Hae
My Project Is Me

Dieettiviikko 15: Muutoskuvia

Sanonta siitä että yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, saattaa saada tänään taas yhden lisäsulan hattuunsa.  Tähän mennessä olen kertonut ainakin tuhannella, tai useammalla, sanalla laihdutusprojektistani mutta nyt on aika antaa kuvien puhua puolestaan. Tänään on tarjolla muutoskuvia

Peilikuvalle sokeutuu

Ei ole yksi tai kaksi kertaa kun olen jo tämänvuotisen dieettimatkani aikana tuskastellut hitaasti tapahtuvista muutoksista. Kun muutos tapahtuu hitaasti, ei sitä välttämättä huomaa edes peilikuvasta. Alussa tapahtuvan muutoksen jälkeen keventynyt olotila vakiintuu ja sitä alkaa herkästi kuvitella ettei mitään tapahdu. Pahimmassa tapauksessa oma olo voi toisinaan tuntua löysältä ja lihavalta. Ja jos kaiken tämän lisäksi painokaan ei tunnu putoavan, voi herkästi käydä niin että motivaatio lopahtaa ja palataan hiljalleen kohti vanhoja tapoja.

Tämä on se tilanne, missä moni elämäntapamuutos törmää jäävuoreen. Mikään muutos ei tapahdu yön yli vaan hiljalleen ja joskus jopa niin hiljaa ettei sitä huomaa oikein mistään. Näin on käynyt minulle ja kaikki se mitä olen kirjoittanut ylempänä, on omia tuntemuksiani tämän elämäntpamuutosprojektini varrelta. Olen tuntenut alun innostuksen, energiannousun ja sitten myöhemmin pettymyksen ja lihoneen olon; olen kuvitellut että mitään ei ole tapahtunut tai että olen pahimmassa tapauksessa jopa lihonut vaikka olenkin kiinnittänyt huomiota enemmän ruokailutottumuksiini ja liikuntaan. Totuus on että muuttamalla omia aiempia tottumuksia, muutosta tapahtuu väistämättä. Ja tämä pätee aina sekä ihan kaikkeen.

Muutoskuvia

Pidemmittä puheitta, annetaan muutoskuvien puhua puolestaan. Lienee turha sanoa kummat on otettu tammikuussa projektini alkumetreillä ja kummat nyt huhtikuun puolella.

Painossa eroa ei montaa kiloa ole, sillä tänään punnitsin itseni tasan 73-kiloiseksi ja alussa kiloja on ollut 76,8kg. Kilojen sijaan muutosta on tapahtunut kehonkoostumuksessa ja mittaustuloksista olenkin kirjoittanut täällä. Alkuvuoden aikana olen tehnyt muutoksia niin ruokavalio- kuin liikuntatottumuksiini ja kuten ylempänä kirjoitin niin muuttamalla omia aiempia tottumuksia, muutosta tapahtuu väistämättä. Ja nämä kuvat ovat siitä todiste.

Loppuun haluan vielä todeta että APUA! En ollut tajummut olevani  ihan tuossa kunnossa alussa. Niin sitä tosiaan sokeutuu omalle peilikuvalleen ja ihan niinkuin muutosta pienempään tapahtuu hiljalleen, tapahtui sitä myös toiseen suuntaan.

4 kommenttia

 1. Henna | Pölyä Pinnoilla -blogi kirjoitti:

  Vau, huikea muutos ?? Hyvä sinä! Tässä sen myös hyvin huomaa, ettei se pudotettujen kilojen määrä ole oleellinen asia, vaan se kokonaisuus.
  VAU ??

  Omasta matkastani kerron tässä postauksessa:

  https://www.polyapinnoilla.fi/haaveena-pysyva-elamantapamuutos/

  Matka on kestänyt jo 8 vuotta, mutta kaikenlaista sinne on mahtunut.

  Ja sama, peilikuvalleen on sokaistunut sekä ennen että nyt. Kyllä kuvat loppujen lopuksi kertovat paljon.

  • myprojectisme kirjoitti:

   Kiitos kun jaoit linkkisi inspiroimaan minua ja varmasti myös monia muita 🙂

 2. Ct kirjoitti:

  U-pe-aaaaa!!!!!! Bravoo! Go girl!

  • myprojectisme kirjoitti:

   <3 <3 Kiitos kun olet tukenut minua matkalla ihan alusta asti 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.