Hae
My Project Is Me

Smooth as Smoothie

Pitkäksi venyneen tauon jälkeen ovat aamun taas alkaneet smoothiella. Kaikessa helppoudessaankin niiden valmistaminen on vain ollut satunnaista kunnes viimein nyt on taas koittanut se aikakausi.

P1160120

Ihan aikojen alussa, blogin ensihetkistä alkaen, aloitin aamuni aina smoothielasillisella. Tuolloin reseptiikka noudatteli aikapitkälti kaavaa: rahka, pakastehedelmä/marjapussi, mehukeittoa, proteiinijauhetta ja vehnäleseitä. Eikä tuo perusmassa ole juuri muuksi vuosien aikana muuttunut. Nykyisellään ehkä vaihtelen hieman enemmän sitä, mitä makua valmistan (valittu neste, valitut marjat/hedelmät) ja olen todennut että pakastettu banaani viimeistelee kokonaisuuden. Banaanin, ja nimenomaan pakastetun sellaisen, käyttö tekee massasta jotenkin täyteläisempää. Jos käytössä ei ole supertehokasta blenderiä, kannattaa banaani pakastaa pienissä paloissa jotta kone jaksaa sen survoa sekaan.

P1160124

En lähtisi kehuskelemaan että tämä proteiinipommi aamulla olisi tae tai edes mahdollisuus onnistuneelle painonpudotukselle mutta aikanaan joku lukija minulle näin kehui. Muistan vieläkin sen ilon ja ylpeyden tunteen kuinka joku minun pieni vinkkini oli tuonut jollekulle muullekin hyvää. Mutta, optimaalisen hormonitoiminnan kannaltahan esimerkiksi Kaisa Jaakkola puolustelee proteiinipohjaista aamiaista. Parasta kaikessa on kuitenkin ehkä se, että smoothien sekaan voi käytännössä laittaa mitä tahansa ja saada aikaan mielettömiä makukombinaatioita.

P1160127

2 kommenttia

 1. M kirjoitti:

  Miten smoothie voi olla sun mielestä helppo? Itse tekeminen joo, mutta blenderin pesu on ärsyttävimpiä hommia jonka tiedän. Pesukoneessa se vie paljon tilaa, eikä sitäkään tule pyöritettyä joka päivä. Vinkkejä?

  • jennie kirjoitti:

   Koitappa pestä blenderiä raakakakun valmistuksen jälkeen, siihen verrattuna smoothie on helppo 😉

   Mutta siis minä useimmiten huuhtelen sen vedellä (ja fairylla) laittamalla laitteen päälle kun vettä ja pesuainetta on sisällä mutta sisältö jo juotu. Jos jotain jää, niin pyöträytän hieman tiskiharjalla mutta muutoin huuhtelen vain tiskiainejämät pois. Ei mene montaa sekuntia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.