Hae
My Project Is Me

Perinteitä kunnioittaen

Moikka,

Sunnuntaihan on minun ruoanvalmistuspäivä, eli teen silloin yleensä ruoat koko seuraavalle viikolle, tai no arkipäiville. Toki joitain poikkauksia löytyy mutta pääsääntöisesti näin. Jostain syystä minulla on meneillään jonkinlainen kannatusviikko perisuomalaisuutta koskaan sillä valmistin ensikertaa eläessäni kaalilaatikkoa. Kaalia kun jäi tietenkin ylimääräistä niin kappas, lisäksi syntyi maustettua kaaliraastetta.  Lisäksi toki lautaselle päätyi raejuustoa ja ihan tavallista vihersalaattia.

Tämän lisäksi toinen perinneruokani oli makkarakeitto, joka nyt niinkään ei ole mikään uusi ja ihmeellinen tässä talossa. Makkarana käytin muuten jotain kevytmakkaraa, jonka lihapitoisuus oli 82%. Millään en enää muista mikä se oli.

Kuvassa näkyy myös leipäpala, joka on monasti keittoruoan kanssa tarjolla. Levitteenä käytän erilaisia kevennettyjä tuorejuustoja. Lähtökohtaisestihan pyrin maksimissaan 10% rasvamäärään päivittäistuotteissa välttämättömiä rasvoja lukuunottamatta, mutta levitteen pienen annoskoon vuoksi annan muutaman prosenttiyksikön anteeksi.

paahdettu chili <3 raejuusto ja kurkku

Lähtökohtaisestihan tämä keitto (tai salaatti, munakas tms.) on minun iltaruokani ja vastaavasti hieman tuhdimpi annos lounaani eli tässä tapauksessa kaalilaatikko. Kaalilaatikkokin on valmistettu kevyestä ruokakermasta mutta perinteisesti kuitenkin riisin (1dl kuivamitattuna)  kanssa. Koska päivän suurimmat  aktiviteetit osuvat minulla aamuun, toimii tämä iltaa kohti keventäminen omalla kohdalla loistavasti.

ps. Jos kiinnostaa niin käythän katsomassa eilisen postauksen kommenteista omani niin pääset jännityksestä 🙂

4 kommenttia

 1. Kati kirjoitti:

  Meilläkin on löydetty pitkästä aikaa tuo kaalilaatikko. Välillä sitä ei malta aina uuniin asti laittaa jolloin meillä syödään enemmänkin kaalipataa :)Onnea odotukseen. Meillä on kaksi tyttöä (5 ja 7) ja kyllä sisaruksista vaan on paljon seuraa toisillensa. Niitten yhteisiä leikkejä (sillon kun leikkivät sovussa) on ihana seurata.

  • jennie kirjoitti:

   Äitini valmistaa kaalilaatikkoa melko usein mutta jostain syystä ennen tätä sitä ei vain ole tullut itse valmistettua vaikka helppoa ja vaivatontahan se on ja kaikenlisäksi vielä edullista ja myös kevyttä! Pelkkää plussaa siis 🙂

 2. Anonymous kirjoitti:

  Moikka, Kiitos kivasta ja tosi hyvästä blogista! Olen itsekin raskaana, viikkoja takana kuitenkin vähemmän kuin sinulla (10). Olisin kysynyt, että kuinka paljon kaloreita noin suurinpiirtein syöt per päivä? Itsellä on hieman hakusessa, kun olen tarkkailut syömisiäni ennen raskautta ja nyt en oikein tiedä minkä verran olisi hyvä määrä syödä, niin ettei myöskään liho turhaan.Terkuin Sanna

  • jennie kirjoitti:

   Onnittelut sinulle uudesta tulokkkaasta. Itsellä kalorien vähäinen nousu johtuu enemmän hyvien rasvojen käytöstä kuin siitä että olisin kokenut tarvitsevani enemmän ruokaa. Syön lähtökohtaisesti nälkätuntemuksien mukaan kuitenkin siten että ruokarytmini säilyy ehyenä. Olen siis tottunut syömään 5-6x päivässä, joista kaksi on lämmintä ateriaa. Kalorini kulkevat keskimäärin jossain 1800 paikkeilla, joskin vaihteluväli on todellisuudessa 1600-2000kcal/vrk.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *