Hae
My Project Is Me

Enemmän äiti

Siinä missä joskus pystyin keskittämään ison osan energiastani laihduttamiseen tai muutoin itseeni olen nykyään enemmän äiti. Se että olen enemmän äiti, ei missään nimessä tarkoita että olisin ollut yhtään sen huonompi äiti tuolloinkaan mutta minulla oli äitiyden lisäksi enemmän aikaa myös muuhun. Itseasiassa kun muistelen niin aikaa oli todella paljon ja vaikka kuinka touhusi niin päivässä tuntui riittävän tunteja. Herranjestas ehdin päivittäisiltä touhuiltani aina kotiin katsomaan Tietä Avonleaan, joka tuli joskus keskellä päivää – viitenä kertana viikossa. Nykyisellään on hyvä jos tv:n ääreen ehdin viikossa kertaakaan yli kymmeneksi yhtäjaksoiseksi minuutiksi.

Jos joskus pystyinkin keskittämään päivästä ison osan omalle vartalolleni niin en enää. Tai varmasti voisin, onhan kiire ja ruuhkavuodet jonkinlainen tekosyy, mutta jostain syystä se, täydellisen rantakunnon metsästys, ei ole tuntunut niin tärkeältä kuin ennen. En sano, että olisin tyytyväinen itseeni näin mutten myöskään sano etten olisi.

Itseensä tyytymisen ei tarvitse tarkoittaa sitä että käpertyy tässä vaiheessa selityksen “ruuhkavuodet” taakse syömään suklaata kaksin käsin ja odottamaan parempia aikoija mutta se voi tarkoittaa sitä että täytyy hyväksyä ettei unelmien rantakunto ei häämötä heti ensimmäisen nurkan takana. Olen pitkin syksyä laihduttanut hitaasti mutta ehkä sitten sitäkin varmemmin. Toisinaan tahti on ollut niin hidasta että tuntuu ettei mitään edes tapahdu ja olen kyseenalaistanut omia motiivejani useampaankin otteeseen. Toisinaan on myös tehnyt mieli vain lopettaa ja todeta ettei tästä mitään tule. Mutta tulee siitä, joskus. Ihan niinkuin ensimmäiset syödyt suklaat eivät heti näy vyötäröllä niin eivät ne ensimmäiset syömättä jätetytkään näy. Ja onhan tässä tapahtunut jotain, ruuhkavuosista huolimatta.

muutos

7 kommenttia

 1. ulla kirjoitti:

  Huomenia launantaille 🙂
  Tuli mieleen sulta kysästä, kun käyt tuolla Tikkurilan Fressissä, että minkä hintainen siellä sen kk maksu ja mitä siihen kuuluu ? Niiin monta vuotta olen suunnitellut aloittavani salitreenauksen, mutta tuntuu aina vaan jäävän ajatuksen tasolle.

  Jos saisin ukkonikin yhteiseen harrastukseen. 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Hei jee 🙂 Oma jäsenyyteni on sellainen, mikä sisältää mahdollisuuden liikkua millä tahansa Fressin salilla. Osan päivästä siellä on aulassa henkilökuntaa paikalla mutta muutoin pääsee kortilla sisään aina aukioloaikojen puitteissa (olisiko 05.00-23.00). Hintaan kuuluu sekä sali että ohjatut tunnit, joista jälkimmäisellä käyn aika vähänlaisesti. Lisäksi on lapsiparkki, jossa on aina ollut tilaa vaikka mullakin niitä tulijoita on kuitenkin se kolme.

   Hinta ei vain ole mikään ihan edullinen mutta aika usein niillä näkee hyviä liittymistarjouksia, jollaisen perässä itsekin jäseneksi aikanaan liityin. Tällä hetkellä maksan noin 70€/kk, joka on käsittääkseni aikalailla se normihinta tuolle keskukselle. Tilaa on kuitenkin aina hyvin treenata (myös ns. ruuhkatunteina) ja sali on siisti sekä välineistö kunnossa. Itselle lisäksi tuo lapsiparkki on ehdoton eli senvuoksi en ns. kylmälle salille voisi koskaan liittyä vain halvan hinnan perässä.

   Jos saman alueen muita keskuksia miettii niin Foreverillähän on mahdollista valita maksaako pelkästä salista vai ottaako mukaan myös ryhmäliikunnan (tai ainakin ennen oli). Myös Fressilä olen nähnyt erikseen jonkin ”päiväsali”-mahdollisuuden, mutten yhtään tiedä mitä se tarkoittaa. Siitä kolmannesta (Elixiako se on siellä silkkitehtaan lähellä) en tiedä mitään kuin vain yhden tutustumiskerran kokemuksen. Fressille muuten iso plussa myös huippusijainnista aivan aseman vieressä mutta miinusta ilmaisten parkkipaikkojen puutteesta.

   Hitsit, tässähän tuli niin paljon asiaa että taidan joskus ihan kirjoittaa aiheesta oman postauksen 🙂

 2. Elina kirjoitti:

  Moikka!

  En yleensä kommentoi, mutta nyt halusin kannustaa sinua jatkamaan eteen päin! Terveellinen, pysyvä painonpudotus on pirullisen hidasta ja pitkäjänteistä hommaa. Olen sen vasta itsekin oppinut. Kun aina vaan palaa siihen hyvään ruokavalioon, vaikka esimerkiksi kerran viikossakin herkuttelisi, niin kyllä se muutos vaan tapahtuu, mutta pidemmällä aikavälillä! Ja loppujen lopuksi tämä pitkäjänteinen työ kantaa pidemmälle, ruokavaliosta tulee elämäntapa, koska se sallii myös nautiskelun ja hölläämisen, joka kuuluu elämään!!! Teet hienoa työtä ja tulokset näyttävät hyvältä! Tulin jotenkin iloiseksi kun huomasin, että olet saanut hyviä tuloksia aikaan ja huomaat itsekin tekemäsi työn tulokset. Tsemppiä vaan ja uskoa siihen, että aina ne valinnat ratkaisee! Vaikka joskus valitsee sen snickersin niin toisella kertaa voi valita taas toisin. 🙂

 3. Anu kirjoitti:

  Hienoa tulosta tullut kyllä! Vaikuttaisi että kehon koostumuskin muuttunut. Nuo mustat legginssit ovat hienot, saanko kysyä minkä merkkiset ja mistä olet ostanut?

  • jennie kirjoitti:

   Kiitos paljon, molemmista kehuista. Nuo kokomustat (jälkimmäisen kuvan) ovat Nellyltä tilatut, ihan Nellyn omaa treenimallistoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *