Hae
My Project Is Me

Lomakiloja?

Jos seuraat blogiani jokseenkin aktiivisesti, olet ehkä huomannut, että päivitän maanantaisin melko usein jotain painonpudotusprojektiini liittyen. Eilen en kuitenkaan näin tehnyt ja joku tarkkasilmäinen tähän päätti kiinnittää huomionsa.

lomakiloja

Kesä on kerran vuodessa

Olen kesäihminen. Rakastan lämpöä, aurinkoa ja sitä mahdollisuutta, että voi sopivan hetken tullen herkutella kesän uutuusjäätelöillä ja vanhoilla suosikeilla; Nauttia tuoreista kotimaisista marjoista yhdessä kermavaahdon ja marengin kanssa; Ostaa kuuman pizzan rantahietikolle mukaan tai vaikka puistopiknikille; Nauttia lasillisen kylmää valkoviiniä tai kuohuvaa terassilla jne. Vaikka monia, ellei jopa kaikkia, näistä asioista voi tehdä monena muunakin vuodenaikana niin kyllä nuo edellä esitetyt maistuvat parhaalta sinä lämpimänä kesäpäivänä.

Ja jos kesä on kerran vuodessa, niin ihan yhtä harvoin on myös kesäloma. Ja kyseessähän on loma, juurikin siksi että voi tehdä arjesta poikkeavia asioita. Jollekulle se tarkoittaa auton pakkaamista ja ajamista mökille mökkitalkoisiin ja jollekulle toiselle kuukauden ajan auringon palvomista X-asennossa aina toisinaan kylkeä kääntäen. Tapoja viettää lomaa on ihan yhtä monta kuin lomailijoita mutta väitän että kaikkia yhdistää se, että tehdään asioita mitä arkena ei samaantapaan ehdi. Ja kun se kesä on tällainen kuin tänä vuonna niin ilo kannattaa todellakin ottaa irti, mitä se sitten ikinä tarkoittaakaan.

lomakiloja

Lomaruokaa intuitiivisesti syöden

Kirjoitinkin että viime viikko alkoi erityisen aktiivisissa merkeissä. Sekin ihan siksi, että siihen oli eri tavalla mahdollisuus kuin arkena olisi. Toisaalta taas herkuttelin myös jäätelöllä, pizzalla ja millä nyt missäkin välissä mutta toisaalta söin myös ihan perusruokia kuten lohta ja kasviksia sekä erilaisia salaatteja. Kuten olen joskus aiemminkin ääneen sanonut, nautin ihan yhtä lailla esimerkiksi kurkun syömisestä kuin pizzan, mutta se kumpaa milloinkin tekee mieli, vaihtelee.  Onko ruokavalioni ollut balanssissa, en tiedä. Onko sillä väliä, en tiedä. Ei sillä ehkä ole, jos olo on hyvä ja syöminen tapahtuu melko intuitiivisesti kehoani kuunnellen.

Tästä intuitiivisesta syömisestä olen itseasiassa lukenut Patrik Borgin kirjaa Tunne nälkä: Syö intuitiivisesti, Saavuta tuloksia. En kirjasta sen enempää puhu tässä yhteydessä mutta vinkkaan siitä kuitenkin nimellä. Kirja ei välttämättä tarjoa uutta ja ihmeellistä mutta puhuttelee hyvin kansankielisesti, Patrik Borgimaiseen tapaan, ja saattaa saada ajattelemaan omaa suhtautumista syömiseen uudella tavalla.

lomakilot

Niin, oliko niitä lomakiloja?

Ihan rehellisesti, mietin maanantaiaamuna että käynkö vaa’alla lainkaan. Päätin käydä mutta sitten seuraavaksi jäin miettimään, että haluanko tämän paasauksen jälkeen julkaista sitä painolukemaa. Mitä sillä oikeastaan on merkitystä, paljonko painan? Mutta koska asiaa nyt kysyttiin niin kerrottakoon että eilen aamusta, 28.6.2021 vaaka näytti 68,6kiloa mikä tekee viimeviikkoon -200g.  Vielä ei siis ole lomakiloja ja jos niitä loman edetessä tulee, niin tulkoot. Joskus nimittäin on hyvä myös lomailla niin jaksaa paremmin arkena.

lomakilot

Suosittelen lämpimästi lukemaan myös linkin takaa samaa aihetta käsittelevän postauksen vuodelta 2017: Apua, Lomakiloja!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *