Hae
My Project Is Me

Pieneen makeannälkään

Moi,


Olette varmaan kuulleet eräänä vinkkinä painon pudottamiseksi annoskokojen pienentämisen. Tähän vielä mahdollisesti jatkokikkana sen että kannattaa syödä hieman tavanomaista pienemmältä lautaselta niin annos näyttää suuremmalta. No minä palautin tämän mieleeni eräänä päivänä kun taistelin kaupassa itseni kanssa kun tekee jotain hyvää mieli. Olin itse asiassa jo onnistunut yksilöllistämään tämän herkun suklaavanukkaaksi tai mousseksi. Joku ehkä muistaakin että joskus taannoin kirjoittelin herkuttelun vähentämisestä juurikin keinolla että jos on pakko jotain ostaa, niin vain yhdenlainen poikkeus on sallittua eikä esimerkiksi hieman parempaa leipää ja sitten leivos ja ehkä vähän myös karkkia. 

Noniin, olin siis hyllyllä jo nappaamassa mukaani jotakuta ihanaa suklaamoussea kunnes tajusin että tässähän minä voin pienentää annoskokoa. Niinpä 100g aikuisten moussen sijaan ostin lapsille suunnattuja Paula-vanukkaita, annoskooltaan 50g.


taustan sokerirahkat olivat ihan muuhun käyttöön (ja syötäväksi aivan liian makeita!)

Sehän on melkosien pieni 🙂
Ja tämähän toimi! Pienempi annos ajoi saman asian kuin suurempikin olisi tehnyt puolella kaloreista. Yhtälailla puolittuivat sokerin ja rasvan määrä, tai tarkka pienenemisprosentti riippuu toki tuotteesta ja ilokseni huomasin että vanukkaaseen on lisätty vielä kuitujakin ilman gluteenia. Ehkei tämä ihan terveysruokaa ole, mutta pahimpaan suklaanhimoon tiettyyn aikaan kuusta toimii loistavasti varsinkin jos rahkan sijaan kaipaa jotain muuta.

21 kommenttia

 1. Anonymous kirjoitti:

  Täytyy pitää mielessä. Juurikin nimenomaiseen aikaan kuusta vedin levyllisen tummaa suklaata. Joskin sekin oli pienempi (100g) ja parempi vaihtoehto kuin suurempi levy esim. karamelli-maitosuklaata. Mutta tuo vanukas olisi askel vielä eteenpäin.-E-

 2. hmmm kirjoitti:

  Fiksua. Itse sorrun usein juurikin siihen, että kun tekee mieli jotain hyvää, niin mukaan lähtee vähän sitä ja tätä eli yhteensä paljon. Tuommoinen pikkuvanukas voisi joskus olla ratkaisu. Lähikaupan valikoimiin ei valitettavasti (tai onneksi) kuitenkaan tuollaiset kuulu.

 3. Jossu kirjoitti:

  Hei nerokasta! Itse olen nyt parina iltana herkutellut rasvattomalla vaniljajugurtilla, johon sekoitan auringonkukansiemeniä ja voi morjens miten taivaalliselta se maistuukaan kun viime syöntikerrasta on monta vuotta. Suosittelen! Vain 40 kcal/100g, mikä toki johtuu siitä että se on makeutettu aspartaamilla, joka ei oikein herkkävatsaisille sovi :/

 4. Anna kirjoitti:

  Paulat on kyllä hyviä! tänne jäi jääkaappiin ylimääräisiä erään pikkumiehen vierailulta ja maistui kyllä hyvin kun huomasin, ettei mitään tappokamaa ole 🙂

 5. Elli kirjoitti:

  Haha paulat on niiiiiin hyviä ja noi miniversiot sairaan söpöjä! 😀

 6. EmAn kirjoitti:

  Loistava idea!Mutta saakohan muuten noitakaan ollenkaan ostettuna yksittäisinä vai pitääkö aina ostaa tuollainen isompi paketti? Itse kun niin harvoin vanukasta ostan, että loppujen lopuksi tuollainen olisi minulle vain huonompi vaihtoehto, jos koko paketillisen ostaisin. Sitten olisi pakko syödä ne loputkin. Jos nyt ei ihan samana päivänä, niin kuitenkin varmaan aika pian. Tuskin kovin pitkät parasta ennen -päivämäärät on? Tai kyllähän minä itsekin näen tuosta kuvasta, että ei ole. Heeetkinen.. onko kuva vanha vai onko kaupassa ollut myynnissä vahingossa vanhoja? Tuo päivähän nimittäin meni jo! :O

  • jennie kirjoitti:

   Eikun kuva on vanha kun ostoskerrasta on nyt jo hetki :DMutta siis päivämäärät ei ole kovin pitkät eli joutuu pitämään vaukaskestit ystävien tai perheen kera 🙂

 7. Eli kirjoitti:

  Herkullisen näköistä : ) Jos tosin pitää ostaa tuollainen iso satsi en minä kyllä voisi niitä kaappiin makoilemaan jättää….

 8. Mielikaunis kirjoitti:

  Mä varmaan ahmisin lopulta koko paketillisen. :0

  • jennie kirjoitti:

   Eikun se on oikeasti jännä, että mehän jollain ajatuksen tasolla olemme oppineet sen että lautanen syödään tyhjäksi ja annos on annos koosta riippumatta, joten yksi tällainen jälkkärinä toimii oikeasti hyvin. Jopa minulle, jolla on yleensä ongelmana juurikin se että kun pääsee herkuttelun makuun niin mikään ei riitä..

 9. M kirjoitti:

  Hyviä vinkkejä, jotka pääsee unohtumaan aina välillä :).Itse oon vähän sellainen ”kaikki tai ei mitään” tyyppi noiden herkkujen suhteen, mutta koko ajan yritän opetella huonoista tavoista eroon!

  • jennie kirjoitti:

   Eikun näinhän se on, ei unelmavartalon tavoitteluun vaadita ihmeitä ja tähtitiedettä, ne on ne pienet yksinkertaiset jutut jotka vain kaipaavat muistuttelua soivin väliajoin.

 10. Hanne kirjoitti:

  Hei just tätä kikkaa käytin kun laihdutin 3-4 vuotta sitten. Kiloja on lähtenyt vielä sittemminkin…

 11. Mirimë kirjoitti:

  Tämä on kyllä tapa, joka pitäisi itsekin opetella. Herkkuhetket ovat olleet lähes aina kaksin käsin herkkujen vetämistä. Viime aikoina olen saanut rajoitettua sokerihysteriaani yhdelle päivälle ja vain jotain pientä hyvää tai ainakin vain yhtä lajia. Hyvä tapa on ollut jakaa karkkipussi jonkun toisen kans, mieluusti miehen, niin ei tule syötyä niin paljon 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *