielessäni mansikkainen vanukas, johon oikein lisäsin kuivattua puolukkajauhetta saadakseni aikaan intensiivisen punaisen värin. Lopputulos on mämminruskea eikä mansikan mausta tai väristä ole tietoakaan. Tai sen puolukankaan).

kuva 3(12)

Jos kuitenkin haluat tätä valmistaa (tai kehitellä parannetun version tai jakaa hyvän vinkkisi minulle) Niin ohje on aikanaan Hesarin sivuilta bongattu versio, joka tällä kertaa meni seuraavasti:

Mansikkainen Chiavanukas

1 (kypsä) banaani

1dl chiasiemeniä

4dl mansikanmakuista proteiinijuomaa

Sekoita proteiinijuoma ja soseuta sekaan banaani. Lisää chiasiemenet ja sekoita. Annostele tarjoiluastioihin ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään 30min. Ohjeesta tulee neljä annosta.

Ja koska tuon ylemmän kuvan perusteella kukaan ei ikimaailmassa valmistaisi tätä niin lisään vielä kuvan tästä alkuperäisen ohjeen mukaan valmistetusta vanukkaasta.

IMG_3034-1024x682

2 kommenttia

  1. Elina kirjoitti:

    Nää on jotenkin tosi hellyyttäviä. :’) Ja varmasti tosi herkullisia. Tuo kääretorttu näyttää hirveän mehevältä – ja uskottavalta!
    Tykkään itsekin tehdä kaikenlaisia omia kokeiluita, mutta ne ovat usein oikeasti aika säälittäviä, heh.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *