Hae
My Project Is Me

Heinäkuun mitat

Moikka,

Tiedän että joka kuukauden mittauspäivänä ihmettelen miten kuukausi on kulunut sellaisella vauhdilla mutta nyt se vasta nopeasti menikin. Jotenkin kuvittelin mielessäni että mittausmaanantaihin on vielä viikko jäljellä mutta sehän on tänään. Uusille lukijoille tiedoksi ja muille muistutuksena että kuukausimitat otan aina kunkin kuukauden ensimmäisen kokonaisen viikon maanantaina.

Kesäkuussa oli kolme normaalia viikkoa ja yksi viikko lomaa, jolloin liikunta- ja ruokatottumukset olivat hieman tavanomaista höllemmät.  Onneksi lomaviikon ja mittauspäivän väliin mahtui tilannetta normalisoiva viikko ja niinpä lähestyn tilannetta luottavaisin mielin.


Viime viikkoon mahtui ainakin 11h liikuntaa. En ole ihan varma kävinkö tiistaina illalla kävelemässä, niin en laskenut sitä mukaan. Mielestäni kävelin kauppaan ja takaisin hieman kiertävää reittiä mutten tosiaan aivan varma ole. Yhteensä 4h salia, 1h hölkkää ja 5,5h kävelyä. Ylimääräinen puolituntinen syntyi tiistaiaamuna tekemästäni aamulenkistä tyhjällä vatsalla.

Kesäkuussa olin mittaustuloksiin tyytyväinen ja niin olen nytkin. Heinäkuun mittaustulokset näyttävät siis tältä:

Paino:                                             53,1kg                -0,8kg

Vyötärö:                                        68cm                  +1,0cm


Navanympärys:                              74,5cm               -1,0cm


Lantio:                                           79cm                 +/-0cm


Vasen reisi                                    49cm                  +/-0cm


Oikea reisi                                     50cm                  +/-0cm


Rasvaprosentti:                           19,2%                  -1,2prosenttiyksikköä


Ja tältä luvut näyttävät kuvina

Päädyin tosiaan vaihtamaan tässä vaiheessa bikinimallin oikeankokoiseen ja siitä syystä yhtäkkinen vaihdos. Oikeisiin asioihin on siis tullut keskityttyä vaikkakin kehitys hidasta onkin. Vyötärölle on jälleen kerran ilmestynyt lisäsentti (liekö lihasta) mutta muutoin lukuihin voi olla tyytyväinen.

35 kommenttia

 1. Anonymous kirjoitti:

  Hei,Minkä pituinen siis olet? 🙂

 2. Juulia kirjoitti:

  Jestas sulla on hyvä kroppa! http://www.donotbealoser.blogspot.fi

 3. Paulina kirjoitti:

  wow taas näkyy paljon muutosta!

 4. Lotta kirjoitti:

  Onneks sun tästä blogista oli tuolla iltalehden sivuilla, meinaan tsemppaat mua ihan älyttömästi liikkumaan ja muutenkin elään edes hitusen terveellisemmin ! Ja hei, oot upeen näkönen !

  • jennie kirjoitti:

   Hyvä että olet sieltä tänne löytänyt vaikka tosiaan omalta osaltani tämä viimeisin urakka on melkolailailla hitaanpuoleista muutosta mutta muutosta kuitenkin. Ja kiitos muutoinkin mukavasta ja piristävästä kommentista 🙂

 5. Anonymous kirjoitti:

  mikä sun vasemmassa polvessa on ? o:

 6. Anonymous kirjoitti:

  Jestas miten upee kroppa! :)) Pakko kysyä, että miten sä oot saanut noin hyvän perseen? 😀 Kertoisitko vähän jotain liikkeitä tai miten oot tossa onnistunut 🙂

  • jennie kirjoitti:

   😀 Peppuun en itseasiassa ole kovinkaan ajtuksia uhrannut kuin vasta viimeaikoina ja niinpä saan kait olla onnekas että se on muokkautunut omia aikojaan. Rullaluisteluhan on kesäisin aikamoinen pakaratreeni samoin kuin toki ylämäkilenkit tai rappusetkin.. Myös kaikki erilaiset kyykyt ovat hyviä kotonakin tehtäviä liikkeitä.

 7. Anonymous kirjoitti:

  Moikka, mua kiinnostais, kun oot tuolla aikasemmin poikaystävästäsi puhunut, että ootteko seurustellut koko tän sun laihdutusprojektin ajan vai löysitkö hänet vasta myöhemmin? :)Ja jos ootte koko ajan seurustelleet, niin mitä mieltä hän oli tästä projektista?

  • jennie kirjoitti:

   Olemme seurustelleet koko projektin, ja itseasiassa useiden vuosien, ajan <3 Projektin suhteen hän on ollut erittäin ymmärtäväinen ja myötämielinen sekä tarjonnut tukea sitä tarvitessa. Kiitos siis myös hänelle. Joku oli kiinnostunut yleisesti läheisteni suhtautumisesta tähän muutokseen ja työhön mitä se on vaatinut joten asiaan palataan varmasti vielä.

 8. Anonymous kirjoitti:

  Sä oot saanu laihdutettua tosi hyvin ! Itsenikin pitäis, mutta itsekuri on aina ollut pyöreä nolla. Olisko sulla näin ollen jotain vinkkeja itsekurin ’nostamiseen’? Täytyy toki myöntää, että inspiraatiokin on ollut hakusessa jo kauan. En vaan jaksa nousta ylös sohvalta ja ruveta jumppaamaan :s-S

  • jennie kirjoitti:

   Vaikka kuinka toivoisi niin ei sitä oikeaa fiilistä saa ulkopuolelta sytytettyä. Tällaisia motivaationpuutosvaiheita on ja tulee aika-ajoin mutta kyllä niistä selviää. Jos ihan siltä ei tunnu ei välttämättä kannata stressata painonpudotuksesta sen enempää, pyrkii edes pitämään samana. Kyllä se motivaatio sieltä löytyy!

 9. Anonymous kirjoitti:

  vaikutat niin symppis tyypiltä! 🙂 kaikkee hyvää sulle! muistan nauttia myös muista elämän osapuolista ku tosta fyysisen kunnon ylläpitämisestä!:) tsemppiä<3

  • jennie kirjoitti:

   Blogin puolelta varmaan helposti saa käsityksen että ei päiviin muuta mahdu kuin liikuntasuoritteita, töitä ja ruokavaliota mutta on siinä niin paljon muutakin <3 Pienen pojan leikkejä, aurinkoa ja yhteistä puuhastelua perheen kesken. Miten ihmeellinen maailma onkaan kun sitä pysähtyy katsomaan ja hämmästelemään!

 10. Anonymous kirjoitti:

  Mitä luulet kun itse olen alkanut syödä terveellisemmin, mutta poden lähes jatkuvaa huonoa oloa? Aamupuuro on vaikea saada alas ku on hönttiolo (ja ei, en ole raskaana:D). Ja usein sitä jatkuu lähes koko päivän. Vaikea suunnitella mitään syövänsä kun ei tee mieli syödä kun on paha olo!:o Onko ajatuksia mistä tämä voisi johtua ja olisiko jotain tiettyä ruokaa/ainesosaa mitä kannattaisi kokeilla?:) Aurinkoista päivää sinulle!

  • jennie kirjoitti:

   En ikäväkyllä osaa sanoa mistä tämä johtuu 🙁 Voiko sinulla olla jollekin ruoka-aineelle yliherkkyyttä? Syötkö liian vähän? Olen itselläni joskus huomannut että radikaalit ruokavaliovaihdokset (niin huonosta hyvään kuin toisinkin päin) aiheuttavat alkuun jonkinmoista niskurointia elimistössä mutta yleensä se menee ohi.

  • Anonymous kirjoitti:

   Pitääkin ruveta seuraamaan määriä paremmin, vaikka itseni mielessä kyllä syön tarpeeksi! Ennen tätä en kyllä lähes ikinä syönyt kasviksia tai edes salaattia joten saattaahan se johtua ihan siitäkin, että elimistö totuttelee ”uuteen”! Pitää seurailla ja toivoa että menee ohi, jos ei niin ehkä mennä johonkin allergia tms. testiin! Kiitos sinulle kuitenkin paljon vastauksesta!:)

 11. Jennipenni kirjoitti:

  En voi kun ihailla kroppaasi 😀 Painoa ja pituutta mulla on melkein saman verran kuin sulla, mutta olen skinny fat. Löysää löytyy ja paljon! Sun blogi on kyllä tosi inspiroiva, kiitos siitä! 🙂

 12. Anonymous kirjoitti:

  Inspiroivaa! Ihan mielenkiinnosta mittaatko reiden paksuuden paksuimmasta kohdasta? Entä millä mittaat rasvaprosenttia? Vaa’alla? Mietin että luottaisinkohan oman vaa’an lukemaan, jonka mukaan oma rasvaprosenttini on 18,mutta olen kyllä silmämääräisesti löysempi kuin sinä. Johtuukohan kohdallani lihaksen vähyydestä…

  • jennie kirjoitti:

   Kyllä, mittaan reiden paksuimmasta kohdasta. Ja rasvan mittaan omronin erillisellä rasva%-mittarilla, jonka olen aikanaan hankkinut. Kaikki elektroniset mittarithan ovat suuntaa antavia, eikä niihin aukottomasti voi luottakaan. Esimerkiksi kehonkoostumusmittauksessa rasvani mittautuivat aivan liian alhaisiksi, vaikka odotin suurempia lukuja kuin kotona. Vertailuun nämä kyllä käyvät, eli jos se sinulla laskee niin kyllä se sitten varmasti pienenee vaikka ihan tarkasta luvusta ei tietoa olisikaan.

 13. Marika kirjoitti:

  Ihan mielettömän hyvä blogi! Saan inspiraatiota blogistasi! Jatka samaan malliin 🙂

 14. Anonymous kirjoitti:

  Hei! Pakko kommentoida tätä kirjoitusta, alkoi nimittäin hymyilyttää kun sanoit, ettet muista kävitkö tiistaina kävelemässä vai et. Olen (sinun innostamanasi, kiitos tästä) pitänyt nyt vähän aikaa ruoka- & liikuntapäiväkirjaa, ja hämmentävän nopeasti sitä unohtaa sekä syömiset että liikkumiset, jos niitä ei heti kirjaa ylös. Tyyliin mitä ihmettä toissapäivänä tein ja mitä söin tänään lounaaksi?! Ehkä pitäisi kiinnittää enemmän huomiota myös aivojumppaan. :)Tässä olisi muuten yksi aihevinkki näin kesän ja terassikelien (jos niitä nyt niitä alettaisiin saamaan 😉 johdosta, eli alkoholin käyttö yhdistettynä treenaamiseen ja terveelliseen elämään. Olen siinä käsityksessä, ettet itse juuri alkoholiin koske. Onko näin, lasketko lasin viiniä tuohon sallittuun herkutteluun, tai kieltäydytkö kokonaan saunasiideristä tms.? Itse en ole mikään absolutisti, tykkään nautiskella viiniä ruoan kanssa ja joskus myös baaritella, mutta samalla myös urheilla ja elää terveellisesti – en kylläkään näitä yhtä aikaa. 😉

  • jennie kirjoitti:

   Pidetään aihe mielessä ja vastataan lyhyesti että en tosiaan pahemmin alkoholia nauti (oli vaikea miettiä sopivaa sanaa eikä tuo nauttiminenkaan nyt ehkä ole ihan se mitä hain takaa) no mutta siis, vaikken alkoholia hirveästi käytä niin lasi viiniä tms. on mielestäni ihan ok eikä edes estä seuraavanpäivän treenejä.

 15. Anne Vaalajoki-Lohela kirjoitti:

  Tosi innostava blogi!!! Itsellä kaikki mitat ihan täysin samat kuin sulla vuosi sitten ja nyt viimeistään tajusin, mitä on mahdollista saavuttaa kun lopettaa ”jossittelun” ja aloittaa HETI!!! :)Kiitos sinulle ja tsemppiä salille!!!

 16. Anonymous kirjoitti:

  Sulla on tosi upea kroppa! Onko sun lantio tosiaan 79cm?Itse olen samat 162cm pitkä, painan n.51kg ja lantio 93cm….mittaatko lantion takapuolen päältä?:D

  • jennie kirjoitti:

   En mittaa pepun päältä vaan siitä kohdasta johon lantiolle ulottuvat housut tulevat. Pepun päältä mitattuna luvut ovat varmasti jotain ihan muuta ;D

 17. Anonymous kirjoitti:

  lantio mitataan oikea oppisesti sen leveimmästä kohdasta 🙂 Tai näin olen kuullut! Oot todella upee ilmestys, itse pyrin koko aika samaan ja saan valtavasti inspiraatiota blogistasi <3

  • jennie kirjoitti:

   Kiitos sinulle <3Käytän tosiaan vaatteiden mukaan tarkoitettuja mittauspisteitä, eli lantio on mitattuna sen leveimmästä kohdasta joskaan ei ympärysmpitaltaan suurimmasta eli pepun ympäriltä. Kummasta sitten kuuluisi mitata, en tiedä mutta tosiaan vaatteiden sovitukseen tarkoitettuja mittauspisteitä käytän kauttaaltaan 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.