Hae
My Project Is Me

Proteiinileivonnaisia

Moikka, 

En ole päässyt vielä koittamaan uutta erää proteiinimuffineista muttta sensijaan valmistin uuden erän keksejä. Tällä kertaa kuivuus ei ollut ongelma sillä käytin hieman enemmän (omena)sosetta kuin alkuperäisessä ohjeessa. Suklaisen maun sijaan tarjolla oli rusinaisia kaurakeksejä, joihin taisi lorahtaa aavistuksen verran liikaa kanelia sillä väri ja maku olivat voimakkaan kanelisia. 

IMG_2576

Rusinakaurakeksit 8-12kpl:

1,8dl kaurahiutaleita

0,6dl kookosjauhoa

1,8dl vanilijanmakuista proteiinijauhetta (itsellä hera)

rkl kanelia

ripaus suolaa

steviaa (itsellä nestemäinen vanilijanmakuinen)

3 kananmunanvalkuaista

1prk vauvan omenasosetta

0,6dl rusinoita

2rkl maapähkinävoita

Lämmitä uuni 180c. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita muut aineet keskenään ja lisää kuivat aineet joukkoon. Lado paistopellille ja paista uunin keksiosassa noin 10min. Leviämisvaraa ei tarvitse jättää.

IMG_2571 IMG_2573

Proteiinipitoisista ja muutoinkin terveellisemmistä vaihtoehdoista viimeaikoina erityisen paljon innostuneena olen alkanut haaveilemaan ”proteiini-pileistä”. Ehkä jotkut onnekkaat (vai onnettomat) ystäväni saavat jokukerta kutsun näihin kemuihin. Haluaisin nimittäin maistattaa näitä luomuksia myös sellaisilla henkilöillä, jotka eivät päivittäin (tai edes useamman kerran viikossa) käytä proteiinilisiä. Makutottumuksiahan on nimittäin mahdollista muuttaa ja ei ole kauaakaan kun en itse voinut sietää uunin kautta käytettyä heraa. Ja ei kovin montaa vuotta tarvitse mennä taaksepäin kun koko herajauhe ei uponnut minun sellaisenakaan (siis veteen sekoitettuna). Voinen sanoa että toista se on nyt.

Lisäksi voisin vielä  vinkata että jos täältä löytyy joku muukin, joka on terveellisemmästä leivonnasta innostunut niin Fastin sivuilta voi nyt tilata tai ladata suomenkielisen -proteiinileivontaopuksen veloituksetta. Itsehän selliasen tilasin ja ainakin sisältö resepteineen vaikuttaa ja näyttää herkulliselta. Lisäksi mukavaa on se että ravintoarvot on laskettu valmiiksi.  Ja löytyypä sieltä ohje täytekakkupohjallekin, jollaista kerran mielessäni mietin..

IMG_2577 IMG_2579

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.