Proteiinipitoiset kaurakrepsit ja muutama muu resepti
Kaupallinen yhteistyö: Axa
*Yhteistyössä Axa*
Moi,
Kuten yleensäkään en puhu aiheesta, josta suurin osa blogeista on tänään kirjoittanut (ja josta kaiketi pitäisi kirjoittaa). Yksi viittaus äitienpäivään tästä kuitenkin löytyy reseptin muodossa. Alkuviikosta kerroinkin että olen ottanut osaa Axan asettamaan aamiaishaasteeseen, jonka johdosta aamupalani ovat olleet esillä päivittäin Facebook-sivuillani tunnisteella #AXAaamiaishaaste. Koska jokapäiväinen rahkaa kaurahiutaleilla – tyyppinen aamiainen olisi ollut vähän tylsä, pyrin viikon aikana keksimään vähän muutakin seuraavilla Axan tuotteilla.
Näistä kaikista viikon aamiaisista haluaisin muutaman jakaa kanssanne hieman tarkemmin. Kuten huomaatte ei proteiinin määrästä ole missään vaiheessa tingitty, vaikka inspiraatio on syntynyt Axan kauratuotteista.
1. Tuorepuuro
Tuorepuuro on ollut kokeilulistalla jo iäisyyden mutta vasta tämän haasteen myötä sain jotain aikaiseksi. Hyvää, helppoa, täyttävää ja äärimmäisen nopeaa sillä kaikki valmistelut tehdään edellisiltana. Varsinaista ohjetta minulla ei käytössä ollut mutta valmistusperiaatteena oli 1 dl kaurahiutaleita (AXA kaurahiutale) + 1 dl nestettä (veteen sekoitettua vaniljaproteiinia) + 1 dl massaa (maitorahka) + 1 tll makua (vaniljastevia) + tekeytymään yön yli jääkaappiin = tuorepuuro. Päälle marjoja. Varsinainen ohje on täältä.
2. Omena-Karamelli pannarit
Kauralettuja valmistin itseasiassa kahdella tapaa, joista toinen tuli iltaherkuksi ja toisella aloitin äitienpäivän. Ohjeet ovat melko samanlaiset, herkulliset mutta kuitenkin eriävät eli aloitetaan tällä teillekin tutulla aamiaisella. Alkuperäisen ohjeen kiitos kuuluu tänne ja pienellä muovaamisella siitä syntyi minunlaiseni (ja samalla koko perheen satsi):
Omena-Karamelli pannarit:
1 purkillinen vauvan omenasosetta
6 kananmunanvalkuaista
1dl AXA kaurahiutaleita
0,5dl kookosjauhoja
0,5dl vanilijanmakuista proteiinijauhetta
2tl kanelia
1dl maitoa
1 keskikokoinen omena
Kuori ja paloittele omena. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen, soseuta tasaiseksi ja paista pannulla. Lisää tarvittaessa nestettä sillä seos saattaa jäädä melko tönköksi. Päälle voi haultessaan laittaa omenaa, kanelia tai vaikkapa karamellipuddingia, kuten minä tein.
3. Kaurakrepsit marjatäytteellä
Toinen resepti tulee alunperin täältä ja muovautui minun käsittelyssäni seuraavanlaiseksi
Kaurakrepsit marjatäytteellä
reilu dl valkuaisia
2,5dl maitoa
1,5dl AXA kaurahiutaleita
1dl vaniilijanmakuista proteiinijauhetta
1rkl vanilijasteviaa
ripaus suolaa
Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa ja paista pannulla.Tästä taikinasta tulee todella juoksevaa, kuin oikeaa lettutaikinaa. Jos paistaa isompia lettuja, voi sisälle rulllata vaikka marjavaahtoa (eli mustikka puddingia ja mansikoita).
Kaurahiutaleet olivat minulla kuluneen viikon aikana suuressa käytössä sillä niitä kului edellä esitettyjen lisäksi perinteiseen kaurapuuroon (jossa seassa mitäpä muutakaan kuin proteiinijauhetta). Täytyy sanoa että pidän erityisesti Axan hiutaleiden koosta, joka on suurempi kuin aiemmin käytössä olleet.
Smoothieen (joka oli sekoitettujen kaurahiutaleiden ansiosta huomattavan täyttävää). Tarjolla oli sekä suklaista että marjaista.
Sekä jonkinmoiseen myslihässäkkään. Eräänä hyvin kiireisenä aamuna söin “vain” AXAn kauramuroja. Toisinaan niitä tuli syötyä ihan sellaisenaan (kuten jostain syystä minulla muroja yleensäkin, eli ihan siis kuivana). Kauramuroja käytin viikon aikana erääseen pääruokaan kun tein uunisein päälle eräänlaisen muru-yrttiseoksen. Maistelin mysö omena-kanelimaustettuja mutta jotenkin nämä tylsän tavalliset olivat enemmän minun makuuni.
Tuotteista tarkemmin voitte lukea tästä ensimmäisestä aihetta käsittelevästä postauksestani, jossa totean muun muassa Axan murojen sisältävän huomattavasti vähemmän sokeria kuin erään, uskoakseni paljon käytetyn, valmistajan vastaavan tyyppinen ratkaisu. Näitä Axan kauraperheen tuotteita pitäisi löytyä ruokakaupoista kautta maan.
Kiitos näistä vinkeistä, täytyykin tehdä paluu murohyllylle ja tutkia Axan tuotteet. Jätin murot ja myslit kokonaan, kun ne ”terveellisimmätkin” vaihtoehdot (All Bran jne) olivat vähintään 20-prosenttisesti pelkkää lisättyä sokeria. Ja vähäsokeriset ovat pelkkää hiutaletta ilman mitään rapeutta, sama asia ostaa puurohiutaleita.
Kiitos myös ihanista Skotlannin ruoka- ja muista kuvista 🙂
Näissä ei tosiaan sitä ongelmaa pitäisi olla kun lisättyä sokeria ei ole. Uskoisin että näiden muroasioiden ja muidenkin on pakko pikkuhiljaa alkaa tuottaa näitä terveellisempiä vaihtoehtoja, kysynnän selkeästi kasvaessa. Itseasiassa tänään mietin sitä että mihin tämä Fitness-buumi voi johtaakaan. Skotlantiin verrattuna Suomi on todellakin edelläkävijä ja vailla vertaansa kun puhutaan vaikkapa proteiinipitoisten tuotteiden/lisäravinteiden tarjonnasta ja saatavuudesta. Kysynnän ja tarjonnan suhteestahan tämän kaiken täytyy johtua ja sikäli jos mediaa (niin sosiaalista kuin muutakin) on uskominen niin lähes jokainen aikuinen syö tällä hetkellä ”terveellisesti”. Toki käsite ”terveellinen” vaihtelee ja toiselle se tarkoittaa maidotonta, toiselle gluteenitonta ja niin edelleen mutta kuitenkin tietämys ruokavaliosta ja sen vaikutuksista on monelle jo arkipäivää. Jos tämä kaikki on oikeasti totta niin suomalaiset ovat tällä menolla maailman fitein kansa!
Osaatko muuten sanoa kuinka monta desin mittaa yksi tuollainen muroannos vastaa? Eikö siinä paketissa luekin yhden annoksen kooksi 30 g, mutta kuinka paljon se on deseissä? MInulla ei ole keittiövaakaa, joten senpä takia mietin ja ajattelin kysyä sinuta.
Näissä Axan peruemutroissa (siis Havre original) tuo 30g on suunnilleen desin verran. Ihan vertailun vuoksi punnitsin myös kotoa löytyvät talkkunamurot (joita menisi monta desiä tuohon 30g:an annokseen) sekä perus corn Flakesit, joita saa syödä jo lähes 3dl.. Täytyy myöntää että hieman hämmästyin eroista mutta toisaalat, nuo ovat melko ”tujuja” nuo axan muroset..
Onko pakko aloittaa jokainen postaus sanalla ”Moi,” ????? :DD
Hieman ärsyttävää.
Et usko mutta juuri eräänä päivänä mietin tätä. Tuo alkutervehdys on ollut postauksen alussa aina (niin myös tänään). Koska blogini ei mikään ammattitason tuotos ole, olen pitänyt sitä kotikutoisen mukavana (ja kohteliaana) tapana tervehtiä teitä lukijoita. Sikäli kuin tapa tosiaan on ärsyttävä lukijoiden näkökannalta ajateltuna olen valmis tästä toki luopumaan eli kiitokset palautteesta tämän osalta, nähtäväksi jää mitä tälle tulee jatkossa siis tapahtumaan.