Kevennetty Pyttipannu
Moi,
Kukapa meistä ei pitäisi pyttipannusta? Minä ainakin ja siitä se ajatus sitten lähti..
Koska kaipasin vaihtelua naudan jauhelihalle, valmistin oman versioni hieman intialaisin maustevivahtein broilerin jauhettuun lihaan.
- Keitä perunat
- Mausta jauheliha haluamallasi tavalla, pyöräyttele pallot ja paista (kananmunaa tai korppujauhoja ei tarvita). Siirrä hetkeksi syrjään
- Lisää haluamasi pilkotut kasvikset pannulle ja kuullota kunnes ovat pehmeitä (minulla munakoiso, paprika, punasipuli ja pinaatti)
- Lisää joukkoon perunat ja lihapullat sekä heitä sekaan tamariin
- Nauti salaatin kanssa
Ei ehkä mitään gurmeeta, mutta herkullista, helppoa ja hyvää – kuten arkiruoan kuuluukin olla.
Meillä syödään kanssa usein kevennettyä pyttipannua, tosin näemmä hyvin erilaisena versiona: perunasta korvataan yksinkertaisesti haluttu osa porkkana/palsternakka/punajuuri/kesäkurpitsa-setillä sen mukaan mitä näistä kotoa löytyy, lisätään suhteessa ihanaksi pannulla pehmenevän sipulin osuutta ja siinä se sitten onkin. Meillä myös pilkotaan nuo juurekset suhteessa aika pieniksi kuutioiksi, niin maut ikään kuin tasoittuvat enemmän keskenään. Pytistä on moneksi 🙂