Hae
My Project Is Me

Sokeriton ja rasvaton kuivakakku

Moi,

Todella pitkästä aikaa olen leiponut jotain proteiinipitoista ja tällä kertaa kyseessä oli vanilijainen kuivakakku. Kuten aina, tekeminen on helppoa ja nopeaa sekä maku minun mielestäni herkullinen. Respeti on jälleen peräisin FitnessRX-lehdestä mutta ensimmäisen kokeilukerran jälkeen muokkasin sitä hieman.

IMG_1363

IMG_1358

Parempi kuivakakku  (yksi iso kuivakakku)

2dl (reilu) kaurahiutaleita +4dl (reilu) vettä

6rkl kookosöljyä

0,5dl sokeritonta omeasosetta (vauvanruoka)

2 kananmunaa

4 valkuaista

4tl vaniljauutetta

1dl kuivattuja marjoja

2dl makeutusainetta (kidemäinen stevia)

2dl vanilijanmakuista proteiinijauhetta

4dl jauhoja (vähempikin olisi ehkä riittänyt) (ja jauhoista käytin täysjyvävehnää)

2tl ruokasoodaa

(kaardemummaa, kanelia, hitunen suolaa)

Valmista puuro mikrossa muovilkulhossa. Sekoita joukkoon kookosöly, omenasose, kananmuna, valkuaiset, vaniljauute, makeutusaine sekä marjat. Yhdistä erikseen kuivat aineet (proteiinijauhe, jauhot, ruokasooda) . Kaada jauhoseos muiden aineiden sekaan ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos voidellulle (ja jauhotetulle vuoalle ja paista 175c uunissa noin 40min (kunnes ei tartu kokeiltaessa tikkuun). Maku oli ehkä seuraavana päivänä ensimmäistä parempi.

IMG_2955

 

Valmistin itse myös suklaisen version ja korvasin marjat kaakaonibseillä ja proteiinijauheen suklaisella. Odotuksista huolimatta lopputulos ei ollut niin hyvä kuin olisin voinut olettaa. Tein annoksen puolet pienempänä eli vuokaan, josta leikkasin annospaloiksi. Tähän olisi sopinut hyvin joku häivähdys minttua.. Ja maustekakunhan tästä saisi yhtälailla lisäämällä vain vähän mausteiden määrää.

IMG_1622

Koko kakussa on noin 105g proteiinia. Annoksia tulee kuitenkin melko monta, jolloin yhden annoksen proteiinipitoisuus ei ole päätä huimaava.  Arvot laskettu Finelistä. Ehkei tämä siis ole ihan täysin rasvaton ja täysin sokeriton mutta kuivakakkumaailmassa näin voisi melkein luonnehtia. Ehkäpä osan rasvasta (kookosöljyn) voisi ensikerralla korvata kokonaan hedelmäsoseella.. tai vaikkapa rahkalla. Täytynee testata ja jos joku teistä testaa ensin, kertokaa ihmeessä.

6 kommenttia

 1. Hanna kirjoitti:

  Kuulostaa kyllä kokeilemisen arvoiselta. Oletko miten taitava leipuri, että osaatko sanoa, voisiko makeutuksessa käyttää stevian tilalla hunajaa? Itse jotenkin vierastan stevian pistävää makua. Vai meneekö koostumus höpöksi?

  • jennie kirjoitti:

   Hmmmm.. Varmaan voi. Itsekin olen usein laittanut nestemäistä steviaa mutta nyt on ollut tuollainen kideversio käytössä. Toki jos ei keinotekoisia makeutusaineita kaihda niin niillähän on edullisia sokerinkorvaajia myös.

 2. Nimetön kirjoitti:

  Heippa! Osaatko sanoa kestääkö tavallinen protskujauhe esim Fastin hera 80 tuota paistoa? Kiitos mielenkiintoisesta reseptistä:)

  • jennie kirjoitti:

   Mä olen ainakin paistellut ihan fastiakin. Hera ja kaseiini antavat hivenen eri koostumuksen (hera kuivempi) ja heraa oli tässäkin käytössä.

 3. Janina kirjoitti:

  Tätä voisi kyllä kokeilla! 🙂 Vaihtaisin vaan nuo täysjyvävehnäjauhot luontaisesti gluteenittomaan jauhoseokseen.. tai sitten voisi varmaan jauhaa kaurahiutaleista blenderissä jauhoa ja laittaa niitä ja perunajauhoja? En tiiä 😀 Mutta gluteeniton versio olis miun makuun.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.